به گزارش یاهونیوز، معترضان با جمع آوری امضا برای یک طومار، اعلام کردند که در پی تهدید «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس به تعلیق پارلمان این کشور، خواستار دفاع از دموکراسی در انگلیس هستند.
نخست وزیر انگلیس تهدید کرده پارلمان را به مدت پنج هفته و در آستانه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، به حال تعلیق در می آورد. ملکه انگلیس نیز با درخواست جانسون برای تعلیق پارلمان موافقت کرده است.
در این طومار امضاشده که قرار است به سفیر انگلیس در آلمان تقدیم شود، آمده است: تعلیق پارلمان، تهدید دموکراسی انگلیس است که باعث بحران قانون اساسی در زمان بحران ملی می شود. این بی نظمی محض، باعث تجمع ما به نشانه همبستگی با دفاع از دموکراسی انگلیس شده است.
جانسون اصرار دارد که انگلیس چه با توافق و چه بدون توافق باید در ۳۱ اکتبر (۹ آبان) از اتحادیه اروپا خارج شود.
وی وعده داده که هرگز تاریخ برگزیت را به بعد از ۳۱ اکتبر موکول نمیکند.
این در حالیست که مجلس اعیان انگلیس روز گذشته(جمعه) لایحهای را با هدف جلوگیری از برگزیت بدون توافق در اواخر ماه نوامبر (اوایل آذر ماه) و موظف کردن نخست وزیر به تلاش برای تاخیر در خروج این کشور از اتحادیه اروپا تصویب کرد.
این مصوبه، جانسون را موظف می کند تا از اتحادیه اروپا بخواهد که عضویت لندن در این اتحادیه را سه ماه دیگر تمدید کند.۹۱۰۹
البته این درخواست مشروط به آن است که پارلمان برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا ۱۹ اکتبر (۲۷ مهر) به توافقی دست پیدا نکند یا با خروج بدون توافق مخالف باشد.
انتظار میرود ملکه الیزابت روز دوشنبه این مصوبه را امضا کند.
در همین حال، پیشنهاد نخست وزیر انگلیس برای برگزاری زودهنگام انتخابات سراسری در این کشور، رای کافی در مجلس عوام را نیاورده است.
نمایندگان مجلس عوام انگلیس به درخواست جانسون برای برگزاری پیش از موعد انتخابات سراسری رای دادند، اما این درخواست رای کافی نیاورد.
در حالیکه این طرح برای تصویب نیاز به رای دو سوم کل نمایندگان مجلس عوام داشت، ۲۹۸ نفر رای موافق و ۵۶ تن رای مخالف دادند و دیگر صاحبان ۶۵۰ کرسی این مجلس در این رایگیری شرکت نکردند.
جانسون پس از آنکه نمایندگان طرح ممنوعیت خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا را تصویب کردند، خواستار برگزاری رایگیری برای انتخابات زودهنگام شد.
حزب «کارگر» که حزب اصلی مخالف دولت انگلیس است، اعلام کرده با برگزاری انتخابات پیش از موعد تا زمانی که قانون جلوگیری از برگزیت بدون توافق به اجرا درآید، مخالفت میکند.
«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر نیز جانسون را متهم کرده که وقت را هدر میدهد تا زمانی که برگزیت بدون توافق اجتنابناپذیر شود
هرچند جانسون تاکید دارد که مذاکرات با اتحادیه اروپا رو به پیشرفت است، این اتحادیه میگوید انگلیس پیشنهادهای جدیدی ارائه نداده است.
بررسی تاریخ سیاسی انگلیس نشان می دهد که تعلیق پارلمان این کشور به مدت طولانی پنج هفته، اولا در ۴۰۰ سال گذشته اقدامی کم سابقه و دوما تاکتیکی است تا الیزابت دوم ملکه این کشور درخصوص نحوه خروج لندن از اتحادیه اروپا اعمال نظر کند.
مشخص نیست که در مدت تعطیلی پارلمان، چه تحولاتی رخ می دهد و دستگاه سلطنتی چه دستورات پشت پرده ای را صادر می کند، اما ساده ترین سناریویی که رسانه های انگلیس به آن پرداختهاند، کاهش زمانی است که قانونگذاران فرصت خواهند داشت تا مانع خروج بدون توافق این کشور از اتحادیه اروپا شوند.
در نظام سیاسی انگلیس، پارلمان پس از یک دوره قانونگذاری تعطیل و سپس با سخنرانی عالی ترین مقام سلطنتی و تفویض اختیارات قانونگذاری طی مراسم تشریفاتی آغاز به کار می کند.
این رویداد معمولا پس از برگزاری انتخابات سراسری و یا روی کار آمدن دولت جدید رخ میدهد و در این حد فاصل نمایندگان مجلس قادر به تصویب لایحهای نخواهند بود.
این فرایند گرچه ساده به نظر می رسد اما بررسی تاریخ انگلیس نشان میدهد که تعطیلی پارلمان و بازگشایی رسمی آن، تاکتیکی است تا دستگاه سلطنتی بتواند از طریق تاخیر در اجرای قوانین، در امور داخلی کشور اعمال نظر کند.
۱۰۷۱