به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر همتی روز چهارشنبه در جلسه کمیته فرهنگی ستاد اربعین با حضور روسای ادارات تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در فرمانداری قصرشیرین، افزود: اربعین فرصت مناسبی برای مبلغان و روحانیون است تا بتوانند در امر تبلیغ احکام اسلامی در بین زائران اربعین حسینی فعالیت کنند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه تردد در مرز خسروی به خاطر فراهم نبودن زیرساختهای لازم در آن سوی مرز و در داخل عراق، شبانهروزی نیست از این رو ما با اسکان زوار در قصرشیرین و مرز خسروی مواجه خواهیم بود و روحانیون و مبلغان کمیته فرهنگی اربعین فرصتی مناسب برای حضور در محلهای اسکان برای تبلیغ را دارند.
رئیس قرارگاه ویژه اربعین حسینی در مرز خسروی در ادامه گفت: در محل موکبها، اردوگاههای اضطراری و محل پارکینگها ما شاهد ازدحام جمعیت خواهیم بود و از این رو باید روحانیون رسالت خود در زمینه تبلیغ احکام اسلامی در میان زوار را فراهم کنند.
وی بیان کرد: تلاشهای زیادی برای بازگشایی مرز خسروی انجام شده و در طول سه سال گذشته با همکاری دستگاههای خدماترسان و دیگر نهادها شرایط و زیرساختها را برای تردد زوار فراهم کردهایم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه هم در این نشست از اعزم ۲۰۰ مبلغ و روحانی به قصرشیرین و مرز خسروی خبر داد.
حجت الاسلام اسماعیل قبادی افزود: همچنین تعدادی مبلغه در این ایام در شهرستان قصرشیرین و مرزخسروی حضور پیدا خواهند کرد.
وی اظهار داشت: در تمام پارکینگها و محلهای اسکان زائران، روحانی به تعداد مورد نیاز مستقر خواهند شد و از ۱۳ تا ۲۰مهرماه به صورت شبانهروز حضور دارند و آموزشهای لازم برای زائران خواهند داد.
وی گفت: در موکبهای استان هم از مسیر ورودی کرمانشاه تا قصرشیرین روحانیون مستقر خواهند شد.
قبادی خاطرنشان کرد: با توجه به حجم تردد زائران در شهرستان قصرشیرین و رسالت تبلیغات اسلامی در حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی، هر نهاد و ادارهای نیازمند کمک در مواقع اضطراری و بحرانی را داشته باشد مبلغان و روحانیون ما به کمک آنها خواهند رفت.
معاون برنامهریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار قصرشیرین نیز در ادامه گفت: پارکینگهای احداث شده در شهرستان ظرفیت ۷۰ هزار خودرو را دارند.
حشمت الله رضایی افزود: از سه سال گذشته تاکنون در شهرستان قصرشیرین، کار تامین زیرساختهای مورد نیاز اربعین را شروع کردیم و هم اکنون ۱۴۰هکتار پارکینگ با گنجایش ۷۰ هزار دستگاه خودرو، احداث شده است.
وی تصریح کرد: از نظر تامین زیرساختهای آب، برق، راههای مواصلاتی و رفع نقاط حادثه خیز هم کارهای لازم انجام شده و تعداد ۶۰۰ چشمه سرویس بهداشتی در شهرستان و مرز خسروی و پارکینگها احداث شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون مرز برای تردد زائران باز است و در پایانه خسروی تعداد ۲۹ گیت با حضور ۵۸ کاربر در هرساعت میتوانند ۷۰۰ تن را از مرز عبور دهند و اگر شرایط شبانهروزی تردد زوار فراهم بود این تعداد در روز به ۶۰ هزار نفر افزایش پیدا میکرد.
وی با بیان اینکه ۲ اردوگاه در مرز و همچنین شهر قصرشیرین احداث میشوند که ظرفیت اسکان ۲۰ هزار نفر را خواهند داشت، افزود: تدابیر لازم برای جابجایی زائران از سه راهی نصرآباد قصرشیرین تا مرز خسروی با ۳۰۰دستگاه اتوبوس فراهم شده است.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتباتعالیات به عراق مطرح بوده که بعد از سالها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین جهت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته اند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت کشور عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
۳۰۱۲/۳۰۳۳