بهگزارش روز شنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس از برلین، دولت آلمان از ماه ها قبل اعلام کرده بود که روز جمعه از بسته ای از اقداماتی رونمایی می کند که تضمین گر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در این کشور تا سال ۲۰۳۰ میلادی به میزان ۵۵ درصد در مقایسه با سال ۱۹۹۰ است.
اکنون دولت مرکل تحت فشار است تا نتایجی به دست آورد که نشانگر تمهیدات متقاعدکننده ای باشد بدون آنکه بار مضاعفی بر اقتصاد کشور و مردم تحمیل کند، اما احزاب ائتلاف حاکم در مورد نحوه انجام این کار بحث و جدل دارند.
این بسته، آزمونی برای اعتبار ائتلاف راست میانه مرکل، سوسیال دموکرات های چپ میانه و همچنین شخص صدراعظم است.
مرکل در پیام ویدئویی هفتگی خود گفت: حفظ محیط زیست، چالشی برای بشریت است و ما برای انجام این کار به یک اقدام واقعی نیاز داریم.
وی افزود: اقدام در سطح بین المللی، برای ما کافی نیست، اگرچه آن کار نیز باید انجام شود، اما باید در آلمان دست به کار شویم که متاسفانه هنوز به میزان مناسب درست عمل نکرده ایم.
مرکل با اشاره به اینکه آلمان باید برای دی اکسید کربن قیمت بگذارد، گفت: وقتی این مورد بها داشته باشد، مردم برای کاهش انتشار دی اکسید کربن انگیزه پیدا می کنند.
وی تاکید کرد که دولت قصد ندارد هزینه های بیشتری را متقبل شود، اما اینکه دقت عمل قیمت گذاری تا چه حد است، موضوع اختلاف است.
سوسیال دموکرات های آلمان خواستار افزایش مالیات برای منابع انرژی همچون بنزین هستند، اما محافظه کاران سیستم تجارت انتشار آلاینده را ترجیح می دهند که شرکت های انرژی در اجرای آن سهیم باشند.
پیشنهادهای دیگر شامل کاهش مالیات بر ارزش افزوده بر بلیت های قطار و افزایش مالیات بر پروازهای داخلی است.۹۱۰۹
براساس این گزارش، رهبران ائتلاف حاکم آلمان شامگاه جمعه پس از ساعت ها مذاکره، توافق کردند که روز پنجشنبه پیش رو برای بحث و تبادل نظر در مورد جزئیات نهایی این بسته تشکیل جلسه دهند.
مرکل درخصوص یافتن راهکارهای رضایت بخش در این زمینه ابراز اطمینان کرد و گفت: مطمئنم که آلمان می تواند راهش را به محافظت مثبت از سیستم جوی، پیدا کند.
به گزارش ایرنا، دانشمندان بر این باورند که گرمایش کنترل نشده زمین می تواند زندگی بشر را با خطراتی همچون خشکسالی، قحطی و مرگ و میر ناشی از گرما مواجه کند.
از این روی، سازمان ملل تدابیری در جهت جلوگیری از پدیده گرمایش زمین اندیشیده و از کشورهای دنیا درخواست همکاری کرده است.
در سال ۲۰۱۵، حدود ۲۰۰ کشور در پاریس توافق کردند که دمای کره زمین نسبت به دوران پیش از انقلاب صنعتی نباید بیش از ۲ درجه و در صورت امکان تنها نزدیک به ۱.۵ درجه سانتیگراد گرم شود که به اعتقاد دانشمندان اگر کشورهای امضا کننده توافقنامه پاریس به تعهدات خود عمل کنند و مانع افزایش دمای زمین بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد شوند، تغییرات جوی مهلک که نتیجه گرمایش زمین است، قابل کنترل خواهند بود.
به همین سبب، دانشمندان برخی تغییرات مورد نیاز برای کاهش گرمایش زمین را پیشنهاد دادند که یکی از این موارد، کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن بود.
دراین پیشنهاد آمده است که تا سال ۲۰۳۰ میلادی انتشار گاز دی اکسید کربن باید ۴۵ درصد نسبت به سال ۲۰۱۰ کاهش یابد و تولید این گاز تا سال ۲۰۷۵ به صفر برسد. ایالات متحده بیشترین آمار انتشار گاز دی اکسید کربن در جهان را داراست.