تهران-ایرنا- هر دو جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا این روزها با اختلافات درونی دست و پنجه نرم می‌کنند. اصلاح طلبان در پی رفع ابهامات از دوگانه پارلمان اصلاحات و شورای عالی سیاستگذاری هستند و اصولگرایان هنوز درباره حاضران و غایبان شورای وحدت اختلاف نظر دارند اما میان نامه نگاری‌های انتقادی، جریان تخریبی عجیبی هم علیه مجلس و نمایندگان اصلاح طلب آن شکل گرفته است.

اصولگرایان و اصلاح طلبان گرچه هفته پر تنش اختلاف را سپری کردند اما هجمه به مجلس کنونی به بهانه پیروزی در مجلس آینده از مهمترین محورهای انتخاباتی روزهای گذشته بود.

دوگانه شورای عالی و پارلمان اصلاحات

دوگانه پارلمان اصلاحات و شورای عالی سیاستگذاری همچنان میان طیف های جریان اصلاح طلب به عنوان عامل افتراق دیده می‌شود. گروهی آن را ابزار تثبیت دموکراتیک تصمیمات می‌دانند و گروه دیگر این نهاد را موازی ‌کاری با شورای عالی سیاتگذاری اصلاح طلبان معرفی می‌کنند. «فاطمه راکعی» دبیرکل مجمع زنان نواندیش مسلمان درباره وضعیت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: ما معتقدیم برای تصمیم‌گیری‌های کلان در کشور باید به خرد جمعی اتکا کنیم، در گذشته شورای عالی این روش‌ها را آغاز کرده است. اصل تشکیل این نهاد درست است، اما روش‌ها باید اصلاح شود.

از سوی دیگر «سعید شریعتی» فعال سیاسی اصلاح طلب تشکیل نهادهایی مانند پارلمان اصلاحات را موازی کاری دانسته و گفته است: «گویا طراحان اولیه پارلمان اصلاحات بیش از اینکه قصدشان تشکیل یک مجمع و پارلمان فراگیر باشد، به دنبال آلترناتیو سازی برای شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان و رهبر اصلاحات بودند.»

این اظهارات شریعتی اما با پاسخ «احمد حکیمی پور» از طراحان پارلمان اصلاحات و دبیرکل حزب اراده ملت روبرو شد. حکیمی پور در این زمینه گفت: «ما برای تشکیل پارلمان اصلاحات هماهنگ و هم را با رئیس دولت اصلاحات عمل کرده و گام برداشتیم. خود آقای خاتمی در جلسه ای که اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با ایشان داشتند تاکید کردند که هر چه سریعتر پارلمان اصلاحات به نتیجه برسد.»

«مجید محتشمی» دبیر کل حزب آزادی هم تاکید کرد: «قطعا پارلمان اصلاحات ریاست معنوی و رسمی رئیس دولت اصلاحات را دنبال می‌کند و هیچ گونه شکافی بین اصلاح طلبان و رئیس دولت اصلاحات نخواهد بود.»

انتقاد از شورای عالی سیاستگذاری و لیست امید این شورا تنها محدود به اصلاح طلبان نیست. «محمدحسین صفار هرندی» فعال اصولگرا هم در این زمینه گفته است: «اصلاح‌طلبان که از رای‌آوری لیست خود در تهران خوشحال بودند، الان پشیمانند و اعتراف می‌کنند که این‌ها (نمایندگان فعلی مجلس) دیگر چه کسانی هستند؟»

«محمدرضا عارف» رئیس شورای عالی سیاستگذاری هم در جلسه خود با اعضای حزب اتحاد ملت ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این شورا خواستار آسیب شناسی جریان اصلاحات شد.

اصولگرایان و تشدید اختلافات داخلی

ساز ناکوک جبهه پایداری درهم آوایی وحدت اصولگرایان این روزها با شدت بیشتری به گوش می‌رسد. «سعید جلیلی» تمایلی به حضور در شورای وحدت نشان نمی‌دهد و انتقادات برادرش «وحید جلیلی» تا عالی‌ترین بخش‌های رسانه ملی هم پیش رفته است. نامه‌های وحید به شخصیت‌های مختلف حتی صدای روزنامه‌های اصولگرای کیهان و جوان را هم بلند کرد و برخی از چهره‌های اصولگرا در این زمینه واکنش نشان دادند.

