تهران- ایرنا- مدیرعامل ایران خودرو در زمینه ارائه مشوق برای پیشبرد پروژه های داخلی سازی قطعات خودرو پیشنهاد داد که نقدینگی مورد نیاز سازندگان براساس پیشرفت برنامه ساخت داخل تامین شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایران خودرو، « فرشاد مقیمی» در دومین جلسه ستاد تعمیق و توسعه ساخت داخل گروه صنعتی ایران خودرو، مهمترین روش های پیشنهادی برای تامین نقدینگی مورد نیاز برای اجرای پروژه های ساخت داخل قطعات را استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، تامین نقدینگی از سیستم بانکی با روش تسهیلات خرید دین و استفاده از تهاتر ارزی برای ورود خطوط جدید تولید و انتقال فناوری عنوان کرد .

مدیرعامل ایران خودرو با اشاره به اینکه اگر هدف از داخلی سازی قطعات فقط کاهش ارزبری باشد، دچار روزمرگی خواهیم شد، خاطر نشان کرد:  باید متناسب با فضای صنعت خودرو و سیاست های کلان اقتصادی و سیاسی کشور اهداف و شاخص های نوآورانه ای طراحی کنیم.

وی، مهمترین دلایل نهادینه نشدن تعمیق ساخت داخل قطعات را در دو دهه گذشته را توجیه اقتصادی نداشتن خودکفایی قطعات به دلیل شمارگان تولید محدود و نیاز به سرمایه گذاری بالا برای تولید قطعات های تک، ثابت نگه داشتن نرخ ارز در برابر رشد تورم، در اولویت نبودن کاهش ارزبری قطعات و عدم تضمین خرید قطعات خودکفا شده برشمرد.

مقیمی در ادامه به شرکت طراحی مهندسی و تامین قطعات ایران خودرو (ساپکو) ماموریت داد تا سند راهبردی و کلان تعمیق و توسعه ساخت داخل قطعات صنعت خودروی کشور  را طی ۲۰ روز آینده تدوین کند.

وی تاکید کرد که از همه ظرفیت ها و پتانسیل های دانشگاهی، شرکت های دانش بنیان و صاحبان فکر برای تدوین این سند راهبردی استفاده شود.

مدیرعامل ایران خودرو ادامه داد: در تدوین سند راهبردی کلان تعمیق و توسعه ساخت داخل قطعات خودروی کشور، لازم است نقش هریک از ارکان تاثیر گذار از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، مجلس، شرکت های دانش بنیان، سازندگان و غیره مشخص شود.

مقیمی تاکید کرد: ‌اگر این سند راهبردی  خوب و اجرایی تدوین شود، ‌با هر شوک ارزی به حاشیه رانده نخواهد شد.

در ادامه، «سید محمد صاحب کار خراسانی» رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: صنعت خودروی کشور باید پروژه های مهم داخلی سازی قطعات را شناسایی و اولویت بندی کنند.

وی، با تاکید بر حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولید کنندگان اقلام تحریمی، خاطرنشان کرد: این معاونت آمادگی تامین  بخشی از نقدینگی پروژه های مهم داخلی سازی قطعات را با ساز وکاری مشخص و با استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری دارد.

صاحب کارخراسانی  افزود:‌ توان فنی ساپکو باید در زمینه طراحی و مهندسی با همکاری  شرکت های دانش بنیان تقویت شود .