تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۵

تهران- ایرنا- سران رژیم صهیونیستی می‌کوشند در فضای عادی‌سازی روابط با دولت‌های عربی اهداف اشغالگرانه خود را با کمترین هزینه ممکن پیش ببرند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی عصر روز جمعه گذشته ۱۵ شهریور ادعا کرد که عادی‌سازی روابط با اسرائیل در جهان عرب رو به پیشرفت است و سران و ملت‌های عرب به این روابط گرایش دارند. نتانیاهو ادعا کرد بسیاری در جهان عرب در سطح رهبران و مردم می دانند که اسرائیل دیگر دشمن آن ها نیست بلکه یک متحد اصلی در مقابل ایران است.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی با تکرار اتهامات خود علیه جمهوری اسلامی گفت که ایران برای حمله به ما و حمله به بسیاری از همسایه های ما در منطقه برنامه ریزی می کند و ما باید علیه فعالیت های تهران در منطقه اقدام کنیم. وی افزود بسیاری از رهبران عرب می دانند که باید در زمینه های تجارت، فناوری، انرژی، آب و امنیت با اسرائیل رابطه برقرار کنند.

رژیم صهیونیستی بسیار تلاش می کند روابط خود را با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را عادی کند. از سوی دیگر برخی از کشورهای عربی و در راس آن عربستان، امارات و بحرین طی ماه های اخیر اقداماتی برای عادی سازی روابط با صهیونیست ها انجام داده اند. در همین راستا، منامه پایتخت بحرین چند هفته پیش میزبان نشستی درباره بخش اقتصادی طرح آمریکایی- صهیونیستی موسوم به «معامله قرن» بود؛ طرحی که کاملاً ضد فلسطینی است و بسیاری از حقوق مردم فلسطین در آن نادیده گرفته شده است. این اقدامات در شرایطی صورت می گیرد که مردم بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی مخالف برقراری روابط با رژیم صهیونیستی هستند.

روزنامه «السبیل» اردن در گزارشی از قول «طاهر المصری» نخست وزیر سابق اردن نوشت برخی کشورهای عربی در حال عادی سازی روابط خود با رژیم اسرائیل هستند و تلاش می کنند سفارت هایی را در سرزمین های اشغالی بگشایند و برقراری روابط با کشورهای عربی به عنوان هدف نخست رژیم اسرائیل تبدیل شده است.

شبکه خبری «الجزیره» قطر در گزارشی به نقل از «ایال علیمه» تحلیلگر مسائل نظامی و امنیتی اسرائیل نوشت برخی کشورهای عربی و اسلامی با اسرائیل دارای روابط امنیتی و اطلاعاتی هستند و به طور سری با هم توافق های نظامی را امضا کرده اند.

شبکه خبری الجزیره در گزارشی دیگر به نقل از «نمرود جورن» مدیر اندیشکده اسرائیلی «میتفیم» آورد: کشورهای عربی با اسرائیل دارای روابط امنیتی، نظامی، دیپلماتی و اطلاعاتی هستند و در زمینه اطلاعات و سلاح با هم همکاری می کنند.

شبکه خبری الجزیره در گزارشی دیگر به نقل از «هانی مرزوق» سخنگوی رسمی دفتر رسانه ای نخست وزیر رژیم صهیونیستی نوشت: اسرائیل با نگاه به قلمرو پهناور جهان عرب و نیروی انسانی آن به دنبال برقراری روابط علمی و دانشگاهی با کشورهای عربی است و شماری از اقتصادانان و دانشجویان اسرائیل در این زمینه به کشورهای عربی مسافرت می کنند.

روزنامه «الشرق» قطر نوشت تل اویو و ریاض در زمینه سایبری و تجهیزات جاسوسی همکاری دارند.

روزنامه «الوطن» سوریه در گزارشی با اشاره به حضور رژیم اسرائیل در ائتلاف دریایی در منطقه خلیج فارس نوشت این موضوع تنها به سود رژیم صهیونیستی است که از این طریق می تواند بیشتر در منطقه ادغام شود و قدرت لجستیکی و اطلاعاتی خود را افزایش دهد و با کشورهای عربی روابط خود را عادی سازی کند.  

روزنامه الوطن در گزارشی دیگر آورد: سازمان های جهانی صهیونیست از ضعف کشورهای عربی برای پیشبرد طرح های تجزیه طلبانه در منطقه خاورمیانه استفاده کند. از این رو، بر کشورهای عربی لازم است که با طرح های اسرائیل مقابله کنند.

به گزارش تارنمای مرکز پژوهش های «الجزیره» قطر، رژیم اسرائیل طی بیش از دهه یک گذشته از نبود راهبرد میان فلسطینی ها و کشورهای عربی برای مقابله با شهرک سازی و اشغالگری استفاده کرده است.