«علی دورانی» دبیر کل حزب سفیران انقلاب اسلامی در این زمینه گفت: «خاستگاه سیاسی دو برادر آرمان‌گرایی کور است و برادران جلیلی که به کنار، حتی احمدی‌نژاد که هشت سال در قدرت بود نیز نتوانست جریان تازه‌ای را خلق کند، بنابراین آن‌ها درحد و اندازه‌ای نیستند که بخواهند قطب سوم را در سپهر سیاسی اصول‌گرایان ایجاد کنند.»

«ناصر ایمانی» فعال سیاسی اصولگرا در این زمینه معتقد است: «جلیلی به شورای وحدت دعوت شده، اما تاکنون در جلسات حضور پیدا نکرده و بزرگان اصول‌گرا نیز به این موضوع واکنش نشان نداده‌اند، شخصیت‌هایی مانند برادران جلیلی به هیچ‌عنوان چنین ظرفیتی را به عنوان اینکه یک جریان سیاستی تشکیل بدهند را ندارند، آن‌ها را حتی نمی‌توان به عنوان یک طیف‌سیاسی درنظرگرفت، به بیان دیگر آقای سعید جلیلی ارتش یک نفره است.»

اتهام زنی به اصلاح‌طلبان از نماینده مجلس تا فعال سیاسی 

همه چیز از پوستر یک خبرگزاری اصولگرا شروع شد که در آن برخی چهره های اصلاح طلب را در کمپین انتخاباتی «دونالد ترامپ» تعریف کرده و نوشته بود «کمپین انتخاباتی ترامپ». یکی از چهره های مشخص در تصویر خبرگزاری، «مصطفی تاج زاده» معاون سیاسی پیشین وزارت کشور و فعال اصلاح طلب بود که با واکنش او مواجه شد.

 تاج زاده در توییتی نوشت: امپراطوری رسانه ای در تلاش است با تخریب منتقدان دولت پنهان زمینه را برای بازداشت آن‌ها و پیروزی خود هموار کند. وگرنه کیست که نداند هیچ کس به اندازه کاسبان جنگ و تحریم در ایران از پیروزی ترامپ و خروج او از برجام مشعوف نشدند.
«محسن رمضان زاده» سخنگوی دولت اصلاحات دیگر نامی بود که چهره اش در پوستر خبرگزاری اصولگرا بود. وی در واکنش به این اقدام نوشت: «کفر چون منی گزاف و آسان نبود. اصلاح طلبان در کمپین تبلیغاتی ترامپ قرار دارند یا کسانی که لَه لَه می‌زدند تا ترامپ برجام را پاره کند؟»

«پروانه سلحشوری» نماینده اصلاح طلب مجلس هم کانون تهمت‌ها و توهین‌ها بود. روزهای آخر هفته گذشته حساب های ناشناس توییتری در فضای مجازی، سردسته باند خلافکاری را که اقدامات خلاف عفت انجام می داد؛ یکی از نزدیکان این نماینده اصلاح طلب معرفی کردند. برخی چهره‌های اصولگرا هم به این موضوع دامن زدند. به فاصله چند ساعت و با روشنگری های سلحشوری و خانواده او، کذب بودن این اتهام مشخص شد اما واکنش‌ها به آن همچنان ادامه یافت.

«آذر منصوری» قائم مقام حزب اتحاد ملت در توییتی نوشت: «وقتی یک جریان مدعی اصول و ارزش های اسلامی، حاضر است برای حذف رقیب سیاسی خود به سخیف ترین اتهامات دروغ متوسل شود، چه می‌توان گفت جز : فاین تذهبون؟ اصولگرایان؛ اصولگرایی به کدام سو می‌رود؟»

رمضان زاده سخنگوی دولت اصلاحات هم در توییتی نوشت: «جای مُهر بر پیشانی تان نشان از سجده بر کدام بُت دارد که در مذهب او تهمت و دروغ بستن بر دیگران روا یا شاید واجب است؟ الحق که روی گوبلز و عمرو بن عاص را سفید کرده اید؟ پیامبر دین ما برای اتمام مکارم اخلاق آمده بود، پیامبر مکتب شما چه رسالتی دارد؟»

