وی یکشنبه شب در گفت وگو با فاکس نیوز ادعا کرد: "ما یک ایران موفق می خواهیم. ما می خواهیم آنها بخشی از جامعه ملل باشند." "وقتی موشک هایی می سازند که اروپا و اسرائیل را تهدید می کند و سیستم هایی را ایجاد می کنند که در نهایت می تواند سلاح هسته ای تولید کند، ما نمی توانیم به آنها در رسیدن به چنین مقاصدی کمک کنیم.
پمپئو گفت که آمریکا باید مستقیماً با مردم ایران صحبت کند.
وی در باره استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته برای افزایش غنیسازی اورانیوم (فراتر از محدوده توافق هسته ای سال 2015) در ایران گفت: همان طور که ترامپ به وضوح بیان می کند، ایران هرگز به سلاح هستهای دست نخواهد یافت.
وی ابراز امیدواری کرد که دنیا برای مقابله با رویکرد هسته ای ایران به ایالات متحده بپیوندد.
پمپئو اضافه کرد: چالش این است که دولت آمریکا زمانی سکان کار را به عهده گرفت که دولت قبلی میلیاردها دلار به ایران داد و این پول به پیشبرد برنامههایشان کمک کرد.
وی گفت: همچنین از نقایص برجام این بود که محدودیتهای اعمال شده می توانست در لحظه ای به وضعیت قبل از آن برگردد. ما با کشورهای حوزه خلیج فارس، اسرائیل و همه شرکایمان در سراسر جهان که تهدید وجود سلاحهای هستهای در خاورمیانه و در جمهوری اسلامی ایران را میفهمند، ائتلافهای جدید تشکیل خواهیم داد.
پمپئو هدف آمریکا از فشار حداکثری را علاوه بر کاهش ظرفیتهای جمهوری اسلامی در ساخت سلاح هستهای، عدم دسترسی حزبالله و شبهنظامیان وابسته به ایران در عراق به منابع مالی دانست.
او مدعی شد: رویکرد ترامپ در برابر ایران را بسیار موفقیتآمیز خواند.
وی درباره احتمال دیدار رؤسای جمهوری ایالات متحده و ایران در حاشیه نشست آتی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک (در ماه جاری میلادی) گفت: رئیس جمهوری ارزیابی خواهد کرد که آیا انجام چنین دیداری نتیجهای مطلوب برای مردم آمریکا خواهد داشت یا نه.
به گزارش ایرنا، تندروهای کاخ سفید اردیبهشت ماه سال گذشته در تصمیمی یکجانبه و خلاف مقررات بین المللی از توافق هسته ای ایران که مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد بود خارج شدند و با اعمال تروریسم اقتصادی، به دنبال فشار بر جمهوری اسلامی ایران برآمدند.
اما ایران و سایر طرف های برجام بر لزوم پایبندی به این توافق و حق ایران در انتفاع اقتصادی حاصل از برجام تاکید کردند که با گذشت نزدیک به ۱۶ ماه و تایید ۱۵ باره آژانس بین المللی انرژی اتمی، اروپایی ها نتوانستند در برابر تروریسم اقتصادی آمریکا اقدام ملموسی انجام دهند.
این مسئله باعث شد تا جمهوری اسلامی ایران به موجب ماده ۳۶ برجام، گام های کاهش تعهدات خود را برای الزام طرف های دیگر به اجرای تعهداتشان بردارد.
ایران در گام های اول و دوم عبور از غنی سازی زیر سطح ۳.۶درصد و سپس افزایش میزان اورانیوم غنی شده از رقم های مندرج در توافق هسته ای را برداشت و همواره تاکید کرده که این گام ها قابل برگشت است به شرطی که طرف های اروپاپی خواسته های ایران بویژه به گفته وزیر خارجه ایران تضمین فروش نفت و بازگشت پول آن را برآورده سازند.
گام سوم کاهش تعهدات برجامی نیز در خصوص پایان محدودیت های توسعه و تحقیق بود و به نظر می رسد این موضوع آمریکایی ها را نگران کرده است.
از سخنان پمپئو چنین برداشت می شود که آنها از ظرفیت ایران در توسعه دانش هسته ای خود آگاه هستند و با تکرار ادعاهای قبلی مبنی بر به زانو درآوردن ایران سعی دارند خروج بی معنی و بدون نتیجه دولت ترامپ از برجام را توجیه کنند.