نشریه " اکونومیک تایمز" روز دوشنبه در گزارشی نوشت: پاکستان قصد دارد در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل که از امروز آغاز می شود، موضوع کشمیر را مطرح کرده و اقدامات اخیر هند در این منطقه را به چالش بکشد.
یک مقام هندی گفت: دولت هند به همراه هیات نماینده آن در ژنو در حال گفت و گو و رایزنی با ۴۷ کشور عضو این شورا هستند تا از رای ممتنع کشورها جلوگیری کرده و حمایت اکثر اعضا را به دست آورند.
وی افزود: هند نمی خواهد اکثر کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیایی که از این کشور حمایت کرده اند، در خصوص موضوع کشمیر رای ممتنع بدهند. برای هند مهم است که حمایت این کشورها در تعداد آراء مشخص شود. هند به رای تمام کشورها از جمله نمایندگاه اروپایی، آمریکای لاتین، آفریقایی و آسیایی اهمیت می دهد. تمام کشورهای آفریقایی از موضع هند در مورد کشمیر حمایت کرده اند.
به گفته مقامات هندی، دهلی نو امیدوار است که حمایت کشورهای امریکای لاتین را در این زمینه به دست آورد. نارندرا مودی نخست وزیر هند قرار است در ماه جاری جهت شرکت در اجلاس بریکس به برزیل سفر کند.
کشورهای بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی می شوند.
هند همچنین در حال گفت و گو با کشورهایی چون عربستان سعودی، بحرین و چین می باشد.
نخست وزیر هند ۵ اوت(۱۴ مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد.
طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.
طبق بند ۳۵ قانون هند فروش هرگونه اموال غیرمنقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.
پاکستان برخلاف هند با ورود سایر کشورها برای حل مساله کشمیر مخالفت نمیکند و تاکنون چندین بار در مجامع بین المللی مساله کشمیر را مطرح کرده و خواستار میانجی گری کشورها شده است.
براساس توافق شیملا که در سال ۱۹۷۲ میلادی میان هند و پاکستان امضا شد، دهلی نو خواهان حل مساله کشمیر به صورت دوجانبه شده و با دخالت کشور سوم نیز مخالفت کرده است.
در حال حاضر بخشی از کشمیر در خاک هند و قسمتی دیگر در پاکستان قرار دارد.
هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان(از هند) در سال ۱۹۴۷ میلادی است.