تهران- ایرنا- معاون قوه قضائیه گفت:اکنون ۲۰ میلیون شهروند ایرانی در سامانه الکترونیک قضایی عضویت دارند و طبق آئین نامه موظف به روزآمدی اطلاعات خود هستند.  

به گزارش عصر سه شنبه مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، حجت الاسلام حمید شهریاری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات در دیدار علم الهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه و هیئت همراه با اشاره به گستره وسیع خدمات الکترونیک مردم محور دستگاه قضایی گفت: قوه قضائیه بزرگترین دستگاه کشوری است که خدمات الکترونیک را با احراز هویت "قطعی" به تمامی شهروندان ارائه می نماید.

وی افزود: دوران تحول دستگاه قضایی نیازمند پژوهش‌های بیشتر است بنابراین همکاری و هم‌افزایی میان مرکز آمار و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه قوه قضائیه بیش از پیش گسترش خواهد یافت.

معاون قوه قضائیه یکی از بزرگترین معضلات دستگاه قضایی از بدو تاسیس را مسائل مرتبط با "ابلاغ قضایی" دانست و گفت: با وجود تمامی مسائلی که شش سال به طول انجامید، "ابلاغ الکترونیک" اجرایی شد و بحمدالله اکنون نرخ نفوذ ابلاغ به شیوه الکترونیکی به بیش از ۸۰ درصد رسیده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه یکی از راهکارهای ایجاد ظرفیت مناسب با توجه به ورود حجم بالای پرونده در سال به دستگاه قضایی را استفاده از ظرفیت مردمی در امور خدماتی دانست و گفت: بسیاری از مشکلات حاکمیت باید با یاری بخش خصوصی و تعاون مرتفع گردد.

شهریاری ضمن اشاره به سامانه مراقبت الکترونیک قضایی با یاری بخش خصوصی تصریح کرد: هم اکنون پنجاه پروژه موفق در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه اجرایی گردیده و سامانه مراقبت الکترونیک زندانیان که در بُعد نرم افزار و سخت افزار بومی شده، از نمونه های موفق همکاری با بخش خصوصی است.

وی ادامه داد: بزرگترین مشکل دستگاه قضایی در اجرای طرح ها بودجه است و باید تلاش شود تا ضمن بهره گیری از ظرفیت های مردمی، قوه قضائیه در بحث بودجه از دولت مستقل شود.

شهریاری جایگاه پژوهش در دستگاه قضایی را بسیار مهم دانست و ابراز امیدواری کرد: در دوره تحول همکاری میان مرکز آمار و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه قوه قضائیه بیش از پیش گسترش یابد.

معاون قوه قضائیه یکی از نقاط قوت کشورهای موفق را همکاری مستمر با دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: استفاده از ظرفیت موجود دانشگاه ها در بهبود فرآیندهای دستگاه قضایی بسیار اثر بخش خواهد بود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در خاتمه ضمن ابراز تمایل جهت همکاری گسترده در ارتباط با سامانه تناد ۲ گفت: آمادگی کامل وجود دارد تا این سامانه در اختیار پژوهشگاه قرار گیرد و دانشگاه ها بتوانند در تعامل مستقیم با پژوهشگاه قوه قضائیه از آن استفاده نمایند.

همکاری میان پژوهشگاه و مرکز آمار و فناوری اطلاعات از سازوکار خوبی برخوردار است

در ادامه این دیدار علم الهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه با اشاره به سابقه همکاری خوب فی مابین در پژوهشکده آمار و فناوری اطلاعات گفت: همکاری میان پژوهشگاه و مرکز آمار و فناوری اطلاعات از سازوکار خوبی برخوردار است و در دوره جدید نیز قطعا گسترش خواهد یافت.

وی هم افزایی و هم پوشانی فعالیت ها در دوره تحول قوه قضائیه را ضروری دانست و گفت: پژوهشگاه آماده است برای عملیاتی شدن و اقناع قضات در زمینه طرح هایی همچون مراقبت الکترونیک نقش سازنده ای ایفا نماید.

 علم الهدی ضمن اعلام آمادگی جهت همکاری گسترده با مرکز آمار و فناوری اطلاعات در زمینه سامانه تناد ۲ و سامانه بانک ایده گفت: پژوهشگاه قوه قضائیه آماده است تا راهبری این سامانه ها را بر عهده گیرد.