این شبکه خبری آمریکایی افزود: تحلیلگران به علت کاربرد ایران از روش های گوناگون برای صادرات، بر سر میزان فروش نفت این کشور عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) اختلاف نظر دارند؛ یعنی صادرات نفت ایران ممکن است تا سطح یک میلیون بشکه در روز فراتر رفته باشد.
ناوگان نفتکش های پنهان ایران از دید رادارها و ماهواره ها، بزرگ ترین رمز و راز بازار جهانی نفت است. در حالی که کشتی نفتکش آدریا دریای یک ایران، توجه جهانی را به خود جلب کرده است، اما ناظران بازار نفت، مجذوب اسرار بزرگتر یعنی جست وجو و یافتن بقیه کشتی های ناوگان انتقال نفت ایران هستند.
این جست وجو منجر به یافتن روش های مبتکرانهتر ردیابی کشتی ها و دیدگاه های بسیار گوناگون در باره میزان نفت خامی که به صورت پنهانی به بازارهای جهان سرازیر می شود، شده که عمدتاً به این علت است که در پی تشدید تحریم ها علیه ایران در سال جاری (2019)، بیشتر این شناورها به صورت پنهانی حرکت می کنند.
به گفته «دوین گیگن» مدیر جهانی اطلاعات نفت در شرکت گنسکیپ در دنور کلرادو؛ هرچند ایران مانند یک جعبه سیاه است، اما این کشور با انجام راهکارهای جدید و یا ذخیره سازی در تأسیسات خود، بهترین تصمیم را گرفته که هیچکس انتظار آن را نداشته است.
در حالی که وزارت امور خارجه ایالات متحده قصد دارد که صادرات نفت ایران را به صفر برساند، اما بیژن زنگنه وزیر نفت ایران تأکید کرده است که شبانهروز برای ادامه فروش نفت تلاش می کند و گزینه های پنهانی برای دستیابی به این هدف در اختیار دارد.
همایون فلکشاهی تحلیلگر شرکت کپلر می گوید: هرچند دولت ترامپ ظاهراً در اعمال حداکثر فشار موفق بوده، اما به هدف کاهش صادرات نفت ایران به صفر، هیچگاه نرسیده است.