به گزارش پایگاه اینترنتی انگجت، محققان سالهاست که در حال بررسی و آزمایش پرورش اعضای بدن در محیط آزمایشگاه هستند، اما هنوز تا عرضه این فناوری به بازار فاصله زیادی وجود دارد. بیشتر اوقات اعضای بدنی که در محیط آزمایشگاه درست می شوند کوچک هستند و نمیتوان از آنها در بدن انسان استفاده کرد؛ همچنین این اعضا فاقد مکانیسم کارآمد برای ارائه اکسیژن هستند.
اکنون گروهی از محققان دانشگاه هاروارد راه حلی برای این موضوع ابداع کردهاند. آنها موفق شدند تا با کمک پرینتر سه بعدی رگ های خونی را در بافت های زنده چاپ کنند. این مطالعه که در مجله Science Advances منتشر شده است، نشان میدهد که این روش جدید که SWIFT نام دارد میتواند باعث تولید اعضای بدن بزرگتر و البته کارآمدتر شود.
محققان در این مطالعه موفق به تولید بافت قلبی شدند که در یک بازه هفت روزه توانست به طور هماهنگ بتپد. این محققان در یک فیلم ویدیویی نشان دادند که چگونه صدها هزار بلوک اولیه تشکیل دهنده یک عضو را میتوان از سلولهای بنیادین تولید کرد. آنها سپس سلولهای بنیادین را درون یک قالب قرار دادند و به سرعت با کمک پرینتر سه بعدی تعبیه شده، این ماتریکس را با جوهری مخصوص طرح دار کردند. این جوهر بعدا حذف و در نتیجه آن کانالهایی مشخص شد که به عنوان رگهای خونی عمل میکنند.
حوزه پرینت زیستی یا استفاده از پرینترهای سه بعدی برای مهندسی اعضا و بافتهای بدن هنوز در مراحل اولیه است. برخلاف پرینت سه بعدی استخوانها یا پوست، پرینت سه بعدی اعضا نیز نیازمند جایگزین کردن شبکه وسیعی از رگها است که اکسیژن و مواد مغذی را به اعضای بدن انسان منتقل میکنند.
به گفته این گروه از محققان، روشSWIFT با هرگونه سلولی از جمله ارگانوئیدها قابل استفاده است. هرچند این فناوری هنوز در مراحل اولیه است اما احتمالا مسیر را برای تولید عضوهای بدن پرورشی در آزمایشگاه فراهم میکند.