ابراهیم حاجی زاده روز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت دومین سالگرد پروتکل مونترال و روز جهانی ازن و بیستمین سالگرد همکاریهای دو جانبه سازمان GIZ آلمان و جمهوری اسلامی ایران افزود: برای حذف گازهای مخرب لایه ازن باید فناوری برخی واحدها در کشور تغییر کند که در این مسیر انتخاب نوع فناوری جایگزین برای ما بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: ایران در این زمینه بسیار موفق بوده و توانسته به تعهدات خود در کاهش گازهای مخرب لایه ازن عمل کند که شرط ادامه موفقیت در این مسیر، تداوم کار است و بر همین اساس وارد فاز دوم اجرای پروتکل مونترال شدهایم.
حاجی زاده تاکید کرد: اگر کار تداوم نداشته باشد بیفایده است، البته در این مسیر قوانین و مقررات آن را تضمین میکند و تلاش زیادی در این زمینه صورت گرفته است.
وی یادآور شد: بر اساس تعهد ایران باید تا سال ٢٠٢٠ حدود ٣۵ درصد و تا ٢٠٣٠، صد درصد گازهای مخرب لایه ازن حذف شود.
حاجی زاده به همکاری سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان GIZ آلمان اشاره کرد و افزود: در این مسیر پیشنهادات خوبی از جمله ایجاد بانک مواد مخرب لایه ازن در سطح جهانی و مشارکت جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوا و حفاظت از لایه ازن ارائه شده و کارهای خوبی در پیش است.
وی به تاریخچه پروتکل مونترال اشاره کرد و گفت: در سال ۱۹۸۷ پروتکل مونترال با مشارکت ۴۶ کشور جهان به تصویب رسید که بر اساس مواد مخرب لایه ازن شناسایی و راههای کاهش انتشار آنها اعلام شدو دولت ایران نیز در سال ۱۹۸۸ به این پروتکل پیوست و توانسته تاکنون ۹ هزار و ۸۰۰ تن از مواد مخرب لایه ازن را حذف کند.
حاجیزاده گفت: در مجموع دستاوردهای حاصل از اجرای طرحها و پروژههای مصوب تحت پروتکل مونترال در کشور تجهیز و تغییر خط تولید ۱۳۷۸ واحد تولیدی و خدماتی است که به حذف ۹۸۰۰ تومان از مواد مخرب لایه ازن متشکل از کلروفلوروکربنها، تتراکلرید کربن و هیدروژن کلروفلوروکربنها منجر شده است.
مراسم گرامیداشت روز جهانی حفاظت از لایه ازن با حضور سفیر آلمان در تهران، نمایندگانی از اتاق بازرگانی ایران و آلمان، مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست و جمعی از متخصصان این حوزه به میزبانی سازمان محیط زیست در حال برگزاری است.
تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۳
تهران- ایرنا- مدیر طرح ملی حفاظت از لایه ازن گفت: در مسیر اجرای پروتکل مونترال برای کاهش گازهای مخرب لایه ازن، تاکید ما بر جایگزینی و استفاده از فناوری بومی و سازگار با شرایط کشور و صنایع داخلی است.