به گزارش ایرنا، نویسنده در مقدمه کتاب آوردهاست: «هدف این پژوهش مطالعه «تاثیرات» جنگ بر «زنان» است، با تاکید بر آسیبها و خشونتهای جنسی وارد شده بر زنان در طول مناقشات مسلحانه و اسناد و منابع بین المللی که از آنها حمایت میکنند».
مبذول میافزاید: «...انجام هرگونه تحقیق، مطالعه و روشنگری در زمینه صدماتی که جنگها و تنازعات بر این بخش از جامعه وارد کرده و میکند میتواند گامی به سوی افشاء رنجهایی که بر آنان رفته باشد...».
این کتاب از چهار فصل تشکیل شده که در فصل اول اسناد بین المللی شامل کنوانسیون های ژنو در سال ۱۹۴۹ میلادی و پروتکل نخست الحاقی به آن در خصوص حمایت از قربانیان مخاصمات مسلحانه بین المللی در سال ۱۹۷۷ میپردازد.
بخش دوم هشت قطعنامه شورای امنیت را که طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی در زمینه وضعیت و نحوه برخورد با زنان در جنگها صادر شده است، مورد بررسی قرار میدهد.
بخش سوم کتاب مذکور با عنوان مجمع عمومی و شورای اقتصادی –اجتماعی به اعلامیه حقوق بشر، میثاقنامهها، اعلامیهها و قطعنامههایی که در حمایت از زنان و کودکان در وجههای گوناگون از سال ۱۹۷۶ تا ۲۰۱۳ در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده، اختصاص یافتهاست.
فصل چهارم نیز درباره دبیرخانه و سایر ارکان فرعی سازمان ملل متحد و عملکرد آنها درباره موضوع زنان بحث و تحلیل می کند.
کتاب «تاثیر مناقشات مسلحانه بر زنان در اسناد بینالمللی» در ۱۵۶ صفحه به سال ۱۳۹۸ توسط انتشارات «امیرصدرا»ی قشم در یک هزار نسخه منتشر و با قیمت ۲۱۰ هزار ریال روانه بازار شد.
برش هایی از کتاب
...نقطه عطف حقوق بشر دوستانه معاصر را میتوان کنفرانس بینالمللی دیپلماتیکی دانست که از آوریل تا اوت ۱۹۴۹ در ژنو برگزار شد و طی آن چهار کتوانسیون معروف به ژنو به تصویب رسید.
...این قطعنامه (شماره ۲۱۰۶ شورای امنیت به سال ۲۰۱۳م) علاوه بر تکرار منع بهکارگیری خشونت جنسی به عنوان یک تاکتیک علیه جمعیتهای غیر نظامی و آثار آن بر تشدید و وخامت مناقشه مسلحانه، بر نقش پیشگیرانه و حمایتی زنان تاکید میکند...
...با نگاهی به منشور ملل متحد، UN Women در میان موضوعات دیگر، در زمینه حذف تبعیض علیه زنان و دختران؛توانمندسازی زنان؛ و دستیابی به برابری زنان و مردان به عنوان شرکا و ذینفعان توسعه، حقوق بشر، اعمال بشردوستانه و صلح و امنیت، کار میکند...
...نتیجه دیگری که تغییر نگرش به مساله زنان از حقوقی به سیاسی داشت، شکل گیری هدفی مبنی بر تغییر جایگاه زنان از یک جمعیت مورد مطالعه، به افرادی با توانایی مدیریتی و تصمیمسازی بود...
۷۵۰۰