رسانه های پاکستان روز شنبه این اظهارات را به نقل از ژنرال «عاصم سلیم باجوا» در سخنرانی در جمع نیروهای پلیس در شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان منتشر کردند.
ژنرال باجوا پیش از فرماندهی گردان ارتش در ایالت بلوچستان، سخنگوی نیروهای مسلح پاکستان بود و قرار است تا روزهای آینده از مسئولیت فعلی خود بازنشسته شود.
خط مرزی ایران - پاکستان به فاصلهٔ ۹۵۹ کیلومتر (۵۹۶ مایل) است که این دو کشور را از یکدیگر جدا میکند. این مرز از نقطه تقاطع مشترک ایران، پاکستان و افغانستان آغاز میشود و خطی نسبتاً مستقیم به سمت جنوب شرقی را دنبال میکند تا به چشمههای آب گرمی برسد. در انتها، مرز به خلیج گواتر در دریای عمان ختم میشود.
ژنرال عاصم سلیم باجوا با اشاره به ادامه طرح حصارکشی نوار مرزی پاکستان با افغانستان در مناطق ایالت بلوچستان، افزود: طرح حصارکشی مرزهای مشترک با ایران نیز به طول ۳۰ کیلومتر انجام شده و این روند بدون هیچ توقفی، ادامه خواهد یافت.
سخنگوی ارتش پاکستان اوایل شهریورماه امسال در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره وضعیت فعلی طرح حصارکشی نوار مرزی پاکستان با ایران یادآورشد که نخستین طرح حصارکشی مرزهای این کشور با افغانستان انجام شد که ۵۰ درصد آن تکمیل و تا امروز نتایج مطلوبی از آن بدست آمده و اجرای این طرح در نوار مرزی پاکستان و ایران نیز ادامه دارد.
سرلشکر «آصف غفور» توضیح داد: ایران و پاکستان به این نتیجه مشترک رسیده اند که تروریست ها و اشرار از نقطه وسط مرزهای دو کشور سوء استفاده می کنند به همین دلیل اسلام آباد برای دفع این تحرکات، حضور نیروهای سپاه مرزی خود در این منطقه را افزایش داده و عملیات حصارکشی در نقاط حساس نیز ادامه دارد.
اواخر اردیبهشت ماه امسال فرمانده مرزبانی پاکستان به اطلاع اعضای کمیته امور داخلی مجلس سنای این کشور رساند که انتظار می رود فرآیند تکمیل حصارکشی مرزهای بلوچستان با ایران طی سه تا چهار سال آینده تکمیل شود.
«معظم انصاری» افزود: این کشور برای تشدید امنیت مرزهای مشترک با ایران ساخت برجک های مرزی را افزایش می دهد.
ارتش پاکستان اواسط اسفندماه سال گذشته اعلام کردکه این کشور برای مراقبت از مرزهای خود با ایران بخش ویژه ای در گردان نیروهای سپاه مرزی (FC) تشکیل داده و حضور فیزیکی نیروهای مرزی در بخش های مختلف نوار مرزی ایالت بلوچستان را نیز افزایش داده است.
روزنامه «نوای وقت» پاکستان پیشتر گزارش داد طرح حصارکشی نوار مشترک مرزی با ایران توسط رهبران نظامی پاکستان به دولت این کشور پیشنهاد شد و دولت و ارتش پاکستان مصمم به اجرای این طرح با هدف حافظت از مرزهای مشترک با ایران هستند.