به گزارش پایگاه اینترنتی «ساینس نیوز»، نمونه اولیه این دستگاه با به دام انداختن اختلاف دمای موجود بین زمین و فضای خارجی، برق مورد نیاز را برای روشن کردن یک ال ای دی کوچک، تامین کرد.
هسته اصلی این دستگاه یک ژنراتور ترموالکتریک است که وقتی یک طرف ژنراتور از طرف دیگر خنکتر است، برق تولید میکند. آن طرف ژنراتور که رو به آسمان بود به یک صفحه آلومینیومی وصل شده است که در زیر یک پوشش شفاف قرار گرفته و با عایق محصور شده تا گرما را بیرون نگه دارد. این صفحه با آزاد کردن تمام گرمایی که جذب میکند در قالب اشعه مادون قرمز، از دمای هوای پیرامون خود خنک تر میماند.
همزمان، بخش زیرین ژنراتور به یک صفحه آلومینیومی که در هیچ پوشش و عایقی پیچیده نشده و به طور مستمر از هوای اطراف گرما میگیرد، وصل شده است. در ساعات شب که خورشید نمیتابد، صفحه رویی چند درجه از صفحه زیرین خنکتر میشود و ژنراتور از همین اختلاف دما برای تولید برق استفاده میکند.
آزواث رامان مهندس ارشد این پروژه می گوید: «این دستگاه میتواند در شب که سلولهای خورشیدی کار نمی کنند، برق تولید کند. کار ما فرصتهای باقی مانده برای تولید انرژی با استفاده از سرمای فضای ورای زمین را به عنوان منبعی از انرژی تجدید پذیر، برجسته میکند. فکر میکنیم این دستگاه پایهای برای ساخت فناوری مکمل انرژی خورشیدی باشد.»
رامان معتقد است از آنجایی که تمام اجزای به کار رفته در این دستگاه را میتوان به طور آماده خریداری کرد، امکان پیاده سازی این فناوری در ابعاد بزرگتر وجود دارد.
بنابر پیشبینی های پژوهشگران با انجام اصلاحاتی میتوان قدرت این ژنراتور را تا ۲۰ برابر افزایش داد.
جزئیات کامل درباره این پروژه در مجله Joule منتشر شده است.