بر اساس اعلام روز دوشنبه روابط عمومی موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، «هیثم حافظ» و «ماهر عبدالعظیم» با ابوالفضل صالحینیا، رایزن فرهنگی ایران در دمشق، علی ناظری، رییس هیئت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، مهدی سهل آبادی نماینده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین صفری مدیر دبیرخانه دائمی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دیدار و گفتگو کردند.
حسین صفری ضمن ارائه گزارشی از نحوه برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی بین ایران و سوریه حضور ناشران سوری در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فرصتی مناسب برای گسترش مبادلات فرهنگی بین دو کشور است.
وی افزود: نظر به تحولات اخیر در منطقه ناشران سوری حضوری پررنگتر در نمایشگاه کتاب تهران در سال آینده داشته باشند.
در ادامه رییس اتحادیه ناشران سوریه ضمن استقبال از دعوت برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران گفت: سطح روابط فرهنگی بین ایران و سوریه باید مانند سایر حوزهها فعالتر شود.
هیثم حافظ در ادامه گفت: این اتحادیه آمادگی دارد در قالب یک توافقنامه کلی در زمینههای مختلف نشر، نظیر بازار کتاب در دو کشور، برگزاری کارگاههای آموزشی برای ناشران و استفاده از تجربیات ایران در زمینه نمایشگاهی توافقنامهای را با ایران مبادله کنند و در حوزه نشر دو کشور به شکل وسیعتری با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
رییس هیئت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس نیز در این نشست گفت: ایران و سوریه بعد از جنگ دچار تحولاتی مهم از جمله مقابله با افراطیگری شده که نیاز است این ظرفیتها انتقال پیدا کند.
علی ناظری در این خصوص ناشران و نویسندگان مسئولیت سنگینی دارند و این توقع میرود تا بین دو کشور ارتباطی صورت گیرد تا ناشران و نویسندگان فعالتر شوند و با ترجمه کتابها بتوانند موضوع «مقاومت» را انتقال دهند.
سیویکمین دوره نمایشگاه کتاب سوریه ۲۱ شهریور در حالی فعالیت خود را آغاز کرد که موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران با نمایش ظرفیتهای نشر کشورمان در این دوره از نمایشگاه حضور یافت.
این موسسه در غرفهای به مساحت ۱۸ مترمربع و با نمایش ۳۵۰ عنوان کتاب در زمینه ادبیات دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، دین، ادبیات معاصر، کودک و نوجوان، ایران شناسی، هنر، آموزش زبان فارسی و کتابهای ادبی برگزیده جوایز سال گذشته، در این دوره از نمایشگاه شرکت کرده است.
معرفی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در قالب بروشور، دعوت از ناشران شرکتکننده در نمایشگاه برای حضور در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، معرفی نشر ایران، معرفی طرح «گرنت» بهمنظور تسهیل در امر فروش کتابهای ایرانی، عرضه بروشور «نگاهی اجمالی به صنعت نشر در ایران» به زبان انگلیسی مشتمل بر معرفی مراکز اطلاعرسانی کتاب در عرصه بینالمللی، معرفی اتحادیهها و تشکلهای نشر و آژانسهای ادبی؛ ازجمله فعالیتهایی است که در مدت حضور ایران در این نمایشگاه دنبال میشود.
همچنین طی روز های آخیر ایاد مرشد، رئیس نمایشگاه کتاب سوریه و رئیس کتابخانه ملی اسد از غرفه ایران بازدید کرد. در این بازدید سفیر ایران در سوریه و رایزن فرهنگی ایران در دمشق وی را همراهی کردند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه نیز در گفتگویی نمایش کتابهای مقاومت و پایداری که به زبان عربی در غرفه ایران عرضه شده فرصت مناسبی برای علاقهمندان این حوزه دانست.
به گفته جواد ترکآبادی، سوریه ظرفیت مناسبی دارد که باید در برنامههای آینده به آن توجه شود و برنامهریزی بیشتری برای آن صورت گیرد.
همچنین بنابه گفته حسین صفری مدیر دبیرخانه دائمی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، از زمان فعالیت غرفه ایران بازدیدکنندگان به کتابهای مقام معظم رهبری و کتابهایی که درخصوص سردار سلیمانی است توجه بیشتری دارند.
سی و یکمین دوره نمایشگاه کتاب سوریه تا ۳۱ شهریورماه جاری پذیرای علاقه مندان و بازدیدگنندگان از این رویداد فرهنگی است.