ترامپ از زمان حضور در کاخ سفید بسیاری از مقررات محیط زیستی را لغو کرد، از پیمان بین المللی آب وهوایی پاریس خارج شد و ضمن رد پیش بینی ها درباره تاثیرات تغییرات آب وهوایی، بحث «گرم شدن» زمینه را به سخره گرفته است.
او امسال در ادامه سیاست های خودسرانه خود در مخالفت با تغییرات آب وهوایی در نشست سازمان ملل متحد در این زمینه شرکت نمی کند اما به نظر می رسد مواضع او در داخل چالش هایی را برای او ایجاد کرده است.
سال گذشته، «جنت میلز» فرماندار کنونی ایالت مین آمریکا هنگامی که به عنوان نامزد دموکرات ها رقابت می کرد، انرژی پاک را به عنوان بخش مهم کمپین موفقیت آمیز انتخاباتی خود معرفی کرد.
وی هنگامی که در ژانویه گذشته فرمانداری این ایالت آمریکا را برعهده گرفت، تولید ۸۰ درصد از انرژی از منابع تجدیدشدنی تا سال ۲۰۳۰ را به عنوان هدف تعیین کرد.
میلز همچنین گفته که انتشار گازهای گلخانه ای را در مقایسه با سال ۱۹۹۰ میلادی تا سال ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ به ترتیب به میزان ۴۵ تا ۸۰ درصد کاهش می دهد.
این فرماندار دموکرات گفته که ایالت متبوعش «فصل جدیدی از انرژی پاک و رهبری آب و هوایی را آغاز کرده است».
این اقدامات شامل درخواست از کمیسیون تسهیلات عمومی برای پیشنهاد قراردادهای بلند مدت برای نسل انرژی پاک است.
با وجودی که قانون حمایت از محیط زیست مورد حمایت هر دو حزب اصلی آمریکا است اما «پائول لیپگ» فرماندار جمهوریخواه قبل از میلز که از حامیان قوی ترامپ بوده، مانع طرح هایی در این زمینه شده است. مواضع او دیدگاه های ترامپ در مخالفت جدی با انرژی تجدیدشدنی تایید می کند.
ایالت های دموکرات در جبهه مخالف مواضع ترامپ در زمینه انرژی پاک
روزنامه «نشنال» در گزارشی در همین زمینه نوشت: کالیفرنیا که بیشتر تحت کنترل دموکرات ها است نقش پیشتازی را در پیگیری دستور کار انرژی خورشیدی برعهده دارد.
انرژی خورشیدی در این ایالت ۴۱.۵ درصد ازمجموع انرژی خورشیدی در آمریکا را با توجه به نور آفتابی که دریافت می کند، تشکیل می دهد.
انرژی خورشیدی همچنین ۱۸.۳ درصد از مجموع مصرف انرژی این ایالت را شامل می شود.
انتخابات میان دوره ای کنگره در سال ۲۰۱۸ خبر خوبی برای مدافعان انرژی خورشیدی و انرژی تجدید شدنی بود و در این انتخابات، میلز فرماندار دموکرات ایالت مین در میان هفت نامزدی بود که توانستند در این انتخابات رقبای جمهورخواه خود را از میدان به در کنند.
با وجود تلاش های دولت ترامپ در زمینه حفظ سوخت فسیلی، انتقال به انرژی های تجدید شدنی ادامه دارد که این روند حاصل اهداف تعیین شده ایالت های مختلف از جمله مین، کالیفرنیا، نیویورک، واشنگتن، نوادا، نیومکزیکو، ویسکنسین، مینه سوتا و برخی دیگر از ایالت های آمریکا است و به نظر می رسد که برخی دیگر از ایالت ها هم از این اهداف پیروی می کنند.
ترامپ که با دستور کار برگرداندن کارگران معادن ذغال سنگ به عرصه کار و اشتغال روی کار آمد، کشورش را به عنوان مهمترین اقدام در این زمینه از توافق آب وهوایی پاریس خارج کرد.
رئیس جمهوری آمریکا با این استدلال که سیاست های آب وهوایی دولت های سلفش به افزایش قیمت برق منجر شده و مانعی در مقابل استقلال انرژی بوده، محدویت های تولید زغال سنگ، نفت و تولید گاز طبیعی و شیل را لغو کرده است.
در عین حال دولت ترامپ بشدت از صنعت انرژی تجدیدشدنی انتقاد کرده است.
طرح های مربوط به ساخت بزرگترین مزرعه بادی در ساحل ماساچوست برای انجام «تحقیقات قوی تر» به تعویق افتاده است.
اعمال تعرفه ها بر نیروگاه های خورشیدی
جنگ تجاری ترامپ با چین باعث شده که دولت آمریکا تعرفه های سنگینی معادل ۲۵ درصد را علیه نیروگاه های خورشیدی وضع کندن که رشد سالانه نیروگاه های خروشیدی به میزان تقریبی ۲ درصد کاهش یابد.
این نگرانی وجود دارد که کاهش برنامه ریزی شده اعتبار مالیاتی در سرمایه گذاری خورشیدی آسیب بیشتری وارد. طرح اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری خورشیدی شاهد رونق این صنعت به میزان بیش از ۱۰ هزار درصد از زمان ارائه آن در سال ۲۰۰۶ شده است.
با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سیاست انرژی یکی از حوزه های کلیدی اختلافات سیاسی خواهد بود.
«راشل پیرسون» مدیر عامل یک شرکت سیاسی مشورتی در واشنگتن موسوم به «بیکون پالیسی» در این زمینه گفت: فکر می کنم که دولت ترامپ سیاست ثابتی را در بخش انرژی سنتی اتخاذ کرده است. جمهوریخواهان نگاه سنتی را به سوخت فسیلی برای تولید اشتغال دارند و نگران حفظ مشاغل در صنایع نفت وگاز در ایالت هایی همچون ویرجینیای غربی و وایومینگ هستند که پایگاه های سیاسی آنها را تشکیل می دهند. آنها برای مسائل اقتصادی اهمیت بیشتری قائل هستند و مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی را چندان مهم نمی دانند.
وی گفت: تغییرات آب وهوایی در مقابل مساله مهمی برای دموکرات ها است. بسیاری از امور را می توان با استفاده از دستورات اجرایی محقق کرد اما اقدامات مهم تر در این زمینه از طریق سنا که تحت کنترل جمهوری خواهان قرار دارد می توان چالش بیشتری را ایجاد کند.
در صورتی که دموکرات ها در انتخابات سال آینده پیروز شوند و به کاخ سفید راه یابند، رئیس جمهوری جدید آمریکا با چالش بزرگی در زمینه اصلاحات در زمینه نظام سلامت و قوانین کنگره در زمینه تضمین مراقبت های بهداشتی همگانی مواجه خواهد شد.
این امر می تواند انرژی هر دولت دموکراتی را تهی کند. مساله این است که بعد از موضوع مراقبت های بهداشتی چه میزان از سرمایه سیاسی صرف بحث موضوع تغییرات آب وهوایی خواهد شد.