تهران-ایرنا- رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به برکناری مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: اخراج بولتون بعد از یک دوره نه چندان طولانی نشان می‌دهد که حتی دولت تندرو آمریکا هم به این نتیجه رسیده که دوران جنگ طلبی و تهدید به سر آمده و اگر قرار است با دنیا تعامل کند راهش منطق است.

«محمود واعظی» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در برخی تحلیل‌ها گفته می‌شود برکناری بولتون  برای مذاکره با ایران است؛ اظهارداشت: دولت جدید آمریکا فکر می‌کرد می تواند همه چیز را به عقب برگرداند و با یک سیاست جنگ طلبانه و رادیکال به اهدافش برسد و به همین جهت بولتون را به عنوان دبیر شورای امنیت ملی انتخاب کرده بود. اما بعد از یک دوره نه چندان طولانی مجبور به اخراج او شد و این نشان می‌دهد که حتی دولت تندرو آمریکا هم به این نتیجه رسیده که دوران جنگ طلبی و رویکردهای تهدید به سر آمده و اگر قرار است با دنیا تعامل کند راهش منطق است.

وی افزود: جان بولتون از گذشته فرد بسیار تند و جنگ‌طلب بوده است و از زمان حضور در شورای امنیت ملی به هیچ کدام از اهدافش نرسیده است؛ اقدامات و سیاست های او در ارتباط با ونزوئلا، کوبا و افغانستان شکست خورد.

واعظی ادامه داد: به نظر من دشمنی وی با ایران قابل مقایسه با هیچ کدام از این کشورها نبود و بولتون در دورانی که مسئولیتی هم نداشت حقوق بگیر سازمان منافقین بود و بعد از آن هم که مسئولیت گرفت درباره موضوعات ایران را از آنها مشورت می‌گرفت و نظر می‌خواست و به همین جهت در این حوزه هم شکست خورد.
 رئیس دفتر رئیس جمهوری یادآورشد: آرزوی بولتون این بود که دولت و حکومت ایران نباشد اما می بینیم که با مقاومت مردم بزرگ ایران حکومت و اهداف ایران به قوت خود باقی است و کسانی می‌روند که چنین آروزیی داشتند. قبل از بولتون اسلافشان هم رفتند و امروز هم خود او می رود.
واعظی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد دنیا هم از رفتن ایشان استقبال کرده؛ قیمت نفت روز گذشته پایین آمد و این نشان می‌دهد کسی که جنگ طلب و تندرو بود، الان دیگر  درشورای امنیت ملی آمریکا نیست.

رئیس دفتر رئیس جمهوری تصریح کرد: همانطور که ترامپ هم اعلام کرد اکثر پیشنهادات بولتون مورد قبول قرار نمی‌گرفت. در واقع فقط بحث ایران نبوده بلکه بحث اصلی درباره سیاست‌های آمریکا است، دولت ترامپ وارد عرصه انتخابات شده و نیاز به اصلاح برخی سیاست‌های غلط خود دارد تا بتواند علامت مثبتی به مردم آمریکا برای انتخابات آمریکا بدهد. به نظر می رسد این اقدامات در آن راستاست.

با فضای فعلی، ‌حضور زنان در ورزشگاه‌ها به مصلحت نیست   

وی در پاسخ به سوالی درباره حاشیه‌های خودسوزی و مرگ دختری طی روزهای گذشته توضیح داد: معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور در این زمینه مامور شدند و گروهی را برای عیادت و صحبت با خانواده او فرستادند و در همان زمان هم در گزارش ارائه شد. خانواده اش گفته بودند که ایشان مشکلاتی داشته است. ما با خانواده این فرد همدردی می‌کنیم و از طرف دیگر به هیچ وجه این نوع اقدامات و خودسوزی را تایید نکرده و نمی پسندیم از طرف دیگر هم حرکتی انجام نمی‌دهیم که باعث این قبیل اقدامات شود.

واعظی با بیان اینکه ما باید به نوعی دنبال کننده حقوق خانم‌ها باشیم، اظهارداشت:  امروز رئیس جمهور اعلام کردند که ایام انتخابات چه مجلس و چه  ریاست‌جمهوری بهترین فرصت است که بتوانیم این خواسته‌های خود را بیشتر مطرح کنیم و ما همچنان این موضوع را پیگیری می‌کنیم تا بدانیم چرا به اینجا رسیده است.

رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره مطالب حضور زنان در ورزشگاه‌ها گفت: این چیز جدیدی نیست ما چند ماه قبل در دولت بحث کردیم و تصمیم گرفتیم. ما در یک دوراهی مانده‌ایم از یک طرف معتقدیم اگر فضای ورزشگاه ها مناسب حضور خانم‌های محترم باشد از نظر ما منعی ندارد ولی با فضای فعلی با این میزان فحش و  درگیری این مصلحت نیست.

وی گفت: آقای سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان مامور شده اند با افراد مؤثر صحبت کنند تا فضای اخلاقی ورزشگاه ها ایجاد و امکانات نیز در ورزشگاه ها برای حضور خانم ها  فراهم شود.

