فضای مجازی با تمام مزیت های اطلاع رسانی، در دسترس بودن، گسترده بودن و از همه مهم تر ارزان بودنش، معایبی هم دارد که گاه تصورش هم از فضای ذهن خطور نمی کند؛ معایبی که گاه فردی است و گاه ملی.
حال همچون برهه های گذشته با نزدیک شدن به انتخابات، جولانگاهی سیاسی برای تاخت و تاز و حمله با هر ابزار و ترفند دروغینی علیه دیگر افراد شده است که بنا به مقتضیات زمان، چشم ها را بسته و وجدان را دنبال نخودسیاه می فرستند و فقط خبر می سازند.
خبرهایی از قبیل دو تابعیتی بودن مسئولان کشوری، ارائه آمارهایی دروغین از آنچه ناتوانی دولتمردان می دانند و دروغ پراکنی درباره نزدیکان سببی و نسبی خادمان کشور و غیره غافل از این که گستردگی فضای مجازی تنها در اختیار آنها نیست و ادعای دروغینشان در کمترین زمان فاش و تکذیب می شود.
داغترین این تهمت پراکنی ها، درباره برادرزاده های یکی از نمایندگان مجلس است که در فضای مجازی آنها را با هشتگ آقازاده ماساژور مورد خطاب قرار داده اند در حالی که این نماینده مجلس، در واکنش به این تهمت ها با بیان این که دو برادرزاده نوجوان دارد که در اهواز مشغول به تحصیل هستند، نوشت: بهای حمایت از حرف مردم را می پردازم.
فارغ از کنش ها و واکنش های پیش آمده درباره تهمت پراکنی های بی ریشه در فواصل مختلف، با استناد به فرمان هشت ماده ای امام خمینی (ره) که سدی در برابر این رفتارها است، می توان گفت نتیجه گرفت این رفتارها از مبانی انقلاب به شدت دور است.
آن جا که بنیانگذار جمهوری اسلامی در فرمان خود، رعایت حقوق شهروندی و حفظ آبروی افراد را در وهله نخست متوجه ارگان های قضایی و اجرایی کرده است که این خود اهمیت موضوع را نشان می دهد چرا که تکلیف دیگران در این باره کاملا مشخص تر شده است.
دربند ۶ فرمان ۸ ماده ای حضرت امام که درباره حقوق مردم، قانون، قوه قضائیه و لزوم اسلامی شدن روابط و قوانین است، آمده است: «هیچ کس حق ندارد به خانه یا مغازه و یا محل کار شخصی کسی بدون اذن صاحب آنها وارد شود یا کسی را جلب کند، یا به نام کشف جرم یا ارتکاب گناه تعقیب و مراقبت نماید، و یا نسبت به فردی اهانت نموده و اعمال غیر انسانی- اسلامی مرتکب شود، یا به تلفن یا نوار ضبط صوت دیگری به نام کشف جرم یا کشف مرکز گناه گوش کند، و یا برای کشف گناه و جرم هر چند گناه بزرگ باشد، شنود بگذارد و یا دنبال اسرار مردم باشد، و تجسس از گناهان غیر نماید یا اسراری که از غیر به او رسیده و لو برای یک نفر فاش کند. تمام اینها جرم [و] گناه است و بعضی از آنها چون اشاعه فحشا و گناهان از کبایر بسیار بزرگ است، و مرتکبین هر یک از امور فوق مجرم و مستحق تعزیر شرعی هستند و بعضی از آنها موجب حد شرعی است.»
واکنش معاون رئیس جمهوری به تهمت پراکنی اخیر
در همین راستا، معصومه ابتکار روز شنبه در حساب توئیتری در واکنش به فرافکنی ها و بهتان زدن هایی که این روزها در فضای مجازی علیه نیروهای خدوم کشور منتشر شده است، در پیامی توئیتری نوشت: دشمنان ایران که از ابتدای انقلاب تهمت زدند به توجیه شرعی هم نیاز نداشتند ولی سال ها عده ای از متدینین را با تفسیر غلط وادار به بهتان زدن علیه رقبا کردند.
وی خاطرنشان کرد: سالها با بهتان و القاء تنفر سعی کردند برخی چهره ها را از چشم وقلب مردم برانند. غافل از اینکه آبروی مومن حکم حرمت کعبه را دارد.
فاطمه دهقان نیری