سردار سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بیستم شهریورماه ۹۸ به دعوت رسمی رئیس ستاد ارتش چین به این کشور سفر و با مقامهای نظامی، دانشگاهی و نیز فعالان رسانه ای این کشور دیدار کرد.
تعمیق روابط دوجانبه دفاعی و گسترش همکاریها از مهمترین اهداف سفر سرلشکر باقری به چین عنوان شد.
سرلشکر باقری پیش از این سفر در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به همکاریهای دیرینه دفاعی و نظامی نیروهای مسلح ایران و چین تاکید کرد که این همکاریها همپای روابط سیاسی و اقتصادی در حال توسعه و گسترش است. به گفته او روابط ایران و چین از سال ۲۰۱۶ به سطح روابط راهبردی ارتقا یافته و برنامه جامع توسعه همکاری های میان دو کشور تدوین و مبادله شده است.
برگزاری دوره های آموزشی، افزایش مبادلات و دید و بازدیدهای بلندپایه، برگزاری تمرین های مشترک نظامی، تبادل تجربیات میان نیروهای مسلح و پیشبرد توافق ها در چارچوب مناسبات راهبردی مشارکتی جامع پایدار دو کشور که از سال ۲۰۱۶ میلادی برقرار شدهاست از اهم موضوعات مطرحشده در نشستهای سرلشکر باقری با مقامات پکن در سفر به چین بود.
سرلشکر باقری همچنین در دیدار ژنرال «لی شو چنگ» رییس ستاد مشترک ارتش چین تاکید کرد: ایران برای ارتباط در همه ابعاد با جمهوری خلق چین، اهمیت فوق العاده ای قائل است، در بخش نظامی هم روابط دیرینهای داریم و امیدواریم این سفر بتواند نقطه عطفی برای توسعه و تقویت این روابط باشد.
ژنرال «لی شو چنگ» هم در این دیدار از سرلشکر باقری به عنوان «شخصیتی متنفذ» در جمهوری اسلامی ایران نام برد و گفت: سفر جنابعالی به پکن راهبرد دو کشور را تقویت میکند و سطح همکاریهای دوجانبه را افزایش میدهد.
سرلشکر باقری در چین همچنین با ژنرال «شو چیلیانک» معاون کمیسیون نظامی چین هم دیدار کرد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و معاون کمیسیون نظامی چین در این دیدار راه های تعمیق همکاری های دو جانبه دفاعی را مورد بررسی قرار دادند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان در ادامه سفر خود همچنین با «وو جیمینگ» رییس دانشگاه عالی دفاع چین در پکن هم دیدار کرد.
سفر رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به چین در رسانههای این کشور هم بازتاب گسترده ای داشت. ایرنا به بازتاب رویکرد رسانه های چینی به این سفر پرداخت.
تارنمای «دی وورلد» چین با اشاره به اینکه ایران و چین روابطی بسیار گرم و صمیمانه در بخش های انرژی، اقتصادی، تجاری و دیپلماتیک را پیش میبرند و در سالهای اخیر روابط دفاعی تهران و پکن نیز بسرعت توسعه یافته است، نوشت: دو کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی توافقنامهای را برای گسترش همکاریهای نظامی و دفاعی امضا کردند که هدف از آن برگزاری دوره های آموزشی، تقویت تبادلات نظامی، تبادل تجربیات دفاعی، مبارزه با تروریسم و همکاری های امنیتی بود.
تارنمای چینی خبرگزاری «شینهوا» هم گزارش کرد در جریان سفر سردار محمد باقری به چین و دیدار وی با مقام های ارشد نظامی از جمله رییس ستاد کل نیروهای مسلح و معاون فرماندهی کل قوای این کشور، طیف وسیعی از مناسبات از جمله در عرصه های دفاعی و نظامی مورد رایزنی قرار گرفته است.رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در این سفر در جمع دانشجویان دانشگاه دفاع عالی چین هم حضور یافت و ضمن ارایه تحلیل و برآوردی از مسایل امنیتی منطقه، آسیا غربی و جهان اعلام کرد در شرایط کنونی جمهوری اسلامی ایران آماده دفاع قاطعانه از امنیت و منافع خود در خلیج فارس است.
برنتابیدن مداخله قدرتهای فرامنطقهای در منطقه، تاکید بر ضرورت تامین امنیت خاورمیانه توسط کشورهای منطقه، تاثیر مداخلات خارجی در شکل گیری داعش و القاعده، اشغالگری رژیم صهیونیستی، لزوم بازگشت به تعامل منطقی و رعایت حقوق مردم ایران در برجام، حمایت از وجهه دفاعی قدرت موشکی ایران، تاکید بر بنیانهای تاریخی روابط ایران و چین و ... از محورهای اظهارات سردار باقری در جمع دانشجویان بود. متن کامل این سخنان در قالب لینک زیر قابل مشاهده است.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در نیمه اول مهرماه هم در مصاحبه با تلویزیون «فونیکس» هنگ کنگ در مورد سفر خود به چین خاطرنشان کرد که سفرش به چین در ماه سپتامبر بیسابقه و برای نخستین بار بوده که هیاتی نظامی با هدایت رییس ستاد کل نیروهای مسلح از چین دیدار کرده است.