بهمن مرادنیا روز شنبه در کارگروه توسعه صادرات استان اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای واحدهای تولیدی استان و برتر ایران در اقلیم کردستان عراق فرصت مطلوبی در راستای معرفی توانمندیهای واحدهای تولیدی کشور است و باید نهایت استفاده را از این شرایط کنیم.
وی با اشاره به اینکه از تولیدکنندگان برتر دعوت به حضور در این نمایشگاه شود، اضافه کرد: در راستای کمک و حمایت از تولیدکنندگان استان برای حضور در این نمایشگاه اعتباری اختصاص داده میشود.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه کاهش صادرات به هیچ وجه به نفع کشور نیست، افزود: انتظار می رود اتاق بازرگانی به مشکلاتی که در مسیر صادرات و تجارت تجار و بازرگانان استان وجود دارد توجه جدیتر داشته باشد.
مرادنیا یادآور شد: تمامی دستگاههای اجرایی استان موظف هستند در راستای تسهیل و تسریع در کارهای صادراتی نهایت تلاش و همکاری خود را بکار گیرند.
استاندار کردستان اظهار داشت: اگر مقررات دست و پاگیری در مسیر صادرات استان وجود دارد اعلام شود تا آنرا در هیئت مقرراتزدایی مطرح کنیم.
مرادنیا تاکید کرد: هر اقدامی که منجر به کُندشدن روند صادرات در مرزهای استان شود مورد پذیرش و موافقت قرار نمیگیرد لذا دستگاهها مربوطه باید به فکر تسریع در امورات مربوط به صادرات باشند.
برگزاری نمایشگاه توانمندیهای واحدهای تولیدی کردستان در سلیمانیه
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این کارگروه با اشاره به اینکه توسعه صادرات راهبرد اصلی کشور در سال جاری است، اظهار داشت: اعتراض خود را نسبت به تفاوت نرخ گمرکات و حمل و نقل در مرزهای استان نسبت به سایر گمرکات کشور و اخذ عوارض اضافی از صادرکنندگان باید به سرکنسولگری ایران در عراق اعلام کنیم تا این مسئله مورد پیگیری قرار گیرد.
حسین فیروزی اضافه کرد: حجم کل مبادلات تجاری کردستان در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته کاهش پیدا کرده است و این وضعیت قابل قبول نیست و باید برای جبران آن تلاش و راهکاری اندیشیده شود.
وی یادآور شد: وسعت مرز رسمی باشماق مریوان ۳۰ هکتار است و نباید تمامی کارها در این محوطه متمرکز شود چراکه مرز محل گذر است و بسیاری از اقدامات هم چون انبار محصولات کشاورزی در خارج از این مجموعه انجام شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات صادرات میوه و ترهبار استان به نبود ساختار مناسب برمیگردد، افزود: پیشنهاد اجرای طرح پایانه صادرات تخصصی میوه که توسط سازمان تعاون روستایی استان مطرح شده، میتواند اقدام مطلوبی در راستای بهبود فرآیند صادرات میوه باشد.
فیروزی با بیان اینکه اجرای این طرح فازبندی شود و فاز نخست آن در ۶ ماه به اتمام برسد، افزود: تا تایید و اجرا شدن این طرح، یکی از انبارهای موجود در مرز باشماق به سردخانه موقت میوه و ترهبار تبدیل شود.
وی با اعلام اینکه نمایشگاه بینالمللی تولیدات کردستان اواخر آبان امسال در سلیمانیه اقلیم کردستان عراق برگزار میشود،گفت: اتاق بازرگانی سنندج تا یک هفته فرصت ارائه طرح توجیهی پذیرش مسئولیت برگزاری این نمایشگاه را برعهده دارد و اگر طرح آنها براساس شاخصهای تعیین شده نباشد این مهم به بخش خصوصی متقاضی واگذار میشود.
ایجاد پایانه صادرات تخصصی میوه در مریوان
مدیر سازمان تعاون روستایی کردستان نیز در این کارگروه اظهار داشت: سال گذشته حدود یک هزار و ۵۰۰ تن میوه توسط این شبکه از طریق مرزهای باشماق، سیرانبند و پرویزخان به خارج از کشور صادر شده است.
پیمان اسکندری با بیان اینکه نبود سردخانه در مرزهای استان موجب شده صادرات میوه و ترهبار با ضایعات زیادی مواجه شود، افزود: برای رفع این مشکل درخواست اختصاص فضایی برای ایجاد سردخانه کردیم و بر اساس اینکه مرز محل توقف نیست با آن موافقت نشد.
وی یادآور شد: در روستای نی از توابع شهرستان مریوان زمینی به وسعت ۱۷ هزارمترمربع برای اجرای طرح پایانه صادرات تخصصی میوه که شامل سردخانه، سورتینگ، باسکول و محل شستوشوی میوه باشد، در نظر گرفته شده است.
مدیر سازمان تعاون روستایی کردستان اظهار داشت: برآورد شده که ۲۵۰ میلیارد ریال ارزش ملک و تاسیسات موجود در این پایانه است که در صورت موافقت با آن در ۶ ماه آمادگی اجرای فاز نخست این طرح را داریم.
یکی از دستورکارهای این کارگروه تایید ایجاد شرکتی به منظور صدور گواهی بهداشت محصولات صادراتی تحت مدیریت سازمان جهاد کشاورزی داده شد که به دلیل اینکه این اقدام روند صادرات را کُند میکند مورد تایید قرار نگرفت.
۹۹۳۶ / ۳۰۳۴