مسعود صدرینسب روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: یکی از برنامه های مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کمک به برگزاری کنفرانس ها و همایش های بین المللی در سطح کشور و بین دانشگاهها است، مرکز مطالعات هر سال یک همایش بزرگ بینالمللی را برگزار می کند که عنوان آن بستگی به مقتضیات کشور دارد.
این کنفرانس روزهای ۱۷ و ۱۸ مهرماه امسال بر اساس اولویتهای پژوهشی استراتژیک کشور برگزار می شود.
وی افزود: علی رغم گذشت بیش از ۴۰ سال از تحریم ها، کشور جمهوری اسلامی ایران توانسته است به پشتوانه قدرت ملی، دیپلماسی علمی و ظرفیت بومی خود، شکوفایی و خودکفایی در تمامی عرصهها را سرعت بخشد و در راستای ارتقای علمی کشور گامهای بزرگی بردارد.
به گفته صدری نسب، با توجه به اینکه تحریم ها از سال گذشته شدت بیشتری به خود گرفته است، عنوان کنفرانس سال جاری این مرکز، اقتصاد جهانی و تحریم ها نام گذاری شد.
رئیس مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: نتیجه این کنفرانس منتج به خروجی هایی می شود که در اختیار دستگاههای مرتبط قرار میدهیم تا با نگاه علمی و تخصصی، برخورد مناسب و هدفمندی با تحریم ها داشته باشند.
رئیس کنفرانس بین المللی اقتصاد جهانی و تحریم ها با اشاره به محورهای این کنفرانس گفت: تاثیر تحریم ها بر ایران، تحریم های آمریکا علیه ایران، تحریم عادلانه، تحریم ها، حقوق بشر و حقوق بین الملل، هنر، رسانه و تحریمها، نظم جهانی و تحریم ها محورهای اصلی است که در این همایش به بحث و بررسی گذاشته می شود.
کنفرانس تلنگری برای ساماندهی مقابله با تحریم ها
صدری نسب تاکید کرد: برگزاری این کنفرانس تلنگری برای همه به منظور ساماندهی مقابله با تحریم ها است؛ سازمان ها و ارگان های مختلف معمولاً به صورت انفرادی با تحریم ها مقابله می کنند، اما یک سازمان متعهد و متشکل از ارگان های کشور که زیر یک چتر سیاست هایی برای برخورد هدفمند با این تحریم ها داشته باشند، وجود ندارد.
وی تاکید کرد: با توجه به بالا بودن سطح این کنفرانس، امیدواریم تصمیم گیری مناسب برای نام گذاری سازمانی متشکل از ارگان ها و دستگاه های کشور صورت گیرد که به صورت هم افزا با تحریم ها مقابله کنند.
رئیس مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: تحریم ها به حوزه های مختلف از جمله اقتصاد، روابط بین الملل، علوم سیاسی و حقوق اشاره دارد و سعی کردیم از مسئولان تراز اول کشور و استادان برجسته در این چهار حوزه دعوت به عمل آوریم. همچنین به دنبال دعوت از استادان برخی کشورها از جمله چین و روسیه هستیم؛ چرا که این کشورها سال ها تحت تحریم آمریکا بودند و توانستند به نوعی بر تحریم ها غلبه کنند.
حضور استادان برتر دانشگاههای کشور و دانشمندان بینالمللی در حوزههای اقتصاد، حقوق و علوم سیاسی به عنوان سخنرانان اصلی و برگزاری پنلهای تخصصی از جمله نقاط حائز اهمیت این رویداد است.
ریاست این کنفرانس بینالمللی به صدرینسب واگذار شده و حسین راغفر عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) دبیر علمی کنفرانس است.
با توجه به اینکه هدف از برگزاری این رویداد کمک به توسعه دانش و پژوهش در حوزه اقتصاد با تاکید بر موضوع تحریمها در کشور و ارائه راهکارهای عملی در این حوزه است، برگزاری آن فرصتی برای تمام پژوهشگران، استادان و دانشجویان محسوب می شود که با ارائه مقالات و دستاوردهای پژوهشی خود در راستای کمک به اعتلاء و پیشرفت کشور و مقابله موثر با تحریمها گام بردارند.