تهران- ایرنا- معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اعلام کرد: با هدف کنترل ترافیک بازگشت زائران از مرز مهران سه پایانه پشتیبان برای انتقال مسافران از مهران به داخل کشور انتخاب شد.

مهران قربانی روز (چهارشنبه) در نشست خبری که در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برگزار شد، گفت: به دلیل جذابیت مرز مهران هر ساله در روز اربعین و روزهای بعد از آن با ترافیک شدیدی در این مرز مواجه هستیم و مسافرانی که از مرزهای چذابه و شلمچه به کربلا رفته‌اند ترجیح می‌دهند از مرز مهران به کشور بازگردند.

وی ادامه داد: بر این اساس ستاد اربعین شرایطی ر ا برای مسافرانی که مرز مهران را برای بازگشت به کشور انتخاب می‌کنند تعیین کرده است.

قربانی اظهار داشت: سه شهر کرمانشاه، همدان و اندیمشک به عنوان پایانه‌های پشتیبان مرز مهران، مسافران را از این  سه پایانه به شهرهای خود منتقل می‌کنند.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: بر این اساس زائرانی که از پایانه برکت در مرز مهران تصمیم به بازگشت به وطن دارند نمی‌توانند مستقیم به محل سکونت خود بازگردند.

براساس توضیحات عضو هیات عامل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای زائرانی که در زمان بازگشت از مرز مهران به پایانه معین همدان منتقل می‌شوند می‌توانند به مقاصد شهرهای قم، ساری، مشهد، گرگان و بجنورد بلیت اتوبوس تهیه کنند.

قربانی گفت: مسافرانی که از مرز مهران به پایانه مسافری معین اندیمشک منتقل می‌شوند قادر به تهیه بلیت اتوبوس برای شهرهای اراک، یزد، شهرکرد، اصفهان و خرم آباد خواهند بود.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: همچنین مسافرانی که از مرز مهران به پایانه مسافری معین کرمانشاه منتقل می‌شوند می‌توانند به مقاصد شهرهای کرج، تهران، تبریز، رشت، سنندج، سمنان و قزوین، ارومیه و اردبیل بلیط تهیه کنند.

این تصمیم فقط برای مرز مهران گرفته شده است و مسافرانی که برای بازگشت به وطن پایانه‌های مرزی چذابه، خسروی و شلمچه را انتخاب می‌کنند با سرویس مستقیم به محل سکونت خود باز می‌گردند.

قربانی با بیان اینکه طرح اربعین از ۱۷ مهرماه آغاز می شود و تا ۳ آبان ادامه دارد؛ افزود: روزهای ۲۴ تا ۲۶ مهر شش روز اوج سفر اربعین است که معمولا تمهیدات خاصی برای این مدت اندیشیده می شود.

قربانی در خصوص نرخهای اربعین امسال گفت: قیمت بلیت اتوبوس تا مرزهای چهارگانه و بالعکس نرخ‌های سال گذشته است و افزایشی ندارد.

عضو هیات عامل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای خبر داد که تا سال گذشته از ۸ هزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوسی که برای ایام اربعین اختصاص می‌یافت، حدود هزار اتوبوس به صورت دربستی برای اربعین استفاده می‌شد که برای دیگر زوار امکان استفاده در روزهایی که در عراق می‌ماندند نداشتند.

وی گفت: بر همین اساس طبق مصوبه ستاد اربعین، استفاده از اتوبوس‌های دربستی برای این ایام محدود شد و صرفاً برای جانبازان، معلولان و خواهد بود.

قربانی به شرط جدید سازمان راهداری در خصوص سن ناوگانی که اجازه تردد در عراق را دارند اشاره کرد و گفت: سرویس‌های دربستی یکسره باید بعد از خروج از مرز ظرف ۲۴ ساعت به کشور برگردند و فقط ناوگانی می‌تواند از عراق به کربلا برود که سن آنها پنج سال یا کمتر باشد.

بر اساس توضیحات قربانی سرویس‌های دربستی یکسره برای ناوگان ترانزیتی تا ۲۵ مهر امکان رفتن به عراق را دارند و در ایام اوج یعنی همان ۲۵ مهر تا ۲۹ مهر در خدمت دیگر زائران  هستند.

معاون حمل ونقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در خصوص سرویس‌های دربستی خانوادگی که هر ساله برقرار است، گفت: کسانی که خانوادگی به کربلا سفر می‌کنند در صورت تمایل برای داشتن این سرویس‌ها می‌توانند با شرکت‌های حمل و نقلی قرارداد ببندند تا سرویس دربستی یکسره داشته باشند. در این صورت برای سفر بازگشت خود زمان و مکانی را در عراق تعیین کنند تا اتوبوس‌ها زمان برگشت آنجا حاضر باشند.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری وحمل و نقل جاده ای در خصوص تقسیمات استانی برای استفاده از مرزهای منتهی به عراق گفت: زائران استان‌های خوزستان، خراسان جنوبی، فارس، کرمان، یزد و جنوب اصفهان برای خروج از کشور عراق باید از مرز چذابه استفاده کنند و سیستم اتوبوسرانی در این مرز زائران را به این استان‌ها منتقل می‌کند.
وی گفت: همچنین زائران سیستان و بلوچستانی، بوشهری و هرمزگانی از مرز شلمچه ورود و خروج دارند.
وی گفت: زائران استان‌های اصفهان، فارس و کرمان هم می‌توانند از مرزهای چذابه برای  ورود و خروج استفاده کنند.