بیرجند- ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل بازآفرینی شهری ایران گفت: سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی کشور برای بازآفرینی شهری برداشت شده و وجوه آن در اختیار است. 

سید محمد پژمان روز پنجشنبه در حاشیه نشست  ستاد بازآفرینی شهری خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران افزود: از این میزان اعتبار ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه تسهیلات با بانک وارد عمل شدیم که بانک ها نیز از منابع داخلی خود به آن اضافه کردند.

وی اظهار داشت: هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در قالب پروژه‌های بازآفرینی قرار است استفاده شود که ۳۰۰ میلیارد تومان آن سال قبل تخصیص پیدا کرد و مابقی نیز پرداخت می‌شود. 

مدیرعامل بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه اجرایی اعتبار وجود دارد و برای ۸۰ درصد باقیمانده سهم خراسان جنوبی تا پایان شهریورماه موافقت نامه‌ها مبادله و سهم مورد نظر به استان تخصیص می‌یابد. 

وی با بیان اینکه ۷۵۰ پروژه نیمه تمام در حوزه بازآفرینی شهری وجود دارد و در اولویت است گفت: همچنین یک هزار و ۵۸۰  پروژه مسکن در قالب اقدام مشترک اجرا می‌شود که سال قبل ۱۶۱ پروژه آغاز شده و باقی‌مانده نیز امسال عملیاتی خواهد شد.  

 پژمان با اشاره به بازدید خود از محلات هدف در شهر بیرجند اظهار داشت: در حوزه اجرای پروژه‌های روبنایی و همچنین زیرساختی برای مناطق هدف طرح بازآفرینی شهری در استان خراسان جنوبی به نظر می‌رسد وضعیت خوب است اما در حوزه نوسازی که بحث اصلی این بافت‌ها در قالب واحدهای مسکونی است خیلی نشانه‌های امیدوارکننده‌ای نبود که نیازمند مشوق و همکاری بیشتر دستگاه‌های اجرایی و مردم  است.
 
وی افزود: امیدواریم سیاست‌های کارآمدتر برای این محدوده‌ها همراه با طرح‌های اجرایی و اقتصادی تهیه شود که مردم و سرمایه گذاران بخش خصوصی با اطمینان به این سیاست ورود به میدان داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل مدیرعامل بازآفرینی شهری گفت: بافت‌های فرسوده تاریخی و غیر تاریخی زمانی کانون فعالیت شهرها بودند که باید با تغییر و تحولات زندگی مردم روزآمد می‌شد اما این مهم اتفاق نیفتاده لذا امروز با رعایت هویت این بافت‌ها باید راه حل‌هایی برای حل مشکلات آنان پیدا کنیم.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد دسترسی و تسهیل حمل و نقل در معابر و خیابان های محلات هدف بازآفرینی شهری، ادامه داد: در این مناطق کمبود سرانه خدماتی وجود دارد و باید شهرداری‌ها و دولت در این خصوص زمین‌های مناسبی را در اختیار بگیرند و به این خدمات اختصاص دهند.

 پژمان ادامه داد: باید ضعف‌های بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی شناسایی و راه حل‌های منطبق بر خصوصیات این محلات با رعایت هویت آنان تهیه  شود و با تعامل مستقیم و نزدیک با مردم و سرمایه گذاران، خروجی کاملا اجرایی و اقتصادی باشد تا مردم اطمینان کنند و با تسهیلات و مشوق ها تحقق بازآفرینی شهری را داشته باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران امروز( پنجشنبه) با سفر به خراسان جنوبی از محلات هدف بازآفرینی شهری بیرجند بازدید کرد و از پروژه‌ها و بافت تاریخی شهرهای بشرویه، سرایان و فردوس نیز بازدید می‌کند.

 ۹۸۹۳* ۶۰۵۴