دهلی نو-ایرنا- "هارش واردان شرینگلا" سفیر هند در آمریکا در اظهاراتی جدید ضمن ابراز گلایه مندی و انتقاد از گزارش های یک جانبه رسانه های آمریکایی در ارتباط با رویدادهای اخیر در کشمیر گفت: رایزنی ها با مقام ها ، نمایندگان کنگره و سیاستمداران آمریکایی برای طرح دیدگاههای دهلی نو در مورد کشمیر آغاز شده است.

نشریه " هندو" روز چهارشنبه  به نقل از سفیر هند در آمریکا افزود: بخشی از رسانه های آمریکایی، به خصوص رسانه های لیبرال، بر چشم اندازی از کشمیر متمرکز شده اند که از سوی دشمنان منافع هند منتشر می شوند.

واردان تاکید کرد: اقدام ماه گذشته دهلی نو در لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر و تقسیم بندی آن به دو بخش جدید در راستای منافع مردم این منطقه انجام شده است. اصل ۳۷۰، در واقع یک بند موقت در قانون اساسی هند بود و باعث رکود اقتصاد در جامو و کشمیر و همچنین ترغیب تروریسم مورد حمایت پاکستان در آن شده بود.

سفیر هند همچنین اعلام  کرد که سفارت هند در آمریکا روند مذاکرات گسترده با مقامات کنگره، سناتور ها و اندیشکده های آمریکایی را آغاز کرده تا موضع دهلی نو در خصوص کشمیر را به گوش آنها برساند.

هارش واردان شرینگلا در ارتباط با وضعیت کنونی کشمیر گفت: اکنون اکثر خدمات در کشمیر بازگشایی شده اند و ۹۰ درصد از کشمیر بدون هیچ محدودیتی است. اینها نشانه هایی برای جامعه بین المللی بوده که ثابت می کنند که  دولت هند اقدامات زیادی برای تامین منافع مردم کشمیر انجام می دهد.

به گزارش روزنامه ایندیا تودی، به دنبال افزایش تنش میان هند و پاکستان در مورد مسئله کشمیر، رئیس جمهوری آمریکا تاکنون بارها پیشنهاد میانجیگری میان دو کشور را مطرح کرده است اما هیچ یک با پیشنهاد کاخ سفید موافقت نکرده اند.

دونالد ترامپ"  رئیس جمهوری امریکا روز گذشته (سه شنبه) بر پیشنهاد مجدد آمریکا برای حل تنش میان پاکستان و هند در مساله کشمیر تاکید کرد که تاکنون دولت های دهلی نو و اسلام آباد هیچ علاقه ای برای پذیرفتن پیشنهادهای واشنگتن نشان نداده اند؛ بی اعتنایی که می تواند ریشه در بی اعتمادی به رفتار دولتمردان کنونی آمریکا داشته باشد.

ترامپ  در جمع خبرنگاران در کاخ سفید گفت: روابط آمریکا با هند و پاکستان خوب است و پیشنهاد ما برای میانجیگری در مورد مسئله کشمیر همچنان پابرجاست.

واشنگتن پیش از این مدعی شده بود که طرح میانجیگری ترامپ برای حل مسئله کشمیر به درخواست رسمی "نارندرا مودی" نخست وزیر هند صورت گرفته است؛ ادعایی که بلافاصله توسط دولت هند تکذیب شد.

ترامپ  پس از این تکذیبه،دوباره در دیدار با مودی در نشست گروه هفت در شهر بیاریتس فرانسه طرح پیشنهاد میانجیگری آمریکا برای حل مسئله کشمیر را مطرح کرد.

«جی شانکر» وزیر امور خارجه هند در ماه گذشته در حاشیه اجلاس «آ سه آن» با مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا دیدار و مداخله سایر کشورها برای حل مسئله کشمیر را رد کرد.

شانکر در حساب توییتر خود نوشت: مذاکره درباره حل مناقشه کشمیر فقط با پاکستان انجام می‌شود و دخالت هیچ کشور دیگری را نمی‌پذیریم.

براساس توافق "شیملا" که در سال ۱۹۷۲ میلادی میان هند و پاکستان امضا شد، دهلی نو خواهان حل مساله کشمیر به صورت دوجانبه شده و با دخالت کشور سوم نیز مخالفت کرده است.

 بخشی از کشمیر در خاک هند و قسمتی دیگر در پاکستان قرار دارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷ میلادی است.