تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۳

کرمانشاه- ایرنا- سیاه‌چادرهای عشایر کرمانشاهی از قافله گردشگری جا مانده و به دلیل موانع سر راه، تاکنون نتوانسته‌اند گردشگری را در خود جای دهند.

به گزارش ایرنا، در استان کرمانشاه ۱۵ ایل بزرگ شامل ایل های «ذوله»، «کرند»، «جاف»، «کلهر»، «زنگنه»، «گوران»، «جمهور»، «پایروند»، «قلخانی»، «سنجابی»، «ترکاشوند»، «بان زرده»، «ثلاث باباجانی»، «بالاوند – زردلان» و «عثمانوند» حضور دارند که هر کدام در مناطق موردنظر جابجا می شوند.

وجود اقلیم های مختلف آب و هوایی در استان کرمانشاه و سرزمین های اطراف آن به عشایر این امکان را می دهد که به راحتی به یلاق و قشلاق بپردازند.

این ویژگی ها در کنار مناظر طبیعی بکر و زیبا ظرفیت مناسبی را به منظور توسعه گردشگری عشایر ایجاد کرده است، اما متاسفانه این ظرفیت تاکنون بخوبی مورد استفاده قرار نگرفته است.

سنگ اندازی بانک ها

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، در رابطه با گردشگری عشایر گفت: فرهنگ و شیوه زیست کوچندگان و عشایر استان کرمانشاه قابلیت ویژه‌ای برای جذب گردشگران و جهانگردان دارد.

«امید قادری» با اشاره به برنامه های این سازمان برای توسعه گردشگری روستایی و عشایری توضیح داد: به دنبال آن هستیم تا عشایر علاوه بر چادرهای خود چادرهای دیگری نیز برای میزبانی از گردشگران برپا کرده و از این طریق کسب درآمد کنند.

وی مشکل تسهیلات بانکی را یکی از موانع پیش روی گردشگری عشایر عنوان کرد و اظهارداشت: بانک های استان پرداخت تسهیلات در بحث اقامتگاه های بوم گردی عشایری را نمی پذیرند و این موضوع کوچ نشینان استان را برای میزبانی از گردشگران با مشکل روبه رو کرده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تصریح کرد: در صورتی که مشکلات بانکی برطرف شود، با توجه به ظرفیت های موجود شاهد شکوفایی گردشگری عشایر در کرمانشاه خواهیم بود.

مطالبه استانداری کرمانشاه از بانک ها

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه از تاکید دولت بر توسعه اقامتگاه های بوم گردی در استان سخن گفت و افزود: گردشگری روستایی و عشایری به رونق اقتصادی و توسعه کرمانشاه کمک خواهد کرد.

«هدایت حاتمی» هفته گذشته در کارگروه اشتغال استان تاکید کرد: بانک های استان باید هرچه زودتر موضوع پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی به منظور رونق اقامتگاه های بوم گردی روستایی و عشایری را در دستور کار قرار دهند.

کم کاری بانک ها پذیرفتنی نیست

استاندار کرمانشاه نیز چندی پیش با تاکید بر اینکه کم کاری بانک ها در پرداخت تسهیلات به بخش گردشگری پذیرفتنی نیست، گفته بود: روند پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری باید در بانک ها مورد بررسی قرار گیرد تا بانک های کم کار در این زمینه مشخص شوند.

«هوشنگ بازوند» عنوان کرد: سیستم بانکی خیلی راحت قول می دهد که مشکلات را برطرف کند اما می بینیم در عمل اقدام موثری انجام نمی دهد؛ سیستم بانکی کشور در رابطه با استانی همچون کرمانشاه که نرخ بیکاری آن بالا است نباید این چنین بااحتیاط برخورد کند.

استاندار کرمانشاه یادآور شد: براساس گزارش ۶ ماهه دستگاه های اجرایی، وضعیت اشتغالزایی رضایت بخش نیست؛ مردم استان بیکار هستند و مشکلات بسیاری دارند از این رو باید با تمام وجود در این زمینه فعالیت کنیم.

وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.

بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.

برگزاری جشنواره برای رونق گردشگری عشایر

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست به توسعه فرهنگ عشایر و کوچ نشینی تاکید کرد و گفت: باید جشنواره فرهنگی- ورزشی عشایر را به صورت وسیع برگزار کنیم تا عشایر را به خوبی معرفی کنیم.

بهرام فاضلی افزود: آیین های گردشگری استان کرمانشاه همچون «سو و شون» مرکز رفتارهای عشایر غرب کشور هستند و می توانند گردشگران فرهنگی را نیز به سیاه چادرها بکشانند.

کرمانشاه ۲۰۲۰

استان کرمانشاه اردیبهشت ماه ۹۹ میزبان جشنواره جهانی بوم گردی، گردشگری روستایی و عشایری جهان در سال ۲۰۲۰ است که با حضور وزرای گردشگری عضو سازمان جهانی گردشگری برگزار خواهد شد.

برگزاری این جشنواره گام موثری در معرفی ظرفیت های گردشگری  استان کرمانشاه به جهانیان و کشاندن گروه های گردشکری به این استان محسوب می شود اما با وجودی که فرصت چندانی تا زمان برگزاری رویداد کرمانشاه ۲۰۲۰ باقی نمانده، جای گردشگری عشایر همچنان در کرمانشاه خالی است.

از این رو مدیران استانی باید هرچه زودتر به منظور فعالیت گردشگری عشایر در استان کرمانشاه گام بردازند تا بتوان از ظرفیت این رویداد عظیم بین المللی برای توسعه کرمانشاه به خوبی استفاده کرد.
۸۰۶۶