بغداد - ایرنا - سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق از سکوت جامعه بین‎المللی در برابر تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی علیه کشورهای اسلامی و عربی انتقاد کرد.

سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق روز شنبه در دومین میزگرد شورای اقتصادی اتحادیه عربی زنان متخصص که با حضور برهم صالح رئیس جمهور عراق در دفتر جریان حکمت ملی در بغداد برگزار شد، در سخنانی با اشاره به نقض حاکمیت ارضی برخی از کشورها (از جمله عراق) توسط رژیم صهیونیستی اظهار داشت: در سایه واقعیت‌های سخت و پیچیده‌ای که در جهان عرب و منطقه درگیر آن هستیم، گستاخی اسراییل در نقض حاکمیت ارضی بسیاری از کشورهای عربی مانند عراق و سوریه و لبنان را شاهدیم، اقدامی که به شدت محکوم است.
وی افزود: اسرائیل همچنین در راستای سیاست گسترش اشغالگری و تثبیت سیاست تحمیل واقعیت می‌کوشد بر بخش‌های تازه‌ای از خاک کشورهای عربی در کرانه باختری و دره رود اردن دست نهد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه تصریح کرد: این همه در حالی رخ می‌دهد که جامعه بین‌الملل به طرز مشکوکی سکوت اختیار کرده و همه این تعرض‌ها و تجاوزهای پی در پی را نادیده گرفته است.

حکیم پیش تر نیز در سخنانی از کشورهای عربی و اسلامی خواست موضعی یکپارچه در برابر تجاوزگری تازه رژیم صهیونیستی در ادعای انضمام کرانه باختری و دره رود اردن به خاک این رژیم اتخاذ کنند.

سید عمار حکیم تاکید کرد: جامعه بین‌الملل اعم از شورای امنیت و دیگر نهادهای بین المللی این رفتارها را که خلاف عرف دیپلماتیک و میثاق‌های مورد اتفاق و تعهدات بین‌المللی است به شدت محکوم کنند. 

در هفته های اخیر چندین حمله مشکوک هوایی به مراکز و انبارهای مهمات سازمان الحشد الشعبی عراق انجام شده که معاون این سازمان آن را کار پهپادهای مهاجم اسراییل با هماهنگی و پشتیبانی میدانی نیروهای آمریکایی  مستقر در عراق  دانسته بود. 

گروه های مقاومت و نیز دولت عراق نیز بارها تاکید کرده اند  که حق پاسخگویی و دفاع از عراق را در برابر هر گونه تجاوز برای خود محفوظ می دانند.

در تحولی مرتبط، سازمان الحشد الشعبی روز چهارشنبه گذشته در دو خبر جداگانه از شلیک و فراری دادن یک پهپاد مهاجم بر فراز استان صلاح الدین و ساقط کردن یک فروند دیگر بر فراز استان دیاله خبر داد. 

از سوی دیگر "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سه شنبه در وعده انتخاباتی خود موضوعی را افشا کرد که نشان می دهد، در پشت این تصمیم، نیت جدی رژیم اشغالگر اسرائیل برای جلوگیری از تشکیل کشور مستقل فلسطینی با کمک طرح تردید آمیز و موهوم "معامله قرن" وجود دارد.

نخست وزیر راست افراطی رژیم صهیونیستی که در ماه می (اردیبهشت ماه) موفق به تشکیل کابینه نشد و انتخابات پارلمانی این رژیم علی رغم میل وی به دور دوم کشیده و قرار است  در ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) برگزار شود، شامگاه سه‌شنبه در کنفرانس مطبوعاتی با تکرار وعده انتخاباتی خود اعلام کرد که پس از انتخابات کنست (پارلمان اسرائیل) منطقه غور اردن و شمال بحر المیت را به اراضی اشغالی الحاق خواهد کرد. او گفت، ارتش اسرائیل در الغور اردن حضور دارد و دولت بعدی طرحی برای تقویت شهرک‌های اسراییلی (صهیونیست‌نشین) خواهد داشت.

وی همچنین تأکید کرد که به کنست طرحی را مبنی بر گسترش شهرک‌های صهیونیست نشین در منطقه غور اردن ارائه می‌کند، چرا که این منطقه به همراه شمال بحر المیت و بلندی‌های اشغالی جولان، کمربند امنیتی مهم برای اسرائیل در خاورمیانه محسوب می‌شوند.

نتانیاهو در سخنان خود همچنین به وضوح اذعان کرد که هیچ نیتی برای پذیرش مرزهای یک کشور فلسطینی مستقل ندارد و افشا کرد که رژیم صهیونیستی باید به مرزهای ثابتی دست یابد تا تضمین شود که کرانه باختری به منطقه‌ای مانند نوار غزه تبدیل نشود./