تلویزیون دولتی ژاپن روز یکشنبه اعلام کرد بر اساس این گزارش در ۴۹ سال متوالی، تعداد این افراد هر ساله افزایش یافته است به طوری که تا روز پانزدهم سپتامبر امسال ۷۱ هزار و ۲۳۸ نفر دارای صد سال و یا بیشتر خواهند بود این تعداد هزار و ۴۵۳ نفر بیشتر از سال گذشته است.
گزارش با اشاره به اینکه ۸۸ درصد این افراد زن هستند می افزاید: مسن تر فرد، زنی از شهر فوکواوکا در جنوب غربی ژاپن به نام «کانه تاناکا» است که ۱۱۶ سال سن دارد مسن ترین مرد هم «چیتتسو واتانابه» از جو اتسو در استان نیگاتا است که ۱۱۲ سال سن دارد.
در سال ۱۹۶۳ که وزارت بهداشت اولین بررسی خود را به انجام رساند، فقط ۱۵۳ نفر با سن صد سال یا بیشتر در ژاپن بودند تعداد این افراد در سال ۱۹۹۸ از ۱۰ هزار نفر بیشتر شد و در سال ۲۰۱۲ نیز از ۵۰ هزار نفر گذشت مقامات این افزایش سریع را به پیشرفت های پزشکی و کمپین های سلامت نسبت می دهند.
وزارت بهداشت می گوید کمک هایی فراهم خواهد کرد تا افراد مسن بتوانند سلامتی خود را حفظ کنند.
پیری جمعیت و بالا بودن جمعیت بالای ۱۰۰ سال در ژاپن به یکی از مشکلات اجتماعی اصلی در این کشور تبدیل شده است.
آمار رسمی دولت ژاپن نشان می دهد جمعیت این کشور برای نهمین سال متوالی در پایان سال ۲۰۱۸ میلادی کاهش یافته و به حدود ۱۲۴ میلیون نفر رسیده است.
سازمان بهداشت جهانی نسبت به این روند هشدار داده و اعلام کرده است شمار سالمندان ۶۵ سال به بالا در ژاپن، اکنون ۲۷.۷ درصد از کل جمعیت کشور را شامل می شود که نشان از پیر شدن سریع جامعه دارد.
با این حساب اکنون ژاپن به نسبت کل جمعیت بیشترین شمار سالمندان را در سراسر دنیا دارد و یکی از پیرترین کشورهای دنیا محسوب می شود به همین دلیل استفاده از روبات ها یکی از گزینه های شرکت های ژاپنی برای کار است.