«قاسم تقی زاده خامسی» در صفحه اینستاگرام خود نوشت: چند روز گذشته و برای بازدید از چند پروژه و دیدار با استانداران خراسان رضوی، جنوبی، سیستان و بلوچستان و صاحب نظران درباره انتقال آب از دریای عمان به استان های شرقی به مشهد سفر کرده و در جلسه ای برای اطلاع رسانی به صنعتگران استان ها تشکیل شده بود، تاکید کردم که انتقال آخرین راه حل تامین آب در کشور نیست.
وی ادامه داد: راهی که اگر در کشورهای حوزه خلیج فارس انجام می شود به علت در دسترس نبودن منابع دیگر است. آنها با چهل و پنج میلیون جمعیت فقط پنج میلیون آب تجدید شونده دارند در حالیکه در ایران این رقم به یکصد میلیارد می رسد یعنی ما بیست برابر کشورهای حوزه خلیج فارس سرانه آب داریم.
همچنین نوشت: همچنان راهبردهای مدیریت مصرف، استفاده از پساب، جمع آوری آبهای سطحی، بهبود آبیاری، الگوی کشت در کشاورزی، بازچرخانی و راه اندازی بازار آب برای ما در اولویت است راه هایی با هزینه و زمان بسیار کمتر و بدون خطر اثرات منفی زیست محیطی.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: کسری مخزن آب کشور به ۱۳۴ میلیارد متر مکعب رسیده و سالانه به طور متوسط پنج و نیم میلیارد به آن اضافه می شود که سی درصد از این کسری مربوط به سه استان شرق کشور است.
وی افزود: در همین سه استان ۱۱ میلیارد متر مکعب در سال برای کشاورزی آب مصرف می شود که اگر این مصرف حدود سه درصد در سال کاهش یابد به اندازه همین تخصیص در نظر گرفته شده از دریا آب ذخیره خواهد شد و در نتیجه میلیاردها تومان صرفه جویی می شود.
تقی زاده خامسی نوشت: اگر چه در مورد دریای عمان به دلیل عمق زیاد دریا و راهیابی به اقیانوس هند خطرات زیست محیطی کمتری وجود دارد اما خطرات بالقوه همچنان وجود دارد.
معاون وزیر نیرو افزود: تاکید شده که انتقال آب به استان های شرقی نباید باعث افزایش تقاضای کاذب آب، افزایش اراضی کشاورزی، فرسایش خاک، رشد حاشیه نشینی و بی توجهی به الگوی صحیح مصرف شود مشکلاتی که ار هم اکنون باید به آن توجه جدی شود