یزد - ایرنا- تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی یزد از قرآن به عنوان جامع‌ترین نرم‌ افزار فرهنگ و تمدن‌ اسلامی یاد کرد و گفت: مبانی تمدن نوین مورد نظر ما مسلمانان برگرفته از کلام وحی است.

غلامحسین دشتی در پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های اندیشه‌ورزی «والعصر» که با هدف گفتمان‌سازی و تبیین و تحلیل «گام دوم انقلاب» در حوزه هنری یزد برگزار می‌شود به «تمدن نوین اسلامی از منظر ثقلین و رسالت ما» اشاره کرد.

به گزارش روز پنجشنبه حوزه هنری یزد، وی با اشاره به اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب که رهبر معظم انقلاب خطاب به ملت ایران صادر فرمودند، گفت: پس از خودسازی و جامعه‌پردازی، تمدن نوین اسلامی با استفاده از تجارب گذشته و بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های موجود و همچنین حرکت در مسیر آینده‌ای درخشان در چارچوب مبانی دینی محقق می‌شود.

معاون سابق سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد با بیان اینکه اروپا و غرب، مدل جامع تمدن پیشرو و مدرن نیستند افزود: تمدن نوین اسلامی که برگرفته از آیات کلام وحی است، تمدن امیدبخش و پیشرو خواهد بود زیرا ،  قرآن کتاب هدایت بشر و راهنمای تمدن‌سازی است و خوشبختانه امروز برخی قرآن پژوهان نیز به صورت تخصصی در این زمینه مشغول فعالیت هستند.

دشتی اظهار داشت: قرآن کریم جامع‌ترین، کامل‌ترین، اصیل‌ترین و فطری‌ترین نرم‌افزار تمدن که همان تفکر توحیدی در عرصه‌های مختلف است متعلق به مکتب اسلام است.

این کارشناس مسائل فرهنگی استان ادامه داد: وقتی نمادهای توحیدی در وجود انسان و در رفتار، نگاه، نوشتن و همچنین در عینیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ظهور پیدا کند، تمدن شکل می‌گیرد و حکومت اسلامی در واقع ظهور ربوبیت الهی در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی است.

رئیس مرکز راهبردی سپاه الغدیر یزد  با بیان اینکه پیامبران الهی برای شکوفا ساختن ظرفیت جامع، ساختار ایجاد کردند که به آن تمدن می‌گوییم خاطرنشان کرد: تمدن اسلامی یا هر تمدن دیگر، زمانی کامل می‌شود که در جامعه ساختارهایی ایجاد شود که پاسخگوی شکوفایی تمام ظرفیت‌های درونی انسان باشد.

وی با اشاره به نسبی بودن تمدن‌ها گفت: ما درحال حاضر همزمان با خودسازی و جامعه‌پردازی در سیر تمدنی قرار داریم و در میانه راه هستیم؛ هرچه فرهنگ، قوی‌تر باشد و حاملان آن بیشتر برای آن اهمیت قائل شوند، سرعت جامعیت تمدن آنها بیشتر خواهد بود.

این کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی استان با بیان اینکه قانون برجسته‌ترین نماد تمدن است اظهار کرد: دین برای زندگی بشر برنامه و قوانین خاصی دارد اگر به آن عمل شود مسیر تمدن‌سازی تسهیل خواهد شد.

دشتی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ فرهنگ و تمدن خاطر نشان کرد: اگر فرهنگ، غلط معنا شود تمدن هم غلط معنا می‌شود چرا که فرهنگ نرم‌افزار تمدن است.

رئیس مرکز راهبردی سپاه الغدیر یزد  در ادامه افزود: هر چه تربیت‌دینی در جامعه ما رشد و گسترش بیشتری پیدا کند، ساختارها ایجاد شود و مبازره با فساد صورت گیرد، گامی به سوی تحقق تمدن نوین اسلامی برداشته می‌شود.

این تحلیلگر یزدی اضافه کرد: تمام نهادها از جمله آموزش پرورش نیز در این زمینه مسئول هستند، همچنین نهاد خانواده نیز در این راستا نقش ارزنده‌ای دارد زیرا شکل‌گیری تمدن از خانه‌ها شروع می‌شود.

دشتی توحیدمحوری، امام‌محوری، مردم‌محوری، مردم‌باوری و قانون‌محوری را از جمله شاخص های تمدن اسلامی برشمرد و فقدان ظرفیت فکری و علمی، سستی و بی اراده بودن، فقدان اعتماد به نفس و احساس حقارت، ناامیدی و یأس، گرفتار شهوات شدن، روزمرگی و نداشتن برنامه، انزوای نخبگان، ذهنیت منفی و تن به ذلت دادن را از مهم‌ترین موانع در تحقق تمدن اسلامی عنوان کرد.

تبیین و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب، تسریع در رشد و انتشار گفتمان انقلاب اسلامی، تبیین صحیح و شفاف مواضع در چارچوب نظریه‌ نظام انقلابی، امیدآفرینی و افزایش روحیه جهادی و انقلابی در جامعه از مهم‌ترین اهداف نشست‌های «والعصر» در حوزه هنری عنوان شده است.

این نشست‌ها با حضور روحانیون، هنرمندان، فعالان فرهنگی، پژوهشگران و علاقه‌مندان در  حوزه هنری یزد برگزار می‌شود.

۷۵۳۶/ ۲۰۴۷