واعظی با اشاره به حضور مقتدی صدر روحانی شیعه عراقی در کنار رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم شام غریبان، پیام این حضور را از رئیس دفتر رئیس جمهور جویا شد که وی در پاسخ گفت: این حضور به آنهایی که تبلیغ می‌کردند آقای مقتدی صدر بخاطر ارتباط با عربستان از ایران جدا شده است نشان داد که همه ما با هم متحد هستیم و جایگاه مقام معظم رهبری نیز چیزی نیست که با مسائل سیاسی جابجا شود.

رئیس دفتر رئیس جمهوری تاکید کرد: من همان چیزی است که غیر از ایران دیگران هم باید به آن بپردازند، همان طوری که روز گذشته آقای سید حسن نصرالله به خوبی از مقام و جایگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی یاد کرده و اشاره کردند که ما تحت هر شرایطی این همبستگی و مقاومت را در سطح جهان با رهبری ایران حفظ می کنیم.

واعظی درباره درخواست عربستان از حماس برای قطع رابطه با ایران هم گفت: با توجه به سیاست‌های چند سال اخیر عربستان در ارتباط با رژیم صهیونیستی چه ارتباطات ابتدا پنهان و چه ارتباطاتی که امروز علنی شده، طبیعی بود که همزمان با افزایش فشارها بر رژیم صهیونیستی عربستان از این ژست‌ها بگیرد.  این موضوع نه مورد تایید حماس و نه دیگر نهضت‌ها و گروه‌های انقلابی فلسطینی و لبنانی است و تلاش‌هایی که انجام می‌شود قطعاً نتیجه عکس خواهد داد.  
واعظی در تشریح جلسه دولت گفت: در جلسه امروز گزارشی از عظمت عزاداری ها در این دهه به ویژه روزهای تاسوعا و عاشورا داده شد؛ مایه افتخار است امامی داریم که نه فقط ایران را زیر یک خیمه جمع کرده بلکه در بسیاری از کشورهای جهان هم ۲ روز تاریخی را پشت سر گذاشتیم.  
 وی افزود: آیین نامه به کارگیری دهداری ها مورد بررسی قرار گرفت و مطالباتی که رئیس‌جمهوری درهمایش دهداری‌ها قول داده بودند در دولت کار و امروز تصویب شد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری درباره حمله به عزاداران نیجریه تصریح کرد: در همه کشورهای دنیا هر کس با هر دینی که دارد باید روش عبادت و عزاداری خاص آن ها تکریم شده و امنیت شان برقرار شود. فکر می‌کنم هم اتفاقات نیجریه و هم بعضی از اتفاقاتی که در کشور های دیگر می افتد باید یک اتفاق جهانی به وجود آورد که ما به اندیشه و اعتقادات یکدیگر احترام بگذاریم تا اینکه دیگران هم به اندیشه و اعتقادات ما احترام بگذارند.  

گام سوم ایران بسیار مهم بود

واعظی در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر مدیرکل موقت آژانس بین المللی انرژی اتمی و اینکه آیا این سفر پیام خاصی داشت گفت: این سفر در دو جهت انجام شد؛ جهت نخست در ارتباط با شروع گام سوم ایران در کاهش تعهدات هسته ای خود بود که کار بسیار مهمی بود و کمتر در ایران به آن پرداخته شده است. با این تصمیم در گام سوم دقیقاً همه راه‌هایی که قرار بود ۲ و یا سه و یا چهار سال دیگر زمان آن فرا برسد؛ ممنوعیت آن‌ها عملا برداشته شد.  
وی افزود: در برخی از این موضوعات منعی نداشتیم، تحقیق می‌کردیم اما نمی‌توانستیم گازدهی و اجرا کنیم که این ممنوعیت هم برداشته می‌شود. در مجموع  سرپرست آژانس در سفر خود میزان اهمیت این موضوع را بررسی و در مصاحبه‌های خود چه در ایران و چه آژانس اعلام کرد که پیشرفت های ایران از نظر فنی بسیار مهم است.  
واعظی افزود: از سوی دیگر پس از درگذشت آقای آمانو چند نفر برای سرپرستی آژانس بین المللی انرژی هسته ای مطرح هستند که کرونل فروتا هم یکی از آن‌ها است و با سفری که به ایران داشت و گزارشی که تهیه کرد؛ می خواهد راه را برای آینده خود هموار کند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری درباره برخی انتقادات و توهین ها به دولت در سخنرانی مراسم‌های عزاداری گفت: متاسف هستم که مجالس مذهبی، مخصوصاً دهه اول ماه محرم را به محافل تسویه حساب های سیاسی و جناحی تبدیل می کنیم. به نظر بسیاری از بزرگان محرم و صفر یا مجالس عزاداری، همیشه باید مجلس وحدت بین همه مسلمان ها باشد تا برای کسانی که از بیرون نگاه می‌کنند نشان‌دهنده عظمت و اقتدار شیعه و ایران باشد.
وی با اشاره به اینکه نتیجه پرداختن به این مسائل از سوی گروه اندکی تفرقه است؛ گفت: چنین انتقاداتی درهمه شرایط به ضرر کشور خواهد بود مخصوصاً در این مقطع که دشمن داریم و آمریکا می‌خواهد از هر فرصتی برای منافع خود استفاده کند و آن‌هایی که این کار را می‌کنند ناآگاهانه و ناخودآگاهدر خدمت سیاست‌های آنها قرار دارند.