معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای کردستان عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از آنجاییکه چاه خانگی اغلب در منازل برای تامین آب شرب مورد نیاز حفر میشود، بنابراین آمار دقیقی از تعداد چاههای غیرمجاز در استان وجود ندارد.
عرفان مومنپور افزود: با توجه به ماده ۵ قانون توزیع عادلانه آب، در صورتی که حفر چاههای موضوع این ماده موجب کاهش یا خشکانیدن آب چاه، قنات مجاز و یا چشمه مجاور شود، وزارت نیرو به موضوع رسیدگی و سعی در ایجاد توافق بین طرفین میکند اما چنانچه توافق حاصل نشد، معترض میتواند به دادگاه صالح مراجعه کند.
عرفان مومنپور گفت: در صورت ارائه گزارش کارشناس شرکت آب منطقهای و شناسایی منابع آبی سالم برای استفاده شرب در اطراف چاه خانگی، چاه حفر شده غیرمجاز تلقی شده و مسدود میشود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان اضافه کرد: چنانچه حفر چاه آب خانگی در مجاور چاهها یا منابع آبی مجوزدار بوده و بر این منابع(دارای مجوز) تاثیرگذار باشد، در صورت تایید کارشناسان این شرکت، مسدود میشود.
کردستان استانی کوهستانی و اقلیم آن متأثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
از حوضههای آبریز اصلی این استان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ دشت بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
از مجموع ۳۳ سد استان، ۱۱ سد در حال بهره برداری، ۱۰ سد در دست اجرا و ۱۲ مورد نیز مطالعاتی است.
۷۳۵۵ / ۳۰۳۴