حسین سالارآملی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: اواسط سال ۹۷ به علت مشکلات ارزی، ادامه کار کارسی های زبان و ادبیات فارسی در سطح دنیا با وقفه روبرو شد و استادان ایرانی به کشور بازگشتند.
وی ادامه داد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سعی کرد با بهره گیری از امکانات خود و دیگر دستگاه ها مانع تعطیلی این کرسی ها شود.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته و همکاری دستگاه ها ۸۸ کرسی زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی تا بهمن ماه در کشورهای دیگر بازگشایی می شود.
سالارآملی تاکید کرد: ۲۰۰ کرسی زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی در دانشگاه های دنیا فعال است که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تماس هستند.
وی درباره تعداد دانشجویان خارجی که در رشته زبان فارسی تحصیل می کنند گفت: در حال حاضر بیش از پنج هزار دانشجوی خارجیِ زبان و ادبیات فارسی در کرسی های دانشگاه های خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند.
این مقام مسئول گفت: اولویت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای فعال کردن کرسی های زبان و ادبیات فارسی، کشورهای حوزه تمدنی ایرانی و اسلامی، شبه قاره هند، کشورهای همجوار و در نهایت کشورهایی است که نسل سوم ایرانیان مقیم در آن کشورها در حال رشد هستند.
سالارآملی افزود: در مجامع دانشگاهیِ کشورهای همجوار از عراق و سوریه و لبنان تا بعضی کشورهای آفریقایی صحبت کردن به زبان فارسی و یا مطالعه کتب علمی تالیف شده در ایران رایج است.
رئیس مرکز همکاری های علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: اکنون ۱۵ مرکز آموزش زبان فارسی مخصوص دانشجویان خارجی در دانشگاه های کشور فعال است که وظیفه آموزش هزاران داوطلب تحصیل در ایران را بر عهده دارند.
تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۹
تهران- ایرنا- قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل اظهار داشت: این وزارتخانه برای یک سوم کرسیهای زبان و ادبیات فارسی دنیا استاد اعزام میکند و سایر کرسیها توسط دانشآموختگان خارجی اداره میشود که مدرک دکتری خود را از ایران دریافت کردهاند.