مدیرکل پزشکی قانونی خراسان رضوی روز پنجشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: طی چهار ماه سال جاری ۴۰۵ پرونده سقط جنین در پزشکی قانونی این استان تشکیل شد که ۳۰۰ مورد آن منجر به صدور مجوز شده و برای بقیه به دلیل نداشتن شرایط لازم مجوز صادر نشده است.
دکتر آریا حجازی افزود: در مدت مشابه سال گذشته از بین ۳۶۲ پرونده درخواست سقط جنین که در پزشکی قانونی خراسان رضوی تشکیل شده بود برای ۲۷۷ مورد مجوز صادر شد که تعداد مجوزهای صادر شده در سال جاری افزایش داشته است.
وی ادامه داد: مجوز سقط درمانی در ۲ حالت و هنگامی که بر اثر اختلالات مربوطه و بیماریها جان مادر در خطر باشد و ادامه بارداری برای وی با خطر مرگ توام باشد یا جنین ناقص الخلقه باشد، با سیر مراحل قانونی و پزشکی توسط پزشکی قانونی صادر می شود.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان رضوی گفت: این در حالی است که سن بارداری قبل از "ولوج روح" و قبل از ۱۹ هفته و یک روز بارداری باشد.
وی از جمله بیماریهای جنینی را که منجر به سقط درمانی می شود شامل اختلالات ژنتیکی، بیماریهای قلبی، نداشتن دست و پای جنین، سندرم داون، بیماریهای پیشرفته مغزی یا کلیوی عنوان و بیان کرد: این بیماریها از طریق سونوگرافی و آزمایش های مربوطه محرز می گردد و اگر قبل از هفته ۱۹ بارداری باشد مجوز سقط برای آنها صادر می شود.
دکتر حجازی افزود: هنگامی که مادر باردار به بیماریهای مختلف مانند نارسایی قلبی، بیماری پیشرفته کلیوی، برخی سرطانها و بیماری ام. اس مبتلا بوده و بارداری برای او خطرناک باشد با سیر مراحل قانونی قبل از هفته ۱۹ بارداری برای وی مجوز سقط درمانی صادر می گردد.
اداره کل پزشکی قانونی خراسان رضوی با ۲۳ مرکز در ۱۹ شهرستان خراسان رضوی سالانه به ۱۶۰ هزار پرونده در چهار بخش معاینات، کمیسیونها، آزمایشات و تشریح رسیدگی میکند.
۳۰۲۷/۶۰۵۳