قزوین - ایرنا - هفت هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین امسال برای نخستین بار به کشت خاویار گیاهی (کینوا) اختصاص پیدا کرده است.

تورج بنیادی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر گفت: کینوا یا خاویار گیاهی یک محصول کشاورزی مربوط به آمریکایی جنوبی و از ردیف غلات بوده است که از خواص بالایی برخوردار است.

وی اظهار داشت: کینوا مقاوم به کم آبی و شوری خاک است و در شرایط خشکسالی می توان آنرا به راحتی کشت کرد.

این مسئول با بیان اینکه امسال برای نخستین بار کشت این محصول را به صورت پایلوت در آبیک اجرا کردیم،گفت: اگر از نظر عملکردی و همچنین بازار نتیجه خوبی به دست بیاید، کشت این محصول در استان قزوین برای سال های آتی توسعه پیدا خواهد کرد.

وی اظهار داشت: پروتئین کینوا نسبت به برنج ۲ برابر است و مصرف آن خواص زیادی دارد.

کینوا یا خاویار گیاهی  گیاهی از گیاهان بومی کشورهای آمریکای جنوبی مانند شیلی، بولیوی و پرو بوده و به دلیل مواد مغذی زیادی که دارد در سال های اخیر اهمیت زیادی پیدا کرده است.

فسفر، پروتئین، منیزیم، فیبر، پتاسیم، آهن، کلسیم، ویتامین‌های گروه ب، ویتامین ای و آنتی اکسیدان‌ها از جمله موادی هستند که به وفور در دانه‌های این گیاه وجود دارند.

کینوا یکی از معدود گیاهان خوراکی است که همه ۹ آمینو اسید ضروری بدن را دارد.

مصرف کینوا به عنوان جایگزین سالم‌تر غلاتی از جمله گندم در کشورهای اروپایی جا افتاده است.

۳۰۱۳