«حسین دهباشی» از منتقدان رسانه ای دولت هم در پاسخ به توییت «حمید رسایی» نماینده پیشین مجلس که باند دستگیر شده را به سلحشوری نسبت داده بود؛ نوشت: «آشیخ، منافق می‌دانی یعنی چه؟ یعنی تفاوت زبان باقلب. یعنی پشتِ پوست دلسوزی، قلبی سیاه داشته باشی. پروانه سلحشوری تنها دوبرادرزاده از برادری جانباز دارد که ۴ساله و ۲۰ساله و ساکن شهرستان‌اند. کدام‌شان سردسته ماساژ است مرد ناحسابی؟ از رایت سیاه آنکه گفت لااقل آزاده باشید، شرم نمی‌کنی؟»

انتقادات از مجلس به بهانه انتخابات مجلس

«حمید رضا حاجی بابایی» نماینده عضو فراکسیون ولایی مجلس در این زمینه می گوید: «مجلس دهم نخواست و نمی‌خواهد راس امور باشد. در بسیاری از موارد به جای تصمیم سازی مجلس دهم، دولت برای مجلس تصمیم گیری می کرد.»

«علیرضا پناهیان» از اعضای جبهه پایداری هم در سخنرانی های دهه نخست محرم انتقادات تندی علیه مجلس مطرح کرد و نمایندگان را به سبب عدم شفافیت در عملکرد مورد نکوهش شدید قرار داد.

«محسن رضایی» هم هفته گذشته با اشاره به ضرورت انقلابی بودن مجلس آینده، گفت: «اگر مجلس انقلابی داشتیم به محض خروج ترامپ از برجام، باید اطلاعیه می دادند و از دولت می خواستند که دولت انقلابی تشکیل و روحیه انقلابی را در کشور حکم فرما کنند.»

صفارهرندی از اعضای مجمع تشخیص مصلح نظام هم با تاکید بر اینکه باید از داشتن مجدد چنین مجلسی بیمناک باشیم و از تکرار آن اجتناب کنیم، گفت: «امیدواریم مردم در انتخابات امسال  مانند گذشته در بازی رسانه‌ای قرار نگیرند و فریب دروغ‌پردازی‌های خبرگزاری‌های زنجیره‌ای داخل و رسانه‌های معاند را نخورند.»

تازه‌ترین فعالیت‌های انتخاباتی احزاب

فعالیت‌های استانی گروه‌های و جریان های سیاسی با نزدیک شدن به ایام انتخابات آغاز شده است و هر روز هم گسترده تر می شود. حزب اراده ملت در ادامه فعالیت های استانی خود، در استان گلستان نشستی برگزار کرد و ساز و کارهای حضور پررنگ، فعال و تاثیرگذار این حزب مورد بحث و بررسی قرار گرفت. «حمید قزوینی» عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام (ره) از آغاز فعالیت کمیته انتخابات این مجمع خبرداد و گفت: «مجمع نیروهای خط امام(ره) در خصوص یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران و شهرستان ها فعال و کمیته انتخابات نیز تشکیل شده است.»

جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات کشور تشکیل شد و «حسین کمالی» عنوان رئیس کمیته سیاسی، «یدالله طاهرنژاد» به عنوان نایب رئیس کمیته سیاسی و «محمد سالاری»، «مصطفی کواکبیان» به عنوان رئیس کمیته استان‌ها و «محمد خون چمن» به عنوان دبیر کمیته سیاسی این تشکل انتخاب شدند. دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی هم دومین نشست از سلسله ‌نشست‌های جریان‌شناسی سیاسی ایران معاصر را برگزار کرد. «محمدجواد محمدی نوری» دبیراول جبهه پیشرفت رفاه و عدالت از تعیین رئیس و اعضای ستاد انتخابات این جبهه خبر داد و گفت: «با جدیت و توانمندی لازم در انتخابات مجلس وارد خواهیم شد و قطعا در بسیاری از استانها کاندیدای انتخاباتی همسو با جبهه را معرفی خواهیم کرد.»

کاندیداهای بالقوه و فعالیت‌های بالفعل

حضور در صفوف نمازهای جمعه و جماعت، هیات های عزاداری و خانه های تازه درگذشتگان برای ابراز تسلیت، به ویژه در شهرستان‌ها از سوی برخی چهره های سیاسی افزایش یافته و شائبه انتخاباتی به خود گرفته است. پیش از این هم برخی نمایندگان کنونی با نمایش دستگاه زباله و دیالیز در سطح شهرهای حوزه انتخابیه خود شائبه انتخاباتی بودن این اقدامات را پررنگ کردند.