به گزارش صندوق نوآوری و شکوفایی، معاون ارتباطات و بینالملل و نیز معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در حاشیه برپایی پاویون ملی ایران در نمایشگاه بینالمللی بازسازی سوریه، با سفیر ایران در سوریه دیدار و پیرامون نحوه حضور شرکتهای دانش بنیان و فناور در این نمایشگاه گفتگو کردند.
در این دیدار یاسر عرب نیا معاون ارتباطات و بینالملل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه هدف صندوق نوآوری توسعه کسب و کار شرکتهای دانش بنیان است، افزود: صندوق در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان از قراردادهای شرکتهای ایرانی با طرفهای خارجی که در نمایشگاههای بینالمللی منعقد میشود به صورت ویژه حمایت میکند تا اطمینان طرف خارجی برای همکاری با شرکتهای داخلی جلب شود.
وی ادامه داد: اخیرا نیز در حوزه سرمایهگذاری، برنامههایی را در دستور کار قرار دادهایم به گونهای که تا چهار برابر سرمایه اولیه در طرحهای فناورانه سرمایهگذاری میکنیم.
به گفته وی، صندوق نوآوری و شکوفایی طی یک سال گذشته در حدود ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور اختصاص داده است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه بحث صادرات محصولات شرکتهای دانش بنیان با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارت امور خارجه و سایر دستگاههای متولی این امر با جدیت باید دنبال شود، گفت: صندوق نوآوری از شرکتهایی که صادرات دارند حمایت ویژه میکند، هدف ما این است که شرکتهای دانش بنیان هیچگونه دغدغه مالی برای اجرای طرحهای نوآورانه و فناورانه خود نداشته باشند.
عرب نیا در رابطه با فعالیتهای این صندوق گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی به تمامی شرکتهای دانش بنیان که فعالیتهای نوآورانه انجام میدهند تسهیلاتی ارائه میکند و در این حوزه مشارکت فعالانه دارد.
معاون ارتباطات و بینالملل صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه رئیس جمهور، پنج نفر از وزرا و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از اعضای هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی هستند، گفت: این صندوق با سه هزار میلیارد تومان سرمایه اولیهای که در اختیار داشت فعالیت خود را آغاز کرد، این صندوق سعی دارد با استفاده از این سرمایه در راستای فعالیتهای توسعهای از شرکتهای دانش بنیان حمایت کرده و کسب و کار این شرکتها را توسعه بخشد.
وی با اشاره به اینکه بحث ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور از جمله کارکردهای اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی است،بیان کرد: ما در کنار بحث تسهیلات، مسائلی همچون توسعه بازار را با اعطای تسهیلات قرضالحسنه برای خرید محصولات دانش بنیان در دستور کار داریم، همچنین از حضور شرکتهای دانش بنیان در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی در قالب برپایی غرفه و یا اعزام به همراه هیاتهای تجاری به صورت بلاعوض حمایت میکنیم.
همچنین در این دیدار دکتر رضا قربانی، معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری با بیان اینکه فناوریهای جدیدی که روی آن کار میشود، نیازمند معرفی و شرح پیرامون آن است، گفت: در این زمینه دستاندرکاران و ذینفعان این حوزه باید گردهم بیایند و پیرامون آن بحث و گفتگو کنند.
قربانی ادامه داد: در تیر ماه سال جاری به همراه تعدادی از شرکتهای دانش بنیان در نمایشگاه بینالمللی صنعتی «اینوپروم ۲۰۱۹» روسیه شرکت کردیم، تعداد زیادی از شرکتهای روس نیز در آن نمایشگاه حضور داشتند، شرکت ایران در آن نشست بازتاب خوبی داشت چرا که تا پیش از آن شرکتهای روسی برای همکاری با شرکتهای ایرانی مردد بودند اما شرکت در آن نمایشگاه، بازخورد مثبتی در روند کار داشت.
وی اظهار کرد: بیستم آبان ماه نیز قرار است دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به چین سفر کرده و در نمایشگاه هایتک این کشور سخنرانی داشته باشند، امیدواریم پس از این سفر بتوانیم برای تنظیم همکاریها با طرف چینی نیز به توافق برسیم و سطح خوبی از تعاملات با شرکتهای چینی را شاهد باشیم.