رشت - ایرنا - فرماندار رودبار با اشاره به آغاز فصل برداشت زیتون، از اداره جهاد کشاورزی خواست نسبت به مهار آفت مگس زیتون اقدام جدی انجام دهد تا آسیبب کمتری به باغداران زیتون وارد شود.

مگس میوه زیتون یکی از مهمترین آفات زیتون در کشورهای حوزه دریای مدیترانه است طبق آمارها در سال ۱۳۸۳ شاهد افزایش جمعیت این آفت در ۱۰ استان گیلان، قزوین، زنجان، مازندران، اصفهان، گلستان، سمنان، مرکزی، ایلام، کرمانشاه شدیم تا جایی که سطح آلودگی در ۱۳ هزار هکتار برآورد شده بود. اکنون این آفت در اغلب باغ های زیتون کشور کنترل شده اما خطر طغیان آن همچنان وجود دارد و باغ ویلاها، به عنوان کانون طغیان آفت مگس زیتون تبدیل شده اند.

سرانه مصرف روغن زیتون کشور بین ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تن در سال است که نزدیک یک سوم آن در داخل کشور تولید و بقیه از طریق واردات تامین می شود. میانگین جهانی عملکرد تولید زیتون در هر هکتار یک هزار و ۷۰۰ کیلوگرم است در حالی که در بیشتر باغ های زیتون کشور عملکرد تولید زیتون، دو هزار و یکصد کیلوگرم در هکتار برآورد می شود. 
۴۲ کارخانه روغن کشی و هشت هزار کارگاه تولیدی کنسروی در مناطق زیتون خیز کشور از جمله زنجان، قزوین و گیلان فعال هستند. اکنون در ۲۶ استان کشور زیتون کشت می شود که بیش از ۵۰ درصد ارقام زیتون کشت شده در ایران، روغنی هستند؛ البته بخشی از ارقام زیتون دو منظوره است به طوری که می توان علاوه بر استفاده از دانه، روغن آن را نیز استحصال کرد. 
گیلان در مساحت و تولید زیتون، رتبه سوم کشور را دارد و زمان برداشت زیتون از شهریورماه آغاز و تا پایان آذرماه ادامه دارد. سال گذشته زیتون کاران رودبار از افزون بر هشت هزار و ۳۳۰ باغ بارور خود، ۲۱ هزار و ۴۵۰ تن زیتون به ارزش اقتصادی ۱۳۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برداشت کردند؛ ۱۱ هزار و ۷۹۷ تن از این زیتون ها ، کنسروی و ۹ هزار و ۶۵۳ تن روغنی بود که در ۱۰ کارگاه روغن کشی رودبار، یک هزار و ۹۳۰ تن روغن زیتون تولید شد.

کشت زیتون در رودبار قدمتی ۹۰۰ ساله دارد و از مهمترین ارقام آن می توان به زرد زیتون، روغنی محلی، فیشمی، شنگه زیتون، ماری، گلوله زیتون و ارقام جدید مانزانیلا، کنسروالیا، آربکین، کروناکی و آربوسانا اشاره کرد. 

به گزارش ایرنا محمد صالح ضیایی در نشست شورای اداری این شهرستان همچنین به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه سال جاری اشاره و بیان کرد: در سایه امنیت، سلامت و مشارکت به عنوان سه اصل برگزاری انتخابات تلاش کنیم و در نخستین انتخابات گام دوم انقلاب حماسه ای دیگر را از مردم شاهد باشیم.

وی افزود: آنان که آرزوی شکست نظام اسلامی را داشتند یکی پس از دیگری یا در جهالت و عناد و آرزوی دست نیافتنی خود باقی ماندند و یا استخوانهایشان پوسیده شده است.
وی با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، این هفته را یادآور سال های ایثار، حماسه و اقتدار ایران اسلامی در مقابل تمام دنیای کفر با ماشین جنگی و بوق های تبلیغاتی شان دانست و از دستگاه های اداری در اجرای برنامه های هفته دولت که ۱۱۹ پروژه به ارزش اقتصادی ۹۲۰ میلیارد ریال افتتاح شد، قدردانی کرد.
فرماندار رودبار با اشاره به بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و بهار علم گفت: آموزش و پرورش اقدامات مربوط به ایجاد فضای پرنشاط در مدارس را فراهم کند و در این راستا دستگاه های اداری به ویژه شهرداری ها مددکار باشند.
وی از اداره های صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف، تعزیرات و دیگر دستگاه های متولی خواست بر بازار خصوصا نوشت افزار نظارت داشته باشند.
فرماندار رودبار سکونت مدیران در شهرستان را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: خدمت رسانی به مردم نیاز به حضور شبانه روزی و مستمر مدیران دارد و آنان کار را فقط به ساعت اداری اکتفا نکنند و وقت بیشتری برای رفع مشکلات مردم بگذارند.
شهرستان رودبار با چهار بخش مرکزی، خورگام، رحمت آباد و بلوکات و عمارلو در ۶۷ کیلومتری جنوب مرکز استان گیلان واقع است.

۷۲۹۵/۲۰۰۷/