تهران - ایرنا - در حالیکه نظرسنجی ها در سرزمینهای اشغالی فلسطین حاکی از تضعیف احزاب راست افراطی است، اعضای "حزب لیکود" در صورت کسب نکردن کرسی های لازم برای بدست گرفتن قدرت، به دنبال برکناری "بنیامین نتانیاهو" از رهبری این حزب هستند.

نتانیاهو همراه با رقیب اصلی خود "بنی گانتس" رهبر حزب متحد "آبی و سفید" جنگ برای رسیدن به قدرت در سرزمینهای اشغالی فلسطین را تا لحظات پایانی دیروز ادامه دادند و طرفداران خود را به پای صندوق رای دعوت کردند.

از حدود ۷۱ سالی که از تاسیس رژیم نامشروع صهیونیستی می گذرد، این نزدیک ترین رقابت بین دو حزب مخالف در سرزمین های اشغالی فلسطین است. البته در طول سالیان دراز صهیونیست ها با هر سیاست و تدبیری همچنان به اشغال اراضی و سرکوب فلسطینی ها ادامه داده اند.

جنگ قدرت بین احزاب راست و میانه رو به حدی زیاد است که راست های افراطی شامل حزب لیکود، یمینا، اتحاد یهودیت توراتی و شاس به شدت احساس خطر می کنند. تارنمای روزنامه صهیونیستی "جروزالم پست" به نقل از منابع آگاه در حزب لیکود اعلام کرد که اگر این حزب و احزاب متحد آنها در کسب اکثریت ۶۱ کرسی در انتخابات امروز شکست بخورند، سریعا اقداماتی را برای برکناری نتانیاهو از رهبری لیکود انجام می دهند. به گفته این منابع آگاه، اگر "رووین ریولین" رئیس رژیم صهیونیستی گانتس را مامور تشکیل کابینه کند، اقدامات برای برکناری نتانیاهو تشدید خواهد شد.

تصمیم حزب لیکود برای برکناری نتانیاهو نشان می دهد که تمام پیش بینی ها در مورد پایان "عمر سیاسی" نخست وزیر رژیم صهیونیستی تا حدی درست بوده است. احتمال برکناری نتانیاهو با صحبت های "اویگدور لیبرمن" رهبر حزب افراطی "اسرائیل خانه ما" و همچنین تعیین کننده این انتخابات بیشتر قوت می گیرد. حتی خود نتانیاهو نیز دیروز در مصاحبه های خود با ناامیدی از نظر سنجی در مورد کرسی های حزب راست صحبت می کرد.

بر اساس گزارش تارنمای صهیونیستی "تایمز آو اسرائیل"، لیبرمن قبل از شروع رای گیری در سرزمینهای اشغالی گفت که در صورت پیرزوی، کابینه ای بدون ارتدوکس ها (تندروها) تشکیل خواهد داد و انتخابات سومی در کار نیست. وی افزود: قطعا ۶۱ کرسی برای انحلال پارلمان در آینده وجود نخواهد داشت.

اوایل امسال لیبرمن در انتخابات زودهنگام فروردین ماه پیوستن به کابینه تحت رهبری نتانیاهو را نپذیرفت. اگر بخواهیم دقیق تر به علت اصلی برگزاری مجدد انتخابات زودهنگام رژیم صهیونیستی اشاره کنیم، می توان عامل مهم آن را اختلاف نظر بین لیبرمن و ارتدوکس ها در احزاب راست افراطی شاس و اتحاد یهودیت توراتی دانست.

اختلاف نظر آنها بر سر معافیت سربازی دانشجویان علوم یهود است که به اعتقاد ارتدوکس ها باید این مقررات سر جای خود باقی بماند، اما لیبرمن نظر مخالف آن را دارد. البته لیبرمن از این موضوع بیشتر به عنوان یک اهرم برای پیشبرد اهداف و کسب قدرت در سرزمینهای اشغالی فلسطین استفاده می کند.

اعضای حزبی که اکثریت آرا در پارلمان رژیم صهیونیستی را به دست آورد، برای اینکه حد نصاب ۶۱ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان کسب کند باید با دیگر احزاب ائتلاف تشکیل دهد.

بنابر گزارش رسانه های صهیونیستی، انتخابات پارلمانی در سرزمینهای اشغالی از ساعت ۸:۳۰ دقیقه امروز (به وقت محلی) در بیش از هزاران مرکز اخذ رای آغاز شده است .