بغداد – ایرنا – وزارت امور خارجه عراق بار دیگر با پیوستن به هرگونه ائتلاف خارج از کشورهای منطقه برای تامین امنیت کشتیرانی در آب های خلیج فارس مخالفت کرد و گفت که این کشورهای ساحلی خلیج فارس هستند که مسوولیت امنیت آن را برعهده دارند.

«احمد الصحاف» سخنگوی وزارت امور خارجه عراق در اظهاراتی خبری که بخش هایی از آن امروز پنجشنبه در قالب بیانیه منتشر شد افزود که بغداد از رویکردهای آرامش و توازن در منطقه حمایت می کند و برای موفقیت دیدگاه خود تلاش می کند اما حاضر به پیوستن به هیچ محور نظامی برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس نیست و معتقد است که امنیت خلیج فارس مسوولیت کشورهای ساحلی آن است.

وی اضافه کرد که چکیده دیدگاه وزارت امورخارجه عراق این است که تشکیل هرگونه قدرت نظامی برای امنیت آبراه ها در خلیج فارس باعث پیچیده تر شدن اوضاع می شود.

به گفته وی، تنش ها بین تهران و واشنگتن در حال سوق یافتن به سمت و سوهای متعددی است و موضع عراق تاکنون (در این مسئله) بی طرفی بوده و معتقد است که امنیت، توازن و ثبات در منطقه باید حفظ شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه عراق در بخش دیگری از  سخنانش اضافه کرد که بغداد برای مرحله پسا داعش برنامه ریزی کرده است و میخواهد که عراق تبدیل به نقطه تلاقی و جذب شرکت های بزرگ سرمایه گذاری باشد و در حال حاضر درهای خود را به روی قدرت های اقتصادی بزرگ باز کرده و سفر «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق به چین بهترین گواه این ادعا است.

وی بخش بزرگی از تهدید کننده امنیت منطقه را گروه های افراط گرا عنوان کرد و افزود که خط مشی توسعه و بهبود معشیتی مردم بهترین راه برای پشت سرگذاشتن تهدید گروه های افراط گرا است.

به گفته الصحاف، این دیدگاه جز از طریق ارتقا امنیت، ثبات و وحدت دیدگاه ها و هماهنگی بین کشورهای فعال در منطقه، نمی تواند تحقق یابد.

ژنرال «جوزف دانفورد» رییس ستاد مشترک آمریکا برای اولین بار در 9 ژولای گذشته (18 تیرماه) تشکیل ائتلاف امنیتی برای امنیت کشتیرانی در خلیج فارس در تنگه هرمز و باب المندب در نتیجه سقوط پهپاد آمریکا توسط نیروهای پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران و توقف کشتی نفتکش متجاوز انگلیسی به آب های منطقه ای ایران مطرح کرد.

تاکنون به رغم تلاش آمریکا اما هیچ یک از کشورهای موثر دنیا از این ایده واشنگتن استقبال نکرده اند و حملات اخیر به تاسیسات نفتی آرامکو در شرق عربستان سعودی، بهانه ای برای طرح مجدد این دیدگاه آمریکایی ها شده است.

بغداد پیشتر نیز بطور رسمی با حضور رژیم صهیونیستی در ائتلاف مورد ادعای آمریکا برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس مخالفت و همچنین مشارکت خود در چنین ائتلافی را منتفی دانسته بود.