پس از یک دوره تنش جدی میان دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا با امریکا و هم پیمانانش یک دوره آرامش نسبی در مسئله بحران ونزوئلا حکمفرما شد این در حالی بود که بحران اقتصادی و اجتماعی داخل این کشور به دلیل کمبود شدید مواد غذایی و دارو و همچنین تورم شدید همچنان ادامه داشته است.
آغاز روند مذاکره میان دولت و مخالفان در نروژ، یافتن راههایی از سوی دولت مادورو برای خنثی کردن تحریم های آمریکا، تداوم حمایت های برخی کشورها از جمله چین، روسیه و کوبا از کاراکاس، ادامه ضعف مخالفان به رهبری خوان گوایدو و ناکارآمدی راهبرد واشنگتن و هم پیمانانش برای سرنگونی دولت مادورو همگی نشان می داد که ایستادگی مادورو و دولتش در برابر فشارها در حال جواب دادن است. این شرایط به گونه ای ادامه یافت که حتی برخی گمانه زنی ها از تلاش ها برای مذاکره مستقیم میان دولت آمریکا با مادورو حکایت داشت.
ترامپ و مشاورانش گمان می کردند دولت مادورو تحت فشارهای کنونی و همزمان با چالش های جدی داخلی به زودی سرنگون خواهد شد و انتظار ایستادگی دولت کاراکاس را تا این حد نداشتند.
اما در روزهای اخیر تحولاتی در مورد ونزوئلا رخ داده که ممکن است این کشور را در آینده نزدیک دستخوش تحرکات جدیدی کند.
تنش جدید میان ونزوئلا با کلمبیا، استقرار نیروهای نظامی ونزوئلا در مرز با کلمبیا و برگزاری رزمایش در مناطق مرزی، احیای یک معاهده مربوط به جنگ سرد در قاره آمریکا (معاهده مشارکت متقابل میان کشورهای قاره آمریکا موسوم به " تیار") که به نظر می رسد تهدیدی علیه ونزوئلا باشد، اعلام مخالفان دولت ونزوئلا برای پایان یافتن مذاکره با دولت مادورو بدون تحقق هیچ نتیجه مثبت و تاکید ترامپ بر اعمال فشار حداکثری و شدیدتر علیه ونزوئلا پس از کنار رفتن جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا از دولت همگی نشان از این دارد که ونزوئلا ممکن است در روزهای آتی آبستن اتفاقات جدیدی باشد.
این روزها با توجه به اقدامات دولت ترامپ بار دیگر مسئله گزینه نظامی علیه ونزوئلا مطرح شده است. دولت ترامپ قطعا به این نتیجه رسیده که با راهبرد کنونی نمی تواند دولت مادورو را سرنگون کند و ونزوئلا توانسته تا امروز در برابر فشارهای آمریکا و هم پیمانانش دوام بیاورد. هرچند ممکن است گزینه نظامی دولت ترامپ علیه ونزوئلا مطرح باشد اما انتظار می رود ترامپ تا مدتی به اعمال فشارهای شدیدتر علیه دولت مادورو ادامه دهد تا منتظر نتیجه جدیدی باشد. پیش بینی اقدام آتی دولت ترامپ علیه مادورو دشوار است اما به نظر نمی رسد دولت واشنگتن در این مقطع دست به اقدام نظامی تمام عیار و لشگرکشی با هدف سرنگونی مادورو بزند.
به نظر می رسد دولت ترامپ در حال اجرای سیاست های جدیدی با همکاری شرکای منطقه ای خود در آمریکای لاتین است. هماهنگی برخی کشورهای آمریکای لاتین با سیاست های کاخ سفید علیه ونزوئلا نیز خطراتی در این منطقه به همراه دارد و ممکن است موجب تقابل جدی و آتش افروزی در امریکای لاتینی که مدتهاست روی آرامش به خود دیده، شود. آنچه مسلم است افزایش فشارها علیه دولت مادورو و رویکرد خصمانه تر دولت ترامپ علیه ونزوئلا حتی به رغم کنار رفتن جان بولتون از تیم امنیتی ترامپ است. حضور " جان کوزاک" یک دیپلمات کهنه کار امریکایی و متخصص اجرای سیاست های براندازانه در آمریکای لاتین در تیم تصمیم گیرنده ترامپ نیز نشان می دهد کاخ سفید رویکرد ستیزه جویانه تری را در قبال کشورهای چپ گرای امریکای لاتین به ویژه ونزوئلا و کوبا در پیش خواهد گرفت که برای این منطقه تهدید جدی به شمار می رود.
ونزوئلا این روزها تحت تحریم های شدید امریکا حال و روز خوبی ندارد و مردم این کشور شرایط سختی را تجربه می کنند. قطعا با تداوم و افزایش فشارهای آمریکا، شرایط برای ونزوئلایی ها وخیم تر خواهد شد.