تهران- ایرنا- هشتاد و پنجمین دوره رقابت‌های وزنه برداری قهرمانی جهان از بیست و هفتم شهریور ماه در شهر پاتایا تایلند برگزار می‌شود. تیم ملی وزنه‌برداری ایران با ترکیب ۱۰ ورزشکار مرد و چهار وزنه‌بردار زن به این رقابت‌ها اعزام شدند.

مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جهان رویدادی است که توسط فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری (IWF) مدیریت می‌شود؛ نخستین دوره این مسابقات سال ۱۸۹۱ برگزار شد.

از سال آن سال تاکنون ۸۵ دوره این تورنمنت برگزار شده که در آن شاهد رکوردهای خاصی بودیم. اگر در دوره نخست تنها هفت وزشکار از ۶ کشور جهان حضور داشتند اما شمار وزنه‌برداران در دوره‌های متعدد متغییر بود تا جایی که در ۲۰۱۷ شمار این ورزشکاران به عدد ۳۱۵ از ۵۴ کشور جهان رسید.

بنا به اعلام فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری با گذشت هشتاد و چهار دوره از این رقابت‌ها اتحاد جماهیر شوروی سابق هنوز پرافتخار ترین کشور به شمار می‌رود. این کشور ۳۱۳ عنوان جهانی در رشته وزنه‌برداری مردان به نام خود به ثبت رسانده است. بلغارستان با ۲۰۳ و چین با ۱۴۱ عنوان در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

اما در کسب مدال بخش مردان در بین کشورهای کنونی، بلغارستان آمار بهتری نسبت به دیگر رقیبان دارد. این کشور تا کنون ۴۹۲ مدال از رقابت ها صید کرده است که برای رسیدن به باشگاه ۵۰۰ تایی هشت مدال دیگر نیاز دارد. آخرین دوره ای که این تیم توانست ۱۰ مدال جهانی این رشته را کسب کند سال ۲۰۰۷ بود. البته در این زمینه اتحاد جماهیر شوروی سابق تاکنون ۶۳۲ مدال کسب کرده است که این کشور وجود خارجی ندارد.

همچنین در هر ۱۳ دوره گذشته قهرمانی جهان (۲۰۰۲-۲۰۱۸)، یک کشور آسیایی توانسته است عنوان قهرمانی جهان را از آن خود کند. در این دوره ها چین ۱۱ عنوان قهرمانی و ایران و کره شمالی هر کدام یک عنوان قهرمانی در بخش مردان را کسب کردند.

بنا به اعلام فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری،  ایران تا کنون ۴۹ مدال کسب کرده است که یک مدال برای ورود به باشگاه ۵۰ تایی‌ها لازم دارد. در صورت کسب این مدال ایران در بین ۶ کشوری قرار می گیرد که ۵۰ مدال کسب کردند.

از نکات برجسته این رقابت‌ها این است که در ۳۵ سال گذشته از بین مردان ژاپنی تنها یک نفر توانسته است که به سکوی جهانی برود. این اتفاق در رقابت‌های جهانی سال ۲۰۱۷ آمریکا رخ داد.  

«لاشاتا لاخازده» گرجستانی تنها وزنه‌بردار حاضر در این دوره از رقابت‌ها است که توانسته در هر سه دوره گذشته مدال کسب کند. وی از ۹ مدال ممکن هشت مدال را به خود اختصاص داده است. وی در سال ۲۰۱۸ از جمله پنج وزنه برداری بود که توانست هر سه مدال طلا را کسب کند. او در رقابت‌های جهانی ترکمنستان با رکورد ۲۱۷ یک ضرب، ۲۵۷ دوضرب و مجموع ۴۷۴ کیلوگرم توانست سه مدال طلای این تورنمنت را کسب کند.  

سهراب مرادی وزنه بردار دسته ۹۶ کیلوگرم ایران یکی از این پنج وزنه‌برداری  است که در پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۸ عشق‌آباد ترکمنستان سه مدال طلا گرفت. او در سال ۲۰۱۸ با رکورد ۱۸۶ یک ضرب، ۲۳۰ دوضرب و مجموع ۴۱۶ کیلوگرم سه مدال طلا گرفت و برای دومین سال متوالی قهرمان جهان شد. او البته پیش از پیکارهای جهانی و در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا نیز مدال طلای ارزشمند برای کاروان ایران کسب کرده بود. مرادی توانست رکورد یک ضرب استاندارد جهان را یک کیلوگرم ارتقا دهد. او همچنین رکورد دوضرب جهان را ۵ کیلوگرم و مجموع جهان را ۱۵ کیلوگرم ارتقا داد.

البته رکورد ۲ ضرب این ملی‌پوش ایران تیرماه گذشته توسط «تیان تائو» چینی شکسته شد.