تهران- ایرنا- دانشگاه‌های برتر کشور با نزدیک شدن به مهر ماه، امسال هم به سیاق سال‌های گذشته با برنامه‌های ویژه به استقبال دانشجویان ترم اولی می‌روند. رئیس جمهوری هم طبق اعلام وزیر علوم در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در یکی از دانشگاه‌های تهران حضور می یابد.

شهریور به ماه ثبت نام در دانشگاه های ایران مشهور است؛ ۳۱ روزی که با اعلام نتایج کنکور دکتری، ارشد و کارشناسی کارمندان آموزش دانشگاه ها را سخت مشغول اخذ مدارک دانشجویان جدید و تشکیل پرونده برای آنها می کند.

در این میان دانشجویان ارشد و دکتری چه در دانشگاه محل ثبت نام و چه در دانشگاهی دیگر تجربه حضور در دانشگاه را به مدت چهار یا ۶ سال دارند اما دانش آموزان تازه دانشجو که هوای دبیرستان را به نیت هوای دانشگاه پشت سر گذاشتند، نیازمند برنامه های ویژه برای استقبال و آشنا شدن با دانشگاه هستند؛ محلی که تنها محدود به آموزش نیست و در آن بخش های مختلف وجود دارد و دانشجو علاوه بر گرفتن مدرک و فراگیری علم باید برای زندگی اجتماعی هم در آن آماده شده و شانه های خود را برای مسئولیت های بزرگ تقویت کند.

قرائت میثاق نامه دانشجویان
دانشگاه تهران به عنوان قدیمی ترین و معروف ترین دانشگاه جامع کشور، آیین ورودی نودانشجویان سال ۱۳۹۸ خود را در روز یکشنبه ۳۱ شهریور برگزار می کند. در این مراسم که با حضور رئیس دانشگاه، هیأت رئیسه، مدیران و استادان دانشگاه و نیز تعدادی از مقامات ارشد دانشگاهی کشور برپا می‌شود، برنامه‌های متنوعی برای آشنایی دانشجویان جدید با ظرفیت‌های علمی و فرهنگی دانشگاه برگزار می‌شود و رئیس دانشگاه تهران، محمود نیلی احمدآبادی هم با دانشجویان جدید دانشگاه تهران سخن خواهد گفت. زمزمه هایی هم درباره حضور رئیس جمهور در مراسم این دانشگاه به گوش می رسد؛ دانشگاهی که همیشه یکی از مقاصد اصلی حضور روسای جمهور و مقامات ارشد کشوری بوده است.
یکی از برنامه هایی که مختص دانشگاه تهران است برگزاری مراسم قرائت میثاق‌نامه استادان و دانشجویان این دانشگاه و تحویل پرچم دانشگاه تهران از یک دانشجوی قدیمی به یک نودانشجو است که به صورت نمادین به معنی انتقال رسالت دانشجویی و به بار کشیدن اعتبار دانشگاه توسط نسل جدید و صاحبان این خانه علم و فرهنگ است.
مسئول دانشگاه تهران خانواده دانشجویان را هم از یاد نبرده اند و امسال نیز مانند سال‌های قبل همزمان با برگزاری مراسم ورودی نودانشجویان، همایش «خانه و دانشگاه» ویژه خانواده نودانشجویان، و با هدف آشنایی هر چه بیشتر والدین با محیط تحصیل دانشجویان و نیز تبادل نظر با مسئولان پردیس‌ها و دانشکده‌های مربوط در زمینه ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت دانشجویان برگزار می کنند.
سلام بر شریف

دانشگاه صنعتی شریف که عنوان بهترین دانشگاه صنعتی کشور را یدک می کشد هم برنامه های متنوعی برای دانشجویان ترم اولی و خانواده های آنان تدارک دیده است. این دانشگاه دوم مهرماه را برای استقبال از اعضای جدید خانواده خود در نظر گرفته است.

معاونت فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف با تشکیل ستاد استقبال از ورودی‌های جدید و به منظور آشنایی آنها با دانشگاه، دانشکده‌ها، رشته‌ها و اساتید خود، برنامه‌های متنوعی چون «ویژه برنامه خانواده‌ها»، «شریف سلام» و «اردوی استان۹۸» را برگزار می کنند تا در زودترین زمانی که دانشجویان جدید فکر می کنند حس غریبی با دانشگاه و حسرت برای دبیرستان با آنان وداع کنند.
دانشگاه صنعتی شریف برنامه «شریف‌گردی» را برای خانواده‌های دانشجویان جدید خود در نظر گرفته است. در این برنامه خانوادها هم با دانشکده‌ها و مراکز مهم این دانشگاه آشنا می شوند و مسئولان هر دانشکده وظیفه دارند اقدامات و بخش های مختلف خود را برای خانوادها معرفی کنند تا امکان همراهی هر چه بیشتر خانوادها با فرزندان خود در طول تحصیل در این دانشگاه صنعتی فراهم شود.
شریفی ها می خواهند برای دانشجویان و خانوادهای آنان در اولین حضور خود در این دانشگاه خاطره‌سازی کنند. با «شریف سلام» اعلام کرده اند که می خواهند خانواده ها و دانشجویان آنان را شگفت زده کنند. این برنامه در سالن استاد جباری اجرا می شود.

