سنندج - ایرنا - سرپرست فرمانداری بانه گفت: تاکنون ۱۰۰ نفر متقاضی سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه هستند که به ۵۰ نفر از آنان پروانه تاسیس اعطا شده است.

محمد امین‌زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زمین ۶ نفر از این متقاضیان در منطقه ویژه اقتصادی بانه مشخص شده است و علاقه‌مندان سرمایه‌گذاری در زمینه مونتاژ لوازم خانگی بیشترین تعداد این افراد را شامل می‌شود.

وی به مشوق‌های منطقه ویژه اقتصادی اشاره کرد اضافه کرد: کالاهای تولید شده در مناطق ویژه اقتصادی همچنین مواد اولیه قطعات منفصله وارد شده از این منطقه به داخل کشور به دلیل عدم استفاده از منابع و سهمیه ارزی مشمول ضوابط قیمت‌گذاری نمی‌شود.

امین‌زاده گفت: صاحبان کالاهای وارد شده به منطقه می توانند تمام با قسمتی از کالای خود را به منظور ورود موقت به داخل کشور به گمرک اظهار و با انجام مقرارت مربوطه ترخیص کنند.

وی با بیان اینکه ورود کالا از منطقه ویژه اقتصادی تابع مقرارت صادارت و واردات است و صدور کالا از این مناطق بدون هیچگونه تشریفاتی انجام می‌شود ادامه داد: واردات کالا از خارج با مناطق آزاد تجاری و صنعتی به منطقه با کمترین تشریفات و ترانزیت کالای وارد شده نیز به منطقه بر اساس مقررات مربوطه انجام می‌شود.

امین‌زاده اظهار داشت: صاحبان کالاهای وارد شده به منطقه می توانند تمام یا قسمتی از کالای خودر را به منظور ورود موقت به داخل کشور به گمرک اظهار و با انجام مقررات مربوطه ترخیص کنند.

مصوبه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه در سال ۸۹ در دولت دهم تصویب شده و عملیات اجرایی آن در سال ۹۶ با اعتبار ۳۶۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و شرکت شهرک های استان تامین شده و در سه فاز اجرایی می شود که فاز نخست آن قرار بود در مرداد ماه امسال به بهره برداری برسد.

 منطقه ویژه اقتصادی بانه یکی از ظرفیت های مهم برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی است که در زمینی به مساحت ۸۵ در مسیر بازارچه سیرانبند این شهرستان در حال احداث است که فاز نخست آن بیش از ۹۵ درصد رشد فیزیکی دارد.
منطقه ویژه اقتصادی بانه در ۱۵ کیلومتری غرب بانه و ۵ کیلومتری سیرانبند بانه و در نزدیکی مرز ایران و عراق واقع شده است.
 بانه ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق دارد و این شهرستان مرزی  با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

۷۴۶۹ / ۳۰۳۴