خبرگزاری آسوشیتدپرس با این تیتر اظهارات روحانی را بازتاب داد: «حسن روحانی می گوید عربستان باید به عنوان هشداری برای پایان دادن به جنگ یمن، شاهد حمله به تاسیسات نفتی خود باشد».
خبرگزاری فرانسه نیز با انتشار بخش هایی از سخنان رئیس جمهوری ایران نوشت: روحانی گفت: یمنی ها تاسیسات نفتی عربستان را هدف قرار دادند. این حمله «هشدار»ی درباره جنگ احتمالی گسترده تر در پاسخ به مداخله عربستان در کشورشان بود که با حمایت آمریکا انجام می شود.
فرانس پرس افزود:عربستان که درگیر جنگ پنج ساله در یمن است گفته که سلاح های مورد استفاده در حمله به تاسیسات نفتی اش ساخت ایران بوده اند اما به طور مستقیم رقیب منطقه ای اش را متهم نکرده است. تهران بارها اتهامات واشنگتن و ریاض را در تجهیز یمنی ها رد کرده است.
پایگاه خبری-تحلیلی روسی وستنیک قفقاز (Vestnik Kavkaza) نیز خودداری از مذاکره با آمریکا در سخنان روحانی را بازتاب داد و نوشت: رئیس جمهوری ایران می گویدمذاکرات با آمریکا در بحبوحه تحریم ها غیرممکن است.
خبرگزاری انگلیسی رویترز نیز روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: رئیس جمهوری ایران گفت حمله حوثی ها به تاسیسات نفتی عربستان، به دنبال حمله نیروهای ائتلافی به مراکز غیرنظامی یک «هشدار» بود.
این رسانه با استناد به سخنان رئیس جمهوری از سوی خبرگزاری های داخلی افزود: رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه گفت تهران به دنبال درگیری در منطقه نیست و ایالات متحده آمریکا و ائتلاف نظامی تحت امر سعودی ها را به آغاز جنگ در یمن متهم کرد.
رویترز نوشت:عربستان اعلام کرده که شواهدی را روز چهارشنبه برای ارتباط دادن حملات به تهران ارائه خواهد کرد. واشنگتن بر این باور است که این حملات از خاک ایران انجام شده است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت: مذاکره بین ایران و آمریکا در بحبوحه فشارها بر ایران امکان پذیر نیست.
رئیس جمهوری افزود:من به آمریکایی ها اعلام می کنم که مذاکره تحت فشار حداکثری غیرممکن است اگر شما خواستار مذاکره هستید باید دست از فشار بر ایران بردارید. طرف آمریکایی نه تنها به فشارها ادامه می دهد بلکه آنها را افزایش داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه هیأت دولت اظهار داشت:یمنیها، مدرسه، بیمارستان یا بازار را مورد اصابت قرار ندادند، بلکه به یک مرکز صنعتی حمله کردند تا به دشمنان خود هشدار دهند.
روحانی با اشاره به اینکه آمریکاییها باید بدانند آثار فشار حداکثری آنها علیه ملت ایران رو به پایان است، گفت: البته این اعمال فشار بر زندگی مردم زحمت وارد کرده امااین فشار حداکثری به نقطه اوج خود رسیده و آماده سرنگونی است.
رئیس جمهوری افزود: در ماههای اخیر علیرغم آنکه آمریکاییها سنگینترین فشارها را علیه ایران اعمال کردند، اما شرایط اقتصادی کشور و حرکت آن رو به بهبود است؛ این به معنای حل مشکلات مردم نیست، اما شاخصها نشان میدهد که ملت، دولت و مسئولان کشور قادر هستند تا شرایط را در مسیری قرار دهند که منجر به کاهش مشکلات شود.
احتمال لغو سفر رئیس جمهور به نیویورک
اما برخی رسانه های خارجی نیز بر موضوع احتمال لغو سفر رئیس جمهور به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد تمرکز کردند.
در این ارتباط خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: «رئیس جمهور ایران، بدون روادید ممکن است نشست های سازمان ملل را از دست بدهد.
آسوشیتدپرس افزود:خبرگزاری دولتی ایران می گوید رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه این کشور ممکن است شرکت در جلسه مجمع عمومی را لغو کنند زیرا آمریکا هنوز روادیدی برای آنها صادر نکرده است.
این رسانه با استناد بر منابع داخلی گزارش داد که اولین هیات ایرانی هنوز این کشور را به دلیل عدم صدور روادید ترک نکرده است. قرار بود «محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه ایران روز جمعه به نیویورک سفر کند و روحانی روز دوشنبه ایران را ترک می کرد.
تارنمای یورو نیوز در بازنشر گزارشی از ایران نوشت: روحانی ممکن است دیدار از سازمان ملل را در صورتی که آمریکا به زودی روادید صادر نکند، لغو کند.
بلومبرگ هم با تیتر مشابهی احتمال لغو سفر رئیس جمهور را بازتاب داد و با استناد بر منابع داخلی نوشت؛ اگر آمریکا ظرف چند ساعت آینده روادید صادر نکند روحانی و ظریف احتمالا دیدارشان از مجمع عمومی سازمان ملل را لغو می کنند.
این شبکه خبری آمریکایی نوشت: انتظار می رفت ترامپ و روحانی هفته آتی در این مجمع حاضر شوند. رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد دیدار با همتای ایرانی خود را در تلاش برای باز کردن باب مذاکرات جدید درباره توافق هسته ای داده است. رهبر ایران روز سه شنبه گفت ایران با آمریکا در نیویورک یا هیچ جای دیگر مذاکره نخواهد کرد.
تارنمای ایران فرانت پیچ انگلیسی نیز با این تیتر که «آمریکا هنوز برای رئیس جمهور ایران روادید صادر نکرده است» این خبر را بازتاب دادونوشت: تهران امکان لغو سفر روحانی به نیویورک را بررسی می کند.
با توجه به این که امریکا هنوز برای هیات ایرانی روادید صادر نکرده است آنها نتوانسته تاکنون کشورشان را به مقصد نیویورک ترک کنند.
این گزارش افزود: در ۶ سال گذشت رئیس جمهور ایران با همراهی هیات سیاسی به نیویورک سفر کرده اند. ظریف همیشه در طول این سفرها رئیس جمهور را همراهی کرده است. با این وجود به رغم درخواست های مکرر رئیس جمهور آمریکا برای دیدار با روحانی، روادیدی برای رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و دیگر اعضای هیات ایرانی صادر نشده است.