کرمانشاه- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دستور داده است که مرمت نقش برجسته باستانی ثلاث باباجانی که به تازگی تخریب شده آغاز شود؛ به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تیم مرمت بزودی کار خود را آغاز می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امید قادری روز شنبه در جلسه امضای تفاهم‌نامه بین اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با دانشگاه ساپینزای رم ایتالیا افزود: تیم پژوهشگران دانشگاه ساپینزا از کتیبه چهار هزار ساله شهرستان ثلاث‌باباجانی که اخیرا از سوی افراد سوداگر تخریب شده، بازدید و آن را مستندنگاری می‌کنند.

به گفته او "تکه‌های کتیبه تخریب‌شده ثلاث‌باباجانی در اختیار اداره‌کل میراث فرهنگی استان است و امکان مرمت آن وجود دارد."

قادری گفت: تجربیات تیم باستان‌شناسی این دانشگاه در حوزه مستندنگاری می‌تواند آثار مثبتی در حفاظت و مرمت آثار تاریخی استان داشته باشد.

نقش برجسته ثلاث‌باباجانی اسفندماه ۹۷ با همکاری افراد محلی و یکی از باستانشناسان اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه کشف و مراحل تحقیق، پژوهش، مستندنگاری و نقشه‌برداری بر روی اثر به صورت کامل انجام گرفت اما متاسفانه سودجویان و تخریب‌گران آثار تاریخی حدود ۲ ماه پیش با شناسایی محل اثر با توجه به پرت‌بودن و امکان سخت دسترسی نیروهای حفاظتی به آن، اقدام به تخریب قسمتی از این نقش برجسته کردند.

این اثر که صحنه پیروزی «ایدین سین» حاکم دولت «سیموروم» را نشان می‌دهد، یکی از قدیمی‌ترین نقش برجسته‌های دنیای باستان با قدمت حدود چهار هزار سال است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با بیان اینکه حفاظت از آثار تاریخی مسئولیت همه شهروندان است گفت: با سازمان‌های مردم نهاد، نیروهای نظامی، ناجا و شورای تامین استان رایزنی‌هایی داشته‌ایم تا در حفاظت از آثار تاریخی مناطق دورافتاده استان همکاری کنند.

قادری در عین حال با اشاره به تعدد آثار تاریخی، افزود: تخریب این آثار از گذشته تاکنون همواره وجود داشته و جلوگیری از این مشکل نیازمند فرهنگ‌سازی است.

وجود بیش از ۲هزار و ۲۵۰ اثر ثبت شده ملی، مجموعه جهانی بیستون و ده‌ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند، حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.

کتیبه تاریخی بیستون در شهرستان هرسین قرار دارد؛ دیگر اثر باستانی این شهرستان "گنج دره" است که طبق تحقیقات باستان شناسان اروپایی، حدود ۱۱ هزار سال قدمت دارد و برای اولین بار مردم این منطقه حیوان را اهلی کرده اند و دست به کشت غلات زده اند. نخستین ظروف سفالی ایران زمین هم در شهر هرسین ساخته شده است.

بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۶۲۲ روستا و ۳۴ شهر دارد. 

۷۴۴۴/۳۰۳۳