ایرج حریرچی روز شنبه در آیین تکریم و معارفه رئیسان سابق و جدید دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: تنها ۳ تا ۴ درصد مردم توان استفاده از خدمات بیمارستانهای خصوصی را دارند و حدود ۱۵ تا ۱۷ درصد نیز با کمک بیمههای تکمیلی میتوانند به این بیمارستانها مراجعه کنند، به همین دلیل توجه به مستضعفان باید در صدر اولویتها باشد.
وی در ادامه گفت: عملکرد رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی قم بسیار درخشان است و امیدواریم از تجربیات ایشان در وزارت بهداشت و درمان بهرهمند شویم.
حریرچی اضافه کرد: کل آمار تختهای بیمارستانی استان قم تا سال ۱۳۹۲ حدود یک هزار و ۴۰۰ تخت بود که در سالهای اخیر ۵۰۰ تخت به این آمار اضافه شد.
معاون کل وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه باوجود پیشرفتهای مهم صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان در قم ولی همچنان این استان با عقبافتادگیهای زیادی در این زمینه مواجه است، گفت: متاسفانه همچنان ۱۱ درصد بیماران از قم خارج میشوند که باید برنامهریزی لازم برای جلوگیری از این موضوع و همچنین معرفی زیرساختهای مهم بهداشتی و درمانی استان انجام شود.
وی ادامه داد: بیش از۷۰ درصد بیمارستانهای خصوصی تهران کیفیت بیمارستان فرقانی قم را ندارند ضمن اینکه هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قم ازجمله فارغالتحصیلان بهترین دانشگاههای ایران و جهان هستند که باید از این ظرفیت بهتر استفاده شود.
حریرچی، ادامه داد: در کنار تمام ظرفیتهای مهم استان، فقر و آسیبهای اجتماعی در شهر قم وجود دارد که باید واقعبینانه به تمام مسائل توجه و برای آنها برنامهریزی شود.
معاون کل وزیر بهداشت بابیان اینکه تمام مسائل بهداشت و درمانی مردم از تولد تا مرگ به عهده این وزارتخانه است، تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی قم زمینه رشد سریع و چشمگیر و رسیدن به دانشگاههای تراز اول کشور را دارد که باید بستر لازم برای این موضوع در استان فراهم شود.
وی بابیان اینکه واگنهای سلامت را نباید به لوکوموتیوهای سیاست گره زد، ادامه داد: دانشگاه محل سیاستبازی و خط بازی نیست بلکه دانشگاه باید در عین استقلال با سایر دستگاهها نیز تعامل نزدیک داشته باشد.
حریرچی بابیان اینکه قم احتیاج به بیمارستان خیریه به معنی واقعی کلمه دارد، اظهار داشت: نیازمند توسعه بیمارستانهای خیریه در قم و کشور هستیم که خدمات خود را بهصورت رایگان و یا در حد رایگان به مردم ارائه دهند.
وی ادامه داد: از گسترش طب سنتی ایرانی بسیار استقبال میکنیم و در این زمینه اقدامهای مهمی صورت گرفته است که قم با توجه به ظرفیتهای دینی خود توان تبدیل به قطب طب سنتی کشور را دارد.
وی با تاکید بر اینکه گردشگری سلامت نباید به قیمت محروم کردن مردم شهر از خدمات درمانی منجر شود گفت: قم ظرفیتهای مهمی در حوزه گردشگری سلامت دارد ولی باید همواره اولویت اول، ارائه خدمت به مردم استان باشد.
وی با اشاره به برخی سختگیریهای نهادهای نظارتی در دوره ریاست سابق دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: امیدوارم این نهادها با سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی قم مهربانتر شوند چراکه در زمانی که دشمن تمام تلاش خود را قرار داده تا ما را با مشکل مواجه کند، باید همه باهم همدل باشیم تا کار را بهپیش ببریم.
آیین تکریم و معارفه رئیسان سابق و جدید دانشگاه علوم پزشکی قم امروز برگزار و ضمن تقدیر از زحمات ابوالفضل ایرانی خواه، محمدرضا قدر بهعنوان سرپرست این دانشگاه منصوب شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفته گذشته در حکمی، محمدرضا قدیر را بهعنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم منصوب کرد. پیشازاین ابوالفضل ایرانی خواه از دیماه ۱۳۹۲ ریاست دانشگاه علوم پزشکی قم را بر عهده داشت.
محمدرضا قدیر فوق تخصص گوارش و کبد است که ریاست مرکز تحقیقات و بیماریهای گوارش و کبد قم و ریاست سازمان نظام پزشکی استان را در کارنامه خود دارد. وی ریاست هیات تنیس قم را بر نیز بر عهده دارد.
۷۴۰۴ / ۱۱۷۵