شریفی ها هنوز جزئیاتی از این برنامه را اعلام نکرده اند بنابراین تا دوم مهر باید منظر ماند تا دید مسئولان دانشگاه شریف برای ایجاد خاطره به یادماندی چه برنامه هایی تدارک دیده اند.
با پایان برنامه "شریف سلام"، دانشجویان با خانواده‌های خود خداحافظی کرده و عازم پابوسی آقا امام رضا (ع) می شوند تا بعد از زیارت امام هشتم دوران دانشجویی خود را در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کنند. تا هم برای آنان رشد مادی داشته باشد و هم زندگی آنان را پربار از معنویت کند.
اردوی ورودی‌ها همه ساله برای دانشجویان جدید مقطع کارشناسی در بدو ورود به دانشگاه برگزار می‌شود تا نودانشجویان ضمن آغاز تحصیل خود با زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا (ع)، چند روزی را در خارج از تهران و در کنار اساتید، هیات رئیسه، دانشجویان سال بالاتر و دوستان هم دوره‌ای خود بگذرانند.
اردوی امسال با محتوای فرهنگی، آموزشی و تفریحی در  روزهای دوم تا ششم مهرماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار می شود.

در «اردوی آستان ۹۸» برنامه‌های متنوعی همچون "شریف دمو" با محوریت آرمان، معنویت و زندگی، " شریف تاک" با محوریت انتقال تجربه افراد موفق شریفی، " چای با استاد " برنامه‌ی صمیمانه با اساتید دانشکده‌ها، " برنامه‌ خوابگاه‌ها" با موضوع زندگی خوابگاهی، معرفی خوابگاه و برنامه‌های تفریحی و... برنامه ریزی شده است. برنامه هایی که نشان می دهند دانشگاه صنعتی شریف برای تازه واردهای خود سنگ تمام گذاشته است.
برگزاری برنامه های ویژه در دانشگاه امیرکبیر
دانشگاه امیرکبیر یا به قول قدیمی ترها پلی تکنیک تهران هم پنجم مهر ویژه برنامه خود را برای دانشجویان ترم اولی برگزار می کند. در این مراسم رئیس دانشگاه احمد معتمدی سخنرانی می کند، رئیس دفتر نهاد رهبری و معاون آموزشی و جمعی دیگر از مسئولان دانشگاه حضور خواهند داشت. معرفی بخش های مختلف دانشگاه و نحوه انجام کارهای آموزشی و اداری و همچنین تعامل با دانشجویان قدیمی تر دانشگاه از جمله برنامه های تدارک دیده شده برای نو دانشجویان دانشگاه امیرکبیر است.
دانشگاه علوم پزشکی تهران هم تنها  ثبت خوابگاه را اعلام کرده و هنوز در مورد جزییات ویژه برنامه خود برای نوع دانشجویان اطلاع رسانی نکرده اشت. ثبت نام خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران ۲۵ شهریور آغاز می شود. دانشجویان نیمسال اول غیر بومی (ساکن شهرستان های غیر از استان البرز و تهران) می توانند پس از پایان ثبت نام آموزشی و با دریافت شماره دانشجویی به سامانه اسکان دانشجویان به نشانی http://eskan.tums.ac.ir مراجعه و درخواست تقاضای اسکان خود را ارسال کنند.

در کنار دانشگاه های که در این گزارش به آنها اشاره شد دیگر دانشگاه ها هم در حال برنامه ریزی برای استقبال از اعضای جدید خود هستند و در آن سو هم دانشجویان جدید احساس شوقی همراه با استرس ورود به مکانی جدید یا دور شدن از خانواده دارند. این حالت دوگانه قطعا بیش از یکی دو ترم طول نخواهد کشید و استرس ها از بین خواهد رفت اما اینکه اشتیاق دانشجویان از ورود به دانشگاه ادامه یپدا خواهد کرد یا اینکه بعد از مدتی به دلیل محدویت بازار کار و یا عدم انتخاب رشته درست از بین خواهد رفت را باید تا ترم های پایانی مقطع کارشناسی صبر کرد. هر چند از قدیم گفتند ناامیدی گناه کبیره و برد با انسان امیدوار است.