یزد - ایرنا - استاندار یزد با تأکید بر راه اندازی تعاونی مرکز نوآوری‌ فناوری‌های کشور در این استان گفت: ایجاد سرمایه گذاری جدید در زمینه اشتغال با رویکرد تقویت اقتصاد دانش بنیان و صنایع کم آبخواه از اولویت‌های این استان است و ایجاد این مرکز رسیدن به این هدف را شتاب می بخشد.  

 محمدعلی طالبی، پنجشنبه شب در ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی و چهاردهمین دوره تجلیل از تعاونی‌های برتر استان یزد با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: همه دستگاه‌های استان به این رویکردها واقف هستند و در این مسیر حرکت می‌کنند به همین دلیل توجه خوبی به مراکز دانش بنیان شده و مراکز نوآوری متعددی در حال راه اندازی در یزد است.
وی افزود: با توجه به رتبه سوم یزد در مهاجرپذیری و رشد اشتغال افراد بدون تحصیلات و همچنین نرخ بیکاری ۱۲.۸ درصدی در بهار امسال که زیبنده یزد نیست باعث شده تا اشتغال نیروهای بومی دانش آموخته دانشگاهی در اولویت قرار گیرد.
استاندار یزد تصریح کرد: هدف مدیریت استان ایجاد سامانه رصد اشتغال است تا مدیران مرتبط از جمله فرمانداران بتوانند به صورت روزانه و هفتگی، وضعیت اشتغال و بیکاری شهرستان خود را رصد کنند که بخش عمده‌ای از این مسئولیت بر عهده اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
طالبی با بیان آمادگی یزد برای پایلوت شدن ایجاد این سامانه در صورت حمایت وزارت تعاون خاطرنشان کرد: اگر وزارتخانه در این زمینه برنامه دیگری دارد، استان یزد برای اجرای آن به صورت پایلوت آمادگی دارد.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه یزد در حوزه تأمین اجتماعی، رتبه دوم افراد زیرپوشش را دارد بنابر این باید سهمی بر همین اساس در سرمایه گذاری‌ها توسط سازمان تأمین اجتماعی و شستا بویژه در بخش های صنعت، گردشگری و کشاورزی و حتی درمان و بهداشت برای این استان تعریف شود . 
طالبی یکی از مزیت‌های ستاد اقتصاد مقاومتی استان یزد را حضور فعال بخش خصوصی در جلسات این ستاد عنوان کرد و ادامه داد: مزیت دیگر واگذاری نظارت بر اجرای مصوبات این ستاد به بخش خصوصی و خانه صنعت و معدن بوده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد هم در این نشست با بیان اینکه میبد به عنوان شهر جهانی زیلو شناخته می‌شود، گفت: یکی از مشکلات اصلی که زیلوبافان در میبد بیمه است که تقاضا داریم مسئولان نسبت به بیمه شدن این افراد اقدام لازم را انجام دهند.
کمال دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های زیلوبافان سبب شده که شرکت تعاونی زیلوبافان میبد به عنوان تعاونی برتر معرفی شود.
وی یادآور شد: در سال ۹۶ قانون حمایت از اشتغال پایدار روستایی در مجلس تصویب شد و استان یزد در ارتباط با این قانون در سال‌های اول خیلی جلو افتاد.
در بخش دیگر جلسه نماینده مردم ابرکوه، خاتم، مهریز، بافق و بهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در قانون اساسی ظرفیت بالایی برای تعاونی‌ها دیده شده و اوایل انقلاب هم خیلی خوب از آن استقبال شد ولی احساس می‌شود که در تداوم آن موفق نبودیم.
محمدرضا صباغیان افزود: یکی از علل اصلی نرسیدن به موفقیت، نبود نظارت است به همین دلیل سرمایه‌های مردم و سرمایه‌ گذاران در خیلی از تعاونی‌ها از بین می‌رفت.
وی با بیان اینکه خیلی از شرکت‌های تعاونی متکی به فرد هستند، گفت: تشکل‌های کارگری بویژه در یکی دو سال گذشته با رشد خوبی مواجه بوده ولی مشکلی که این تشکلها دارند این است که پشتوانه ندارند به همین دلیل به محضی که یکی از نمایندگان کارگران ، اعتراضی به نحوه رفتار با کارگران دارد، اخراج می‌شود و همین موضوع سبب می‌شود کارگران جراتی برای بیان حرف خود نداشته باشند.
صباغیان درباره محرومیت شهرستان‌های خاتم و بهاباد هم گفت: خاتم حدود  ۴۰ هزار نفر جمعیت دارند ولی پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب، هنوز از یک درمانگاه تامین اجتماعی برخوردار نیست و یا شهرستان بهاباد هم که ۲۰۰ کیلومتر که از مرکز استان فاصله دارد، درمانگاه تامین اجتماعی و حتی یک مجموعه ورزشی کارگری ندارد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان و نماینده کارفرمایان یزد هم در این نشست اظهار داشت: وضعیت حمایت از درمان در تامین اجتماعی اصلا خوب نیست و فشار بسیار زیادی بر روی کارگران در ارتباط با تامین هزینه های درمان وجود دارد.
سیدعلی اکبر کلانتری افزود: اگر کارگر به بیمارستان‌های تامین اجتماعی مراجعه نکند، باید دو سوم هزینه‌های درمان را خود پرداخت کند که بسیاری از کارگران توان این هزینه‌ها را ندارند.

وزیر تعاون، کار و رفاع اجتماعی به مناسبت هفته تعاون در سفر یکروزه به یزد ضمن افتتاح چند طرح، در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی این استان شرکت کرد.
۱۹۶۸/ ۶۰۱۴/