رسانه های دولتی پاکستان امروز به نقل از وزیر امور خارجه این کشور اعلام کردند: درخواست دهلی برای اجازه عبور هواپیمای حامل رئیس جمهوری هند از آسمان پاکستان به مقصد ایسلند رد شد.
«شاه محمود قریشی» در گفت وگو با خبرنگاران افزود: «عمران خان» نخست وزیر پاکستان به دلیل تداوم خشونت ها در کشمیر، درخواست هند برای اجازه عبور هواپیمای «رام کوویند» رئیس جمهوری این کشور را نپذیرفت.هند مسائل کشمیر را موضوعی داخلی می داند و پاکستان را به خاطر آنچه که دخالت در کشمیر می داند محکوم کرده است.
وی افزود: اعمال محدودیت های از سوی هند در کشمیر وارد سی و چهارمین روز خود شده و زندگی مردم در این منطقه را فلج کرده است.
منابع خبری اوایل شهریورماه امسال گزارش دادند: دولت اسلامآباد در ادامه کاهش سطح روابط با دهلی نو بر سر بحران کشمیر، اکنون در تکاپوی بستن کامل حریم هوایی خود روی هواپیماهای هندی و جلوگیری از تجارت ترانزیت افغانستان با هند از طریق مسیر زمینی پاکستان است.
اسلام آباد درحالی سخن از کاهش بیشتر همکاریها با دهلی نو را به میان آورد که وزیر امور خارجه پاکستان در تازهترین اظهارات خود گفت: این کشور به دنبال تنش با هند نیست بلکه خواهان حل مناقشه کشمیر بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
پس از نبرد هوایی پاکستان و هند در اسفند سال گذشته، حریم هوایی پاکستان به روی خطوط هواپیمایی هند بسته شد و اواسط خردادماه امسال و پس از گذشت 94 روز حریم هوایی پاکستان به طور کامل به روی پروازهای هندی گشوده شد.
دولت هند چهاردهم مردادماه امسال خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر را لغو کرد. طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسائل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بوده است.
پس از تصمیم دولت هند تنش ها میان دهلی نو و اسلام آباد بر سر کشمیر تشدید شد و متعاقب آن پاکستان ضمن مخالفت با اقدام هند، روابط خود را با این کشور به حداقل رساند.
پس از استقلال هند و پاکستان از انگلیس در سال 1326 تاکنون منطقه کشمیر همواره صحنه جنگها و درگیریهای مرزی بوده است. مهاراجه کشمیر در آن زمان از پیوستن به پاکستان یا هند خودداری کرد. از آن دوره تا کنون هر دو کشور کوشیدهاند این منطقه را به خاک خود ملحق کنند.