پکن- ایرنا- دبیرکل سازمان همکاری شانگهای مبارزه با افراط گرایی، تروریسم و انشعاب طلبی و همچنین قاچاق اسلحه و مواد مخدر را از وظایف اصلی این سازمان برشمرد.

به گزارش ایرنا «ولادیمیر نوروف» روز جمعه در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران شرکت کننده در «تور خبری سازمان همکاری شانگهای» در پکن، اهداف منطقه ای و بین المللی، فعالیت های این سازمان در سال های اخیر، ارتباطات سازمان و افغانستان، مواضع سازمان درباره تحولات آسیای مرکزی و افغانستان، گفت و گوهای داخلی در افغانستان و مسایل مختلف مرتبط با منطقه را تشریح کرد.

وی خواستار تقویت ارتباطات میان اعضای سازمان شد و گفت: سازمان های مختلف با یکدیگر مرتبز هستند و با محوریت سازمان همکاری شانگهای قرار است تبادلات میان سازمان های جوانان افزایش یافته و تدابیر اندیشیده شده در اجلاس های سران سازمان به اجرا گذاشته شود.

دبیرکل سازمان همکاری شانگهای همکاری های اقتصادی سازمان را نیز مهم دانست و گفت این سازمان در تلاش است تا تعاملات کشورهای مرتبط افزایش یافته و همزمان از برنامه های دیجیتالی،  اقتصادی،  ارتباطات،  اطلاع رسانی و فناوری های ذی ربط برای گسترش این همکاری ها بهره گرفته شود.

نوروف هفتادمین سالگرد تاسیس چین نو را نیز تبریک گفت و افزود: چین در توسعه این سازمان و ارتباطات منطقه ای و بین المللی در این سال ها نقش مهمی ایفا کرده است.

وی گفت که هجدهمین نشست شورای سران دولت های سازمان همکاری شانگهای قرار است روزهای ۳۱ اکتبر تا اول نوامبر ۲۰۱۹ (۹ تا ۱۰ آبان ۱۳۹۸) در تاشکند برگزار شود و اسنادی که در جریان این نشست امضا می شود در حال آماده شدن است.

خبرنگاران شرکت کننده در «تور خبری سازمان همکاری شانگهای» با نوروف 

تور رسانه ای خبرنگاران عضو سازمان همکاری شانگهای از روز گذشته (پنجشنبه) با میزبانی سازمان همکاری شانگهای و وزارت امور خارجه چین اغاز شده است و به مدت دو هفته ادامه دارد در این تور خبری ۲۲ تن از خبرنگاران کشورهای عضو این سازمان حضور دارند.

از سوی جمهوری اسلامی ایران هم دو خبرنگار از ایرنا و روزنامه ایران به دعوت سازمان همکاری شانگهای در این تور حضور دارند.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین ‌المللی است که در ۱۵ ژوئن سال ۲۰۰۱ میلادی (۲۶ دی ۱۳۷۹) در شهر «شانگهای» تاسیس شد.

چین، روسیه، هند، پاکستان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان و ازبکستان از اعضای اصلی این سازمان و جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان هستند.