روزنامه «الشرق الاوسط» عربستان در گزارشی نوشت کشورهای عربی درباره مقابله با اسرائیل موضع یکسانی ندارند. حتی کسانی هم که خواستار صلح میان اسرائیل و فلسطین و همچنین عادی سازی روابط هستند در تصمیم خود با آشفتگی هایی روبه رو هستند. فلسطینی ها هم درباره مقابله با اسرائیل موضع یکسانی ندارند و با توجه به شکست کشورهای عربی در مقابله با اسرائیل، فلسطینی ها هم دچار ناامیدی شده اند.

روزنامه الشرق قطر در گزارشی به نقل از «حاتم ابوزاید» کارشناس مسائل اسرائیل نوشت همکاری اطلاعاتی تل آویو و ریاض به ویژه درباره ایران آشکار است و در سال های اخیر تل اویو و ریاض برای آسیب زدن به ایران و کاهش نفوذ منطقه این کشور همکاری کرده اند.  

روزنامه السبیل اردن در گزارشی دیگر آورد طرح معامله قرن ثمره سستی کشورهای عربی و سردمداران این کشور در مقاومت با رژیم اشغالگر است. در این طرح تلاش می شود قطب نمای مقابله کشورهای عربی با رژیم اسرائیل به سمت ایران تغییر یابد.

در گزارش روزنامه السبیل می خوانیم: رژیم اسرائیل پس از موفقیت در معرفی ایران به عنوان دشمن کشورهای عربی به دوست نزدیک برخی کشورهای عربی و فرمانده ناتوی عربی برای مقابله با ایران تبدیل شده است وسردمداران کشورهای عربی برای حفظ کرسی قدرت حفظ امنیت رژیم صهیونیستی را در اولویت قرار داده اند.

خبرگزاری رسمی سوریه «سانا» در گزارشی با عنوان «شکست و طرح معامله قرن» با اشاره به حمایت های ترامپ از رژیم صهیونیستی در انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس و به رسمیت شناختن حاکمیت جولان اشغالی و تحریم های اقتصادی علیه ایران به خاطر مواضع شرافتمندانه این کشور درباره قضایای منطقه از جمله مساله فلسطین نوشت: تبدیل همسایه منطقه ای یعنی «ایران» به دشمن و پایه ریزی همه راهبردهای منطقه ای بر این اساس نه تنها جغرافیا، بلکه تاریخ منطقه را هم تهدید می کنند. این موضوع همه مسائل را به سود رژیم صهیونیستی و آمریکا و امپریالیسم غرب رقم خواهد زد. آنها در نتیجه این موضوع به کشورهای منطقه به عنوان گاو شیرده ای نگاه خواهند کرد و به منافع و آرمان های منطقه هیچ توجهی نخواهند کرد.

به گزارش روزنامه «المصری الیوم»، برخی کشورهای عربی از هیات های اسرائیلی در کشورهای خود استقبال می کند تا به سود نتانیاهو در انتخابات تمام شود. زیرا نتانیاهو از نظر کشورهای عربی افراطی ترین افراد در دشمنی با ایران است. این کشورها دوست دارند تا او در قدرت باقی ماند و آمریکا را بیشتر علیه ایران و پرونده هسته ای این کشور تحریک کند.

روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن نوشت در شرایط کنونی اینگونه وانمود می شود که ایران دشمن است. این اقدام به طرح عادی سازی کشورهای عربی با اسرائیل کمک می کند. اما این موضوع ایران را تضعیف نخواهد کرد، بلکه این موضوع سبب شده است که ایران روابط خود را با روسیه، چین و ترکیه تقویت سازد. تمرکز بر دشمنی با ایران و ادامه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی معادلات جدیدی برای درگیری های منطقه است.

روزنامه القدس العربی آورد کشورهای عربی که در توهم برقراری روابط با رژیم اسرائیل هستند باید بدانند که ترامپ از آنان حمایت نخواهد کرد و تنها همُّ و غم ترامپ حمایت از اسرائیل است و همه تلاش ها در مسیر عادی سازی روابط با اسرائیل هیچ تغییری در معادلات نخواهد داد.

روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» نوشت اگرچه سردمداران جهان عرب از عادی روابط با رژیم صهیونیستی برای ادامه حضور در قدرت استفاده می کردند اما پس از سرنگونی «حسنی مبارک» در مصر و «زین العابدین بن علی» در تونس مشخص شده است این راه تضمینی برای ادامه حضور سردمدارن عرب در قدرت نیست و همه دیدند که تل اویو هنگام انقلاب های بهار عربی چگونه از حسنی مبارک و بن علی چشم پوشی کرد.