تهران-ایرنا – ۱۷ سازمان غیر دولتی حقوق بشری پنجشنبه شب در بیانیه ای از فرانسه خواستند، فروش سلاح به عربستان و امارات را بخاطر جنگ در یمن، متوقف کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این سازمان ها که در زمینه بشردوستانه و دفاع از حقوق بشر فعالیت دارند، در بیانیه ای تصریح کردند که درخواست خود را با توجه به دو رویدادی که این هفته رخ داد، مطرح می کنند.

این سازمان ها اضافه کردند: روز یکشنبه بیش از ۱۰۰ زندانی در حمله هوایی در استان ذمار در مرکز یمن کشته شدند، همچنین گزارشی که روز سه شنبه از سوی گروه کارشناسان سازمان ملل متحد درباره یمن منتشر شد، حکایت از خشونت آمیز بودن حملات (ائتلاف عربی) به غیرنظامیان یمنی دارد، به همین خاطر ضرورت ایجاب می کند که برخی از کشورها مانند فرانسه به تغذیه جنگ یمن با سلاح هایشان پایان دهند.

در این بیانیه از فرانسه خواسته شد، مانند برخی کشورها که فروش تسلیحات را به عربستان و امارات به عنوان دو عضو کلیدی ائتلاف عربی در جنگ یمن متوقف کردند، عمل کند.

 تیم کارشناسی سازمان ملل متحد هفته جاری گزارشی در مورد جنایت جنگی در یمن منتشر کرد که نشان می دهد، احتمالا کشورهای غربی مانند آمریکا، فرانسه و انگلیس که با حمایت تسلیحاتی، اطلاعاتی و لجستیکی به ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان کمک کرده اند، در جنایت جنگ در یمن سهیم هستند.

اعتراض سازمان های حقوق بشری به فروش سلاح توسط پاریس به ریاض درحالی است که "فلورانس پارلی" وزیر دفاع فرانسه اردیبهشت ماه ۹۸ خطاب به نمایندگان پارلمان گفته بود که  تبادلات تجاری کشورش با عربستان ضامن حفظ امنیت و تأمین انرژی فرانسه است و صادرات تسلیحات امکان برقراری روابط نزدیک با کشورهای متحد و راهبردی برای پاریس را فراهم می کند.

به ادعای او، چنین تبادلاتی باعث می شود فرانسه همچنان برای حفظ منافع و انرژی خود در منطقه خاورمیانه باقی بماند.

عربستان سال گذشته میلادی قرارداد ۶۰۰ میلیون دلاری برای خرید ۳۹ ناو رهگیر با شرکت نظامی "ساخت و ساز مکانیک نورماندی "(Les Constructions Mécaniques de Normandie) امضا کرده بود که اوایل مردادماه امسال، ۲ فروند از این ناوها به دور از چشم مطبوعات و رسانه ها تحویل مقامات سعودی شد.

از این ناوها که  ۳۲ متر طول دارند برای رهگیری اهداف مختلف در دریا با استفاده از سرعت بالا استفاده می شود.

علاوه بر این، در ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن ۹۷)، ریاض با گروه فرانسوی "نیوال فرانسه" قرارداد ساخت ناو جنگی در خاک عربستان را امضا کرد. این قرارداد در ابوظبی و در حاشیه برگزاری نمایشگاه دفاعی IDEX منعقد شد.

براساس این قرارداد یک شرکت با حضور دو کشور برای ساخت تجهیزات نظامی دریایی در عربستان سعودی تشکیل می‌شود و مجری آن گروه نیوال خواهد بود.

قرار است ۵۱ درصد از سهام این شرکت متعلق به ریاض باشد و در برنامه اولیه آن ساخت زیردریایی و ناو جنگی پیش بینی شده است.

فرانسه که همواره تحویل سلاح و تجهیزات نظامی به عربستان سعودی را به بهانه های واهی از جمله تامین انرژی توجیه کرده است، با تحویل جدیدترین سفارش های عربستان سعودی که گمان می رود در جنگ علیه یمن استفاده خواهد شد، بار دیگر نشان داد، همچنان بر آتش افروزی های این جنگ خونین می دمد و به "تجارت مرگ" با سعودی ها ادامه می دهد.

ده ها هزار یمنی از اوایل سال  1394 و آغاز جنگ تاکنون، بوسیله سلاح های کشورهای غربی که ائتلاف عربی از آن علیه مردم یمن بکار می گیرد، کشته، صدها هزار نفر دیگر زخمی و چندین میلیون یمنی نیز آواره شدند.