معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی روز دوشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به کودکان یاد شده در ۲ مرکز حمایتی و آموزشی کودکان کار و یک مرکز نگهداری دولتی حمایت های مختلف آموزشی، حرفهای، بهداشتی و پزشکی ارائه می شود.
علیاکبر صحرانورد وی با بیان اینکه کودکان کار در معرض انواع آسیب ها قرار دارند، افزود: تنها مرکز دولتی حمایتی و آموزشی بهزیستی استان از سال قبل تاکنون ۵۷ نفر را زیر پوشش برده است که هم اکنون نیز ۱۹ کودک در این مرکز نگهداری می شوند که این رقم نسبت به موعد مشابه سال قبل ۹ نفر کاهش دارد.
وی با بیان اینکه این کاهش به معنای کاهش کودکان کار نیست، افزود: کودکان کار در این مرکز دولتی به شکل ثابت نگهداری نمی شوند و ممکن است در مقطعی افزایش و زمانی نیز کاهش داشته باشند.
صحرانورد با بیان اینکه کودکان مرکز دولتی معمولا از طریق قضایی به بهزیستی معرفی و به این مرکز ارجاع میشوند، گفت: این کودکان از خدمات مختلفی برخوردار می شوند و حتی برخی از آنها که درگیری اعتیاد بوده اند پس از بهبود به این مرکز ارجاع شدهاند که از آموزش های فنی و حرفه ای برخوردار شده و سپس ترخیص می شوند.
وی افزود: این کودکان آسیب دیده از خدمات روان درمانی نیز استفاده می کنند و حتی مشکلات حقوقی آن ها هم بررسی و تا حد امکان حل خواهد شد و در مدتی که زیر پوشش مراکز حمایتی بهزیستی هستند، از بیمه نیز برخوردار می شوند.
صحرانورد، مهارتآموزی را یکی از مهمترین ارکان آموزش های کودکان کار برشمرد و اظهار داشت: از آن جا که این کودکان ممکن است موفق به یافتن کار نشوند پس از کسب مهارت می توانند از اعتباری به عنوان سرمایه کار نیز برخوردار شوند تا بتوانند مستقل شده و از چرخه حمایتی بهزیستی خارج شوند.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی با اعلام این که ۹۸ درصد از این کودکان مشغول به تحصیل هستند، گفت: با پیگیری هایی که مددکاران این اداره کل انجام داده اند حتی شماری از این کودکان که ترک تحصیل کرده بودند نیز به چرخه آموزشی بازگردانده شدند و با کمک های بهزیستی تحصیل خود را ادامه می دهند.
وی به کاهش اعتبارات این بخش نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در سال جاری اعتبار سرانه مراکز حمایتی و آموزشی کودکان کار ۳۶ و اعتبار ساماندهی آن ها ۴۸ درصد کاهش یافته است.
هم اکنون ۳۸ هزار و ۷۰۰ خانوار شامل ۹۱ هزار و ۶۰۰ نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی خراسان شمالی هستند که ۱۹ هزار نفر آنها در حوزه توانبخشی و مابقی زنان سرپرست خانوار، کودکان بدسرپرست و بی سرپرست و افراد دارای آسیب و اعتیاد هستند.
ب/۵۱